Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premiärvecka dag 1: Där är Lennartsson bäst i allsvenskan

Allsvenska Bloggen

Det känns lite som att gå och vänta på julafton.

Dagarna, timmarna, minuterna räknas ner…

Lördag 13:00. Allsvensk premiär.

Det kommer bli en hektiskt period fram dit.

Detaljer ska slipas, skador ska läka, startelvor ska sättas.

Tanken är att ni ska få det allra senaste kring IFK Göteborg, Häcken och Elfsborg här i en daglig blogguppdatering (det är bara de klubbarna som ryms på min Göteborgsradar).

I dagarna sex blir det träningsuppdateringar, bakom kulisserna information och mycket annat smått och gott.

***

Vi inleder premiärveckans första dag med senaste nytt kring respektive lag. Det känns logiskt.

IFK Göteborg:

Tränade under måndagen på Hjällbovallens gräs. Sebastian Eriksson, som klev av med skadekänning i genrepet, körde på egen hand. Undersökningar visar dock att det inte rör sig om någon skada utan att mittfältaren ska kunna gå för fullt i premiären mot Malmö FF (läs mer HÄR!). Återstår att se om han spelar centralt eller till vänster. Eller sitter på bänken.

Annons

En längre intervju med Eriksson kommer förresten senare i veckan. Där berättar han bland annat om att han saknar Henrik Rydström. Bara en sån sak.

Häcken:

Vilade många av de ordinarie A-lagsspelarna i genrepet mot Trelleborg i lördags (0-0). Drar igång premiärveckan först under tisdagen med både fotboll och fys. Det största frågetecknet just nu är om Alexander Faltsetas hinner bli hel eller inte.

Elfsborg: 

Lugnt och stilla i sjukstugan: “Alla i truppen tränar för fullt, så det ser stabilt ut”, hälsar lagläkaren Matilda Lundblad.

Däremot blåsigt i materialrummet. Kritiken mot klubbens nya matchtröja har varit stor från många håll och kanter (läs mer HÄR!).

Återstår att se om klubben väljer att lansera en helt ny tröja eller om det kör på som planerat.

Det blir ett intressant beslut oavsett.

Annons

***

Vi hinner med lite positiva siffror kring IFK Göteborg också (sådana förekommer inte speciellt ofta just nu…). Under måndagen publicerade Gracenote statistik som visar att Jörgen Lennartsson både har bäst vinstprocent (52%) och bäst poängsnitt (1,82) av de allsvenska tränarna.

https://twitter.com/GracenoteSE/status/846263019172577281

Med MFF-premiären i sikte kan vi också konstatera att Lennartsson aldrig har förlorat en allsvensk match mot Magnus Pehrsson.

2012, när Lennartsson var i Elfsborg och Pehrsson var i Djurgården, vann Elfsborg hemma (2-1) och kryssade borta (0-0). Året efter, innan Pehrsson lämnade, blev det 2-0 i Borås efter mål av Lasse Nilsson och Stefan Ishizaki.

Dock har Lennartsson, enligt Transfermarkt, bara vunnit en av sju allsvenska matcher mot MFF. Den kom med Elfsborg i augusti 2012 (4-1).

Annons

***

Över 30 000 biljetter sålda till IFK Göteborg-Malmö FF. Det kommer bli en fotbollsfest.

***

Mail: linus.petersson@tv4.se

Twitter: @Linus_Petersson

Publicerad 2017-03-27 17:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto