Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det mesta talar för att Isaksson och Djurgården blir en perfect match

Andreas Isaksson, 34, vänder alltså “hem” till Djurgården. Det går inte att säga annat än att blåränderna lyckats göra en supervärvning. Många har kritiserat Isaksson genom åren, men det är fakta att han har varit en viktig kugge i landslaget sedan en låååång tid tillbaka och för mig råder det ingen tvekan om att han är Sveriges bästa målvakt.

Rent truppmässigt tycker jag också att värvningen passar in ganska bra. Kenneth Höie, 36, sitter på ett utgående kontrakt och jag skulle bli förvånad om Djurgården förlänger med honom. Speciellt efter värvningen av Isaksson. Höie har varit nyttig för blåränderna, men han är inte någon supermålvakt med allsvenska mått mätt och i höst är det nog dags för parterna att gå skilda vägar.

Den här värvningen skulle utan tvekan kunna innebära att Djurgården täpper till defensivt framöver och det kan bli väldigt viktigt i kampen om överlevnad/jakten på lagen ovanför. Det som Isaksson kommer in med, kvalitet kryddat med enorma erfarenheter sett till allsvenskans nivå, gör att blåränderna höjer sig flera snäpp jämfört med Höie/Nilsson. Isakssons rutin och det namn han har tror jag framför allt kan leda till ett större lugn i backlinjen, för vilken allsvensk försvarare skulle inte känna sig trygg med Isaksson i målet bakom sig?

Ekonomiskt då? Han lär få en bra allsvensk lön, men det är knappast för pengarna som han vänder hem. “Isak” är ju självklart medveten om att det var i Turkiet som han skulle tjäna sina sista stora cash. Kontraktet är skrivet över två och ett halvt år, men det är ingen vild gissning att Isaksson skulle kunna spela längre än så.

Jag ser faktiskt inte särskilt många frågetecken kring den här affären. Ett är dock det som förre Djurgården-keepern Rami Shaaban tog upp på Twitter. Shaaban skriver:

“Kul med Isak till Allsvenskan. De som talar för är hans grymma inställning och hunger. Det som talar emot är konstgräset”.

Och ja, det där konstgräset i kombination med att Isaksson inte blir yngre (även om han inte är särskilt gammal för att vara målvakt) skulle kunna ställa till saker och ting. Sliter det för mycket på kroppen finns risken att det inte blir den fina återkomst som det här har möjligheten att bli.

Men återigen – det mesta talar för att det här blir en perfect match. Och då har jag inte ens gått in på vad den här värvningen innebär känslomässigt för Djurgården som klubb. Den lär ge en boost för så väl supportrarnas tro på laget som klubbens biljettförsäljning.

Mejl: martin.petersson@tv4.se

Twitter: @mpetersson

Publicerad 2016-08-11 kl 12:33
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons