POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kuhn om det taktiska efter Kalmar FF

Innan matchen pratade de i Malmö FF om hur Kalmar FF:s spelsätt handlade om att spela runt mycket på sitt centrala mittfält. Trots det fick MFF inte tag i det i första halvlek, och Allan Kuhn sa detta på presskonferensen:

– När vi satte press så fick de fortfarande laget att spela in centralt. Vi ville att de skulle spela på utsidan av oss. Det var det vi hade tränat på. Vår ytterback skulle kliva upp på deras yttrar så de inte kunde spela bollen in centralt, men de är smarta. Han kommer uppifrån, Romário, så våra mittbackar kan ju inte gå med, så det blir en triangel mot våra två innermittfältare.

Yttrarna, Eikrem och Berget, skulle hjälpa det centrala mittfältet mer i andra halvlek. Kuhn sa idag att han tycker att tendenserna även fanns i första halvlek.

– Det tyckte jag vi gjorde första kvarten. Nu har jag sett matchen igen, och de första 15-20 minuterna gör vi bra ifrån oss. Där vi inte är bra är vår återerövring, det är där vi missar. Pressen generellt, nu när jag har sett matchen igen, är inte så dålig som folk gör den till.

(Tanke: skillnaden här i press/återerövring borde väl vara att återerövring är de första sekunderna efter ett bolltapp?)

– Sedan gör vi mål tre minuter från slutet, så vi kunde ha förlorat matchen också. Det är ett skitmål de får, men det är klart att vår andra halvlek organisatoriskt ser bättre ut än vår första. Vi har väl en kvart i första halvlek, från 25 till 40 tror jag, som inte är bra, annars ser det okej ut hela vägen.

– Vi får också erkänna att motståndarna kan någonting också när vi spelar Allsvensk fotboll. (På tal om spelskickligheten på Kalmar FF:s mittfält)

– De står med tio man på sin planhalva och försvarar runt straffområdet, med två stycken tvåmeterskillar framför mål, och det tycker jag de var duktiga på. Att komma i underläge är alltid jobbigt, men någon gång ska man vara nöjd att man plockar poäng ändå.

– Fotboll blir så ibland, att man inte riktigt hittar rätt, de andra får första målet, och så blir det en svår match för oss.

Kuhn argumenterade också för att Kalmar FF även har fått oavgjort mot AIK och IFK Göteborg den här säsongen, och att Kalmar FF inte gör två så dåliga matcher i rad som de gjorde mot Gefle IF innan.

@jonas_hansson

Publicerad 2016-07-26 kl 13:55
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå