Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Vart är IFK Göteborg på väg?" - och fyra andra punkter från medlemsmötet

Allsvenska Bloggen

Under tisdagen arrangerade IFK Göteborg årets andra medlemsmöte.

Det blev i stort sett en kopia av det första.

Ett tag kändes det som att de körde samma powerpoint-presentationer …

Det fanns dock ett gäng intressanta saker att ta med sig.

Fem stycken för att vara exakt:

1. Fystränaren Johan Kristoffersson lämnar klubben för att istället jobba på en idrottsklinik i Kristianstad och med fotboll/fysträning i Mjällby AIF. Kalle Olsson, tidigare i Qviding, kommer ersätta. Några andra förändringar i spelartruppen eller ledarstaben avslöjades inte.

2. Klubben jobbar med sin identitet, vad de ska vara. I ett långt reportage i kommande nummer av Offside pratas det om att klubben uppfattas som “den vita mannens klubb” och även som rasister. Styrelseledamot Andreas Johansson poängterade på mötet att:

Annons

– Det finns folk där ute som vi tycker har felaktig bild av IFK Göteborg. Det vill vi rätta till.

Han sa även:

– Att IFK Göteborg måste bli Folkets lag 2.0.

– Att det gäller att acceptera att alla inte heter Glenn i Göteborg i dag.

– Att IFK Göteborg förtjänar bättre. Och att arbetet med identiteten är det viktigaste uppdraget han har haft i hela sitt liv.

3. Det lades fram nya förslag till föreningens stadgar. En punkt av flera var att: “Beslut avseende köp eller försäljning av fast egendom är inte giltig och får därmed inte verkställas om inte en majoritet av medlemmarna vid årsmöte eller extra årsmöte ställer sig bakom densamma”.

Intressant med den? Att klubben inte hade kunnat sälja träningsanläggningen Kamratgården utan medlemmarnas godkännande, som de gjorde för ett drygt år sedan, om den punkten hade varit en del av dagens stadgar.

Annons

De nya stadgeförslagen kommer tas upp på nästa årsmöte.

4. Ekonomin var såklart en given punkt. IFK Göteborg kommer redovisa ett positivt resultat för 2016, men föreningen har fortfarande ett stort driftunderskott. De är helt enkelt fortfarande beroende av att sälja spelare för att gå plus.

– Hur stort driftunderskottet är kommer vi presentera på årsmötet den 6 mars, fastslog kassör Jakob Andreasson till vissa medlemmars stora förtret. De ville ha siffror.

5. Bert Karlssons namn kom självklart upp sedan det i dagarna avslöjats att klubben haft ett möte med honom om ett möjligt samarbetet.

– Man kan ha många åsikter om Bert Karlsson, men Bert är IFK:are. Sedan är det inget bestämt med Bert Karlsson. Vi har pratat med honom, men vi pratar med många människor. Allt är i ett gott syfte. Om det blir något med Bert vet jag inte, konstaterade ordförande Frank Andersson.

Annons

Mest underhållande kring det här ämnet var dock det brev som en medlem från Strömstad (tror jag) hade författat och som lästes upp av en annan medlem i slutet av mötet: “Jag läste rubriker om att Bert Karlsson är påväg att gå in i IFK Göteborg. Det tycker jag är illa. Jag nöjer mig med det ordet. Ingen tror väl att om Bert får in ett enda litet lillfinger i något så ställer han in sig i ledet. Jag säger som Kristian Luuk och Fredrik Lindström: “Vart är vi på väg?”. Jag tycker att man ska vara rädd om föreningen IFK Göteborg. Den är inget man lämnar över till en person som Skara-Bert. För mig känns det som ett nederlag att släppa in honom. Pengar betyder mycket, men själen, vad gör man av den?”.

Utöver detta pratades det om Mats Grens dubbla roll som sportchef och klubbdirektör. Inget beslut är ännu taget kring hur de arbetsuppgifterna kommer fördelas i framtiden.

Annons

David Boo Wiklander är ännu inte klar för klubben. Mats Gren bekräftade dock att samtal förs.

Hjalmar Jonssons framtid är ännu inte heller klar. En tränarroll i akademin är dock fortfarande ett tänkbart alternativ.

På måndag kommer spelarna i IFK Göteborg tillbaka efter semestern. Då väntar två tunga fysveckor: “De kommer knappt få se en boll”, smålog Mats Gren. Efter lite ledighet över jul och nyår kör laget igång igen den 4 januari.

* Klubbens akademi togs naturligtvis också upp. Där vrider och vänder de just nu på saker för att lyckas få unga spelare att ta det sista steget upp till A-truppen. Fler tränare ute på träningarna är en idé som de kommer testa.

***

Twitter: @Linus_Petersson

Mail: l.petersson@outlook.com

Publicerad 2016-12-06 23:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto