Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Malmö FF intresserade av Ismael (Kalmar FF)

Malmö FF är intresserade av brassen Ismael, född 1994. Han har varit i Kalmar FF i fyra säsonger och spelat antingen som tillbakadragen central mittfältare eller tvåvägsspelare. Det finns idag inget faktiskt bud, Malmö FF måste fixa framtiden för sitt centrala mittfält, men intresset ska vara där.

Situationen

1. Ismaels kontrakt går ut efter 2017, ett kontrakt han skrev på inför 2013. Hans lön är knappt 40 000 kronor per månad.

2. Ismael ville tidigare ha ett nytt kontrakt med Kalmar FF, men erbjudandet då var att lägga till ett år extra, behålla samma lön, och sedan lägga till 2500 kronor/månad för var tionde Allsvenska start. Det erbjudandet sågs som skamligt.

ANNONS

3. Kalmar FF och Ismael ska prata igen runt årsskiftet, förmodligen efter. Kalmar FF lär då erbjuda ett klart bättre kontrakt för att bli bland de bäst betalda i föreningen, men tveksamt om Ismael accepterar det.

4. Tidigare har Fotbollskanalen skrivit om intresse från FC Köpenhamn, Kina, och Ryssland. Jesper Jansson, tidigare FCK, gillade då Ismael mer än Ebenezer Ofori (AIK). Scouter från klubbar i Portugal och Italien har också kollat på honom, men övertygades inte. En anledning ska ha varit hans roll långt bak i planen, och hur det påverkade hans sätt att spela. Rosenborg har haft koll, men tyckt det var för dyrt. Även klubbar i mer klassiska ”flytta från Allsvenskan”-ligor har varit runt honom.

5. Prislappen är fortfarande inte klar. Bara drygt ett kontraktsår kvar, och jag har hört runt 10 miljoner kronor. Lås inte fast tankarna kring den siffran.

6. Malmö FF:s centrala mittfält är redan idag Christiansen (kontrakt till och med 2018), Lewicki (2017), Adu (2017), och Rakip (2017). Måste väl försvinna något där för att Ismael ska bli budad på?

ANNONS

7. Daniel Andersson ville inte kommentera.

Övrigt

1. Han är den spelaren som har slagit flest passningar i hela Allsvenskan i år (1812 passningar). Han gillar distansskott (42 stycken i år, femte flest i Allsvenskan). Han är den som gör fjärde flest tacklingar (89 stycken). Han har blockerat femte flest passningar (32 stycken). Bara sju spelare slår fler passningar som leder fram till målchanser (42 stycken, Eikrem överlägsen ledare på 67). All statistik via Whoscored.

2. Officiellt har han gjort sex mål och åtta assist i Allsvenskan 2013-2016. Däremot har Svenskfotboll.se vid minst två tillfällen missat att lägga till assist under 2015.

3. Från Kalmar FF:s inre rum är det bara en ung Rasmus Elm och en ung Etrit Berisha som jag kan minnas ha blivit mer/lika uppsnackade. Kudos till den KFF-ledaren som sa att Berisha skulle bli ”världsklass” (uttrycket kan man diskutera, men kom ihåg att Berisha då var en 19-årig tredjemålvakt i KFF med ett år som utlånad till Division 2).

4. En åsikt som är högst personlig och knappast fakta: Ismael har haft ett bättre 2016 än Rasmus Elm.

ANNONS

5. Kalmar FF säljer sällan nyckelspelare till andra svenska klubbar. Erik Israelsson, Daniel Sobralense, Stefan Larsson, Robert Stoltz, och Måns Söderqvist lämnade när deras kontrakt gått ut. Lasse Johansson till GAIS år 2000 var den senaste.

6. Malmö FF har tidigare försökt på KFF-spelare. César Santin (2008), Filip Sachpekidis (2015), och Marcus Antonsson (2016) skrevs ihop med MFF, utan lösning.

7. Också ovanligt att MFF värvar Allsvenska spelare med kontrakt. De som har kommit har haft kort tid kvar (Kiese Thelin, Jeremejeff, Tinnerholm) eller utgående (Lewicki). Forsberg och Erik Johansson var 2013, men både GIF Sundsvall och GAIS hade åkt ur. Får man gå tillbaka till Ranégie sommaren 2011 för att hitta senaste?

@jonas_hansson

Publicerad 2016-10-13 kl 16:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto