Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lite mer Allan Kuhn, lite mer Mahmoud Eid

Gjorde två grejer med Allan Kuhn

ANNONS

Allan Kuhn om processen att bygga ett lag, då främst kring hur laget ska pressa motståndarna

Allan Kuhn om varför han gör sena bytena

Han sa även mer, inkluderat:

Om hur han ser på centralmittfältets konkurrens, och vilka han väljer.

– Vilken typ av match jag tror på, vad de andra är bra på. Det har ingenting med ”Nu spelar du istället för honom”, jag försöker få ut så mycket som möjligt av alla.

– Mitt jobb är att skapa en balans i laget, som jag tror kan vinna matchen, men det har ingenting med Adu att göra. Det har jag också berättat för Adu. Adu är jätteprofessionell, och det har inget med Rakip att göra.

– Adu har gjort riktigt många fina matcher för mig, och det kommer han göra i framtiden också. Det gör Oscar (Lewicki) också, det gör AC också, det gör Rakip också.

– Jag förstår att de (supportrarna) har frågor, och det tycker jag är skitkul.

ANNONS

Om det är någon spelare som kan skolas om till en annan position än idag.

– Nej. Yoshi har jag använt på alla möjliga positioner, för han är otroligt duktig fotbollsspelare. Vi försöker bygga en trupp där man har en eller två positioner man spelar på. Är man anfallare, då är man anfallare. Om man är ytter eller centralt beror på vilka typer man spelar med. Vi vill att våra yttrar ska komma in i plan.

– Annars är det inget jag tänker på. Det är om vi kommer i bekymmer, som att Oscar spelade högerback mot Hammarby på bortaplan. När man måste hitta en ny lösning. Anton (Tinnerholm) var avstängd, Vindheim skadad. Då skulle vi hitta ett tredjeval. Då var det bara att hitta den bästa lösningen för dagen.

Sedan frågade jag om Jens Fjellström gör att det blir några rollförändringar. Det blir det inte. Olof Persson har fortfarande samma arbetsuppgifter, och är den närmast Kuhn, och Jens Fjellströms huvudroll är att vara analytiker. Det enda som har hänt är alltså att det är en person som sysslar med att på heltid analysera motståndarna, det egna laget, och de individuella spelarna.

ANNONS

***

Pratade med Åtvidabergs FF:s Roar Hansen igår, som hade en viss irritation över Mahmoud Eid-situationen (såld till Kalmar FF). Åtvidabergs FF hade länge bara hört om intresset utan att få bud, och de konkreta förhandlingarna började först igår runt lunch, vilket gjorde att de inte hann att ersätta.

Samtidigt var Hansen rätt  säker på att KFF skulle vara en mellanstation till något större utomlands för Eid.

Eid har tidigare varit i Hammarby IF:s ungdomsorganisation, och provspelade för Falkenbergs FF i januari 2015. Annars hade han poängrika år i Nyköpings BIS, där han kombinerade fotboll med att vara lärarassistent.

Noterar också att han är A-landslagsspelare för Palestina. Var med i Asiatiska mästerskapet förra året, ett inhopp och en start. De har nya landskamper i början på september och oktober. Tadzjikistan hemma är fyra dagar innan IF Elfsborg, men Tadzjikistan borta är dagen efter IFK Göteborg. Om nu Eid måste åka på de landskamperna så missar han åtminstone IFK Göteborg-matchen.

ANNONS

***

På tal om byten, hur många som är genomförda av respektive lag i år (max 51):

AIK 51
BK Häcken 51 (spelat en match mer, så max 54)
GIF Sundsvall (50)
Örebro SK, Östersunds FK 49
IFK Norrköping 49 (spelat en match mer, så max 54)
Falkenbergs FF 48
Hammarby IF 47
Kalmar FF, Jönköpings Södra 46
Malmö FF, IFK Göteborg, Djurgårdens IF 45
Helsingborgs IF 44
IF Elfsborg, Gefle IF 42

AIK är det enda laget som har använt alla tre byten i alla matcher. Magnus Haglund är Allsvenskans mest återhållsamma i det här perspektivet, förra året använde han bara 67 av 90 byten och i år 42 av 51.

@jonas_hansson

Publicerad 2016-08-12 kl 16:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto