Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ljuger ögat när man kollar på Jeremejeff?

Allsvenska Bloggen

Daniel Andersson valde att chansa det här transferfönstret. Tunnare trupp och ge förtroende till yngre spelare som har varit bra, men som inte etablerat sig som allsvenska toppspelare.

Som Alexander Jeremejeff. Om vi är raka på det: Jeremejeff var dålig på försäsongen, oavsett skadan och sjukdomar. Idén med ett inhopp i halvtid mot IFK Göteborg var därför svårt att argumentera med mer än “… vem annars ska komma in?…”.

Men efteråt tog både Magnus Pehrsson (huvudtränare) och Olof Persson (assisterande tränare) initiativ till att säga bra saker om Jeremejeffs bidrag, trots kritiken mot klacksparkarna han gjorde.

Magnus idag:

– Det var mycket gott i hans inhopp.

– Det första släppet han har precis i början och den sista klacken tycker jag är bra för båda kan resultera i mål. Däremot de andra är det man hänger upp sig på. Han har tre där han bör spela ett mer kontrollerat spel.

Annons

– Men tittar du vad han åstadkommer i löpningar och duellspel tycker jag att det var rätt bra faktiskt.

– Det är kul att han är på gång, sedan ska vi få ihop hela helheten så blir det bra.

Olof igår:

– Jag har tittat på [matchen] igen och han gör det ganska bra inhopp. Skulle man bara plocka bort situationerna med klackarna… Det är en sak om man skarvar inne i straffområdet, men det är någon utanför som vi tappar boll på där han egentligen är ensam.

– Inledningen på andra halvlek var väldigt bra tycker vi och där var han också bidragande. Sedan fick han en jäkla smäll där av (Mattias) Bjärsmyr.

Klart sämre anfallare har vänt på det och gjort 10-15 allsvenska mål senare på säsongen, spelare som tidigare inte var i flytet och mest fyllde upp plats. Jeremejeff liknar Sebastian Andersson. Lång, men har ett kroppsspråk och stil som gör att han ser tafflig, ointresserad, och/eller intetsägande ut. Även ibland i de matcher där han är bra.

Annons

Det är lättare att kritisera sådana spelare, eftersom det i vanliga fall är varningstecken för en spelare som har lågt självförtroende eller inte bryr sig. I Jeremejeffs fall tror jag mer det är hans stil. Hur mycket han än vill och kämpar kan det ibland se sämre ut.

Man kanske ska ha en annan bedömningsram för de spelartyperna? Att kolla mer på exakt vad som tillförs. Det känns som en spelartyp där ögat inte gillar det, men där spelaren ändå tillför mycket.

Inhoppet mot IFK Göteborg var med bra saker och samma sak i U21 igår. Han fick inte göra mål i U21, men han tog flera bra löpningar som inte noterades av medspelarna eller där avsluten var oturliga (eller i något fall: dåligt avslut).

Med skadorna på Berget och Rosenberg behöver MFF en Jeremejeff i bra form. Han är inte i samma flyt som i höstas, men den här veckan har han höjt sig en nivå jämfört med den svaga försäsongen.

Annons

@jonas_hansson

Publicerad 2017-04-04 17:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto