POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Träningsrapport inför Malmö FF:s premiär mot IFK Göteborg

Var: Plan 7 vid Stadionområdet

Tid: 11.00-12.30 (drog över några minuter – Pehrsson brukar göra det)

Målvakter: Johan Wiland, Fredrik Andersson, Mathias Nilsson

Utespelare: Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Felipe Carvalho, Behrang Safari, Andreas Vindheim, Oscar Lewicki, Erik Andersson, Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Tobias Sana, Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg

På måndagen körde MFF en lugn träning med vad Magnus Pehrsson kallade för “grunderna i positionsspel”. På tisdagen, den sista öppna träningen den här veckan, var fokuset på det som ska göras i sista tredjedelen. Exempel från den “stora” övningen:


Christiansen -> Tinnerholm -> Wolff Eikrem -> Tinnerholm -> Rakip -> Jeremejeff (?) -> mål

Uppspelen började från centrala mittfältare (Christiansen och Rakip). Alltid ut med en lång boll mot Tinnerholm, som ibland skarvade till Wolff Eikrem, ibland tog eget inlägg, ibland hittade någon annan i djupled.

MFF tränade på att snabbt slå sig igenom motståndarnas lagdelar. När ett anfall lyckades och var färdigt, så började de centrala mittfältarna med en ny passning. Från centralt mittfält med en rak passning in mot anfallarna (som tog ett steg ifrån “försvararna”), sedan kombinationsspel för att hitta en spelare i djupled (en notering: Sana såg väldigt bra ut, både på att få och ta vara på avslutslägen, från sin vänsterkant).

Träningen kort summerat: ett rakt spelande Malmö FF, som vid varje moment försökte hitta någon som löpte bakom motståndarnas backlinje.

Några av de andra spelarna (resterande försvarare + Lewicki + Erik Andersson) hade en egen övning samtidigt. Jag kollade knappt på den, men de verkade öva en del på att försvara mot inlägg.

Efter övningarna gick MFF in på smålagsspel där Pehrsson tryckte ur all energi som var kvar i spelarna. Christiansen var ett par gånger så trött att han knappt ens orkade gå av planen.

Favorit från den (korta) träningsveckan: när Johan Wiland på måndagen slängde sig på ett avslut, men inte räckte till. När Wiland låg i luften tryckte han ut ett ljud som lät som det mest gubbiga “UOUAH” jag någonsin har hört.

Eller när Wiland blev mallig inför en volleyskottsövning. “Alla skott kommer ändå gå utanför, så skjut många på oss” och pekade upp mot träden. De två första volleyskotten gick klockrent i mål, det andra följdes upp med ett bra flin från Erik Andersson.

***

Allt inför en allsvensk match är redan byggt till stora delar på spekulationer och gissningar. När Malmö FF har sin sista öppna träning på tisdagen – med match på lördagen – blir det ännu mindre fakta att ta del av. Därför kan en snarare fundera på saker.

1. IFK Göteborg har testat Sebastian Eriksson som vänsterytter

Är det för att:

a) punktmarkera Magnus Wolff Eikrem?

b) de vet om att MFF hellre trycker fram med högerback (Tinnerholm) än vänsterback (Safari)?

c) kunna ha ännu fler spelare centralt och skapa ett rejält övertag där?

Gör MFF något motdrag om Eriksson är på en kant?

2. Markus Rosenberg startar

Men är han tillräckligt redo för att spela 90 minuter? Skadan han fick mot J Södra gjorde att han vilade på måndagen och det är en skada som har varit kvar i drygt två veckor, även om han körde för fullt på tisdagen.

3. Statusen på landslagsspelarna

Jo Inge Berget missar matchen med skada. Cibicki startade för sitt landslag på måndagen, Svanberg på tisdagen. Är alla spelare optimala för 90 minuter?

4. Cibicki

Anfallare eller ytter mot IFK Göteborg? Jeremejeffs svaga form lära sätta Cibicki som anfallare. Innebär Sana eller Svanberg på en kant?

5. Centralt mittfält

Ibland körde Christiansen och Rakip ihop på träningen, vid en kortare och ny övning var det istället Lewicki och Rakip. Svårt att veta om Pehrsson tränade på vilket par som skulle vara ihop, eller om han tränade Rakip i bägge rollerna (både defensiv och offensiv). Rakip fick i alla fall många instruktioner från Pehrsson under träningen.

6. IFK Göteborgs centrala mittfält

IFK Göteborg kan köra med tre centrala mittfältare (två defensiva, en offensiv). Förra året hade MFF problem med lag som spelade just så, exempelvis Kalmar FF. Hur löser MFF det? Droppar en av anfallarna ner oftare?

7. Hörnor

Pehrsson sa att en anledning till de stängda träningarna var att träna på fasta situationer. Kan vi se någon ny offensiv variant?

8. Startelvan

Rosenberg – X
X – X – X – Wolff Eikrem
Safari – Brorsson – Nielsen – Tinnerholm
Wiland

De givna till lördagens match. Cibicki ska också starta, antingen som anfallare (troligast) eller ytter. Två av Rakip/Christiansen/Lewicki på centralt mittfält. Sana eller Svanberg ute till vänster.

Om nu inte Pehrssons överraskningsmoment är att ändra formation (han är öppen för att spela mer med tre centrala mittfältare), slänga runt Wolff Eikrem, eller något annat.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-03-28 kl 19:20
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto