Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Första dagen i Portugal - Ayaz imponerade

VILAMOURA. Så har vi äntligen checkat in på hotellet i Vilamoura. Dagen startade med resfärd mot Arlanda klockan 05.00 och slutar nu, nästan 24 timmar senare, i en hotellsäng i Portugal. Vad jag hunnit med? Mellanlandning i München, flyg till Lissabon, bilresa ner till Parchal, tv- och textjobb med Örebro-Ålborg, och bilresa till Vilamoura. Rimligtvis borde jag vara helt slut, men det finns inte på världskartan när punktmarkeringen av Djurgårdens och Örebros träningsläger i södra Portugal precis börjat. Jag brukar vara övertaggad när det kommer till fotboll och jobb, men det här är ändå något utöver det vanliga. Fullständigt älskar det här.

ANNONS

Hur som helst, nu väntar en veckas fullt ös på Fotbollskanalen. Vi (jag, C More-kommentatorn Anders Fredriksson och fotografen Isac Hedljung) kommer bland annat bjuda på ett Fotbollskanalen On Tour varje dag och förvänta er mängder av tv-intervjuer, texter och bloggar utöver det härifrån.

Örebro slog Ålborg med 1-0 och fick därmed en kanonstart på Atlantic Cup, speciellt med tanke på att gruppfavoriten Sjachtar Donetsk föll på straffar mot Jablonec. ÖSK “slipper” möta Sjachtar men de ingår ändå i samma grupp, så en seger mot Jablonec på fredag och Axéns gäng har säkrat en finalplats.

Hur matchen var? Jag blev faktiskt imponerad av Örebro. Såg faktiskt stabilt ut för att vara årets andra match. Trots ett orutinerat mittlås i Brendan Hines-Ike och Arvid Brorsson stod man emot väldigt bra och centrala mittfältet i form av Nordin Gerzic och Johan Mårtensson (ett riktigt bra allsvenskt innermittfält) gjorde det bra i framför allt defensiven. Sen är jag svag för Ferhad Ayaz. Han har egenskaper som många fotbollsspelare bara kan drömma om att ha. Han är ständigt ett hot på sin kant när han får bollen, genom sin teknik, kvickhet och förmåga att göra sin gubbe. Mot Ålborg tyckte jag att det var han som bidrog mest offensivt i Örebro.

ANNONS

Ålborg drar igång vårsäsongen av den danska ligan redan den 19 februari så de ska ligga på en helt annan fysisk nivå än ÖSK och de slog Häcken med 1-0 nyligen, så det är starkt av Örebro att slå danskarna. Sen ska det så klart nämnas att Ålborg hade två lägen som ska vara mål 100 gånger av 100 i den andra halvleken, så det hade inte varit ologiskt om de gått vinnande ur striden.

***

Matchtext från ÖSK-Ålborg har ni HÄR.

Höjdpunkter från matchen ser ni HÄR.

Intervju med matchvinnaren Jonathan Lundberg, 19, hittar ni HÄR.

ÖSK-tränaren Alexander Axéns ord efter matchen finns HÄR.

Under onsdagsmorgonen dyker också ett Fotbollskanalen On Tour och ett kortare snack med debutanten, nyförvärvet Yannis Mbombo, upp på sajten. Håll utkik!

***

Jag fick göra tv-debut i samband med ÖSK:s match mot Ålborg, som sidlinjesreporter. Kul utmaning, men en svår sådan. Jag är djupt imponerad av mina grymma kollegor på C More, för att göra en matchsändning är inte något du klarar i sömnen om man säger så.

ANNONS

***

Snackade förresten med tidigare nämnde Ferhad Ayaz efter matchen. Snacket kom inte med i någon artikel, så jag slänger in hans tankar om sin egen insats här:

– Jag tycker jag skapade mycket. Jag kom runt mycket, men det är fortfarande januari. Det är det där lilla sista som saknas, men jag kom runt mycket och det känns i alla fall som att det mesta kommer från min kant. Jag använde min speed. Det är bara att kriga, jag ska vara 100 procent till när säsongen drar igång. Det är bara träna på, jag är långt ifrån 100 procent nu.

***

Under onsdagen är planen att göra lite Djurgården under förmiddagen, lite Örebro runt lunch/på eftermiddagen och sedan köra Djurgårdens match mot Debrecen på kvällen. Återigen är det 20.35 på C More Fotboll som gäller!

***

Mejl: martin.petersson@tv4.se

Twitter: @mpetersson

ANNONS
Publicerad 2017-02-01 kl 01:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto