Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Blåvitt prioriterade EL före guldstrid - straffades av smart Bajen

IFK Göteborg åkte till Tele2 Arena för att hänga på i guldkampen. Då prioriterade Jörgen Lennartsson nästa veckas viktiga Europa League-retur, bänkade Mads Albaek, Tobias Hysén och Sören Rieks. Förlorade med 0-2 och kan nu vara tio poäng efter Malmö FF när omgången är färdigspelad.

ANNONS

Det är fullt förståeligt att IFK Göteborg går all in på bortamatchen mot Karabach i nästa vecka men när Albaek, Hysén och Rieks bänkades blev det för svårt, framför allt blev offensiven lidande mot Hammarby. Man klarade inte av att låsa fast bollen högt upp och flytta fram sina spelare.

Sebastian Eriksson och Tom Pettersson på det centrala mittfältet var inte tillräckligt konstruktiva, hamnade för långt ner och hade problem.

Johan Persson, Erik Israelsson och Philip Haglund vann dueller och Kennedy Bakircioglü samlade upp och fördelade. Som i den 20:e minuten när han fick tid på sig och lyfte in bollen i IFK Göteborgs straffområde. Bortalagets mittbackar Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne gick upp men förlorade duellen mot Erik Israelsson som starkt nickade ner till en fristående Philip Haglund som petade in 1-0 på sitt förra lag.

ANNONS

Innan dess hade IFK Göteborg startat matchen bäst och framför allt Jakob Ankersen såg pigg ut i början och hittade ytor. Men efter tio minuter tog Hammarby över. Den brasilianska anfallsduon med Romulo och Alex visade prov på bra samarbete och gjorde livet svårt för motståndarnas försvarare och två gånger om var det nära att bli mål bakom John Alvbåge.

Om IFK Göteborgs försvar hade det jobbigt så var det desto stabilare för hemmalagets. Efter uppehållet har Nanne Bergstrand satsat på Joseph Aidoo och David Boo Wiklander som mittbackar och det har varit ett framgångsrikt recept. På fyra matcher har laget bara släppt in ett mål och mot IFK Göteborg släppte man inte till något.

Bortalagets nyförvärv Elias Omarsson försökte några gånger och gjorde det ofta bra i första momenten men hade det svårt i de avgörande.

ANNONS

På kanterna spelade Hammarby med Philip Haglund och Erik Israelsson som hellre nickar än dribblar förbi sina motståndare och med den laguttagningen var det upplagt för kamp. Det hade IFK Göteborg svårt med.

I mitten av den andra halvleken borde Hammarby fått straff när IFK Göteborgs vänsterback Scott Jamieson hindrade bollen från att gå i mål genom att använda armen. Men domaren Johan Hamlin friade och matchen levde.

Jörgen Lennartsson tog ut två anfallare i Omarsson och Mikael Boman, skickade in en anfallare i Tobias Hysén och offensive mittfältaren Sören Rieks och 4-4-2 blev 4-2-3-1. Men trots att man fick in piggare ben och förändrade taktiken lyckade man ändå inte skapa några farliga chanser.

I stället blev Kennedy Bakircioglü matchhjälte. Philip Haglund fick frispark strax utanför motståndarnas straffområde och med Kennedy på plan är det lika med en farlig målchans. Bollen lades upp, mittfältaren stegade fram och smällde upp den i krysset. 2-0 och avgjort.

ANNONS

Tre väldigt viktiga poäng för Hammarby som nu är fem poäng före Helsingborg som är på kvalplats och Djurgården. Lägg där till tre segrar och en oavgjord på de fyra senaste matcherna.

Tyngre för IFK Göteborg som är utan seger i de fyra senaste bortamatcherna. Faktum är att man bara har tre segrar på säsongens tio bortamatcher.

Det var som sagt förståeligt att IFK Göteborg vilade viktiga spelare för att gå all in i den viktiga Europa League-returen, men om man inte går vidare där så ser man nog tillbaka på 0-2-förlusten mot Hammarby med en del irritation.

Publicerad 2016-08-21 kl 18:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto