Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Träningsrapport från Malmö FF den 5:e april

Allsvenska Bloggen

Var: Plan 7 vid Stadionområdet
Tid: 11.00-12.30 (drog över några minuter)
Målvakter: Johan Wiland, Fredrik Andersson, Mathias Nilsson
Utespelare: Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari, Tobias Sana, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún, Erik Andersson, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki
Övriga medverkande (ej i full träning): Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Felipe Carvalho, Pa Konate, Mattias Svanberg, Anders Christiansen, Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist, Rasmus Bengtsson
Frånvarande: Jo Inge Berget (skada)
Ledare: Magnus Pehrsson, Jonnie Fedel, Jens Fjellström, Olof Persson, Daniel Andersson, och… Ber om ursäkt: någon av sjukgymnasterna Jesper Robertsson och Alexander Nilsson.

En lugn MFF-träning. De åtta utespelarna från måndagens U21-match hade egen uppvärmning inkluderat kvadraten, men lämnade efter ungefär en halvtimme. Rasmus Bengtsson hade löpningar vid sidan av, idag med lite boll inblandat.

Efter uppvärmningen gick U21-spelarna av planen samtidigt startspelarna mot IFK Göteborg + tre målvakter + Erik Andersson + Yotún gick över till löpningar med boll och avslut mot mål. En-mot-en, två-mot-en, och tre-mot-två.

Enkla övningar, men MFF hade få spelare med på träning och Jens Fjellström gav en motivering angående övningsvalet:

– Dels tycker vi det är en förbaskat bra övning för tänk hur många en-mot-en det är där ute (under matcherna). Man ska ju träna de situationer som återkommer.

Annons

– Lägger man ihop de bitarna med spel så blir det ett bra konditionspass. Istället för att vi springer mycket så gör vi den typen av övningar, både för att vi behöver det och för att det ger någon konditionsmässigt.

Rosenberg körde för fullt hela passet, men den som var överlägsen alla andra var Wolff Eikrem. Tyvärr fick jag inga klipp på sekvenserna han gjorde bäst, men det var tunnelpassningar, bra utmanande i hög fart, och ett par gånger dribblade han så fint och stökigt att försvararna nära på ramlade omkull. Lägg där till att han kanske även var den bäste avslutaren.

Även Lewicki hade en förvånansvärt effektiv offensiv aktion, när han med en enkel dragning drog bort en motståndare och avslutade bra.


Rosenberg avslut i mål, en-mot-en.


Dessvärre den enda inspelade en-mot-en-sekvensen med dominanten Wolff Eikrem.

Annons


Rosenbergs passning till Cibicki med avslut i mål, två-mot-en.


Yotún -> Wolff Eikrem -> Yotún -> mål, tre-mot-två. (Fjellström med ryggen mot kameran, för att kolla offsidelinjen.)

Efter de här övningarna blev det matchspel, fem-mot-fem plus en spelare som tillhörde bägge lagen, men då hade jag inte tillräckligt skarpt fokus för att säga något om helheterna.

Träningen tog slut några minuter efter 12.30, men fem spelare stannade: Erik Andersson, Mathias Nilsson, Cibicki, Sana, och Wolff Eikrem. De tre sistnämnda sköt frisparkar och distansskott på Nilsson i ungefär 20 minuter.

Det har också planerats upp inför tisdagsmatchen mot Gif Sundsvall. Anfallsträning på torsdag och fredag, ledigt på lördag, och mer försvarsfokus söndag och måndag.

***

Erik Andersson tränar primärt med Malmö FF och bara någon gång per vecka i Trelleborgs FF, åtminstone innan han får spela matcher igen. MFF har tidigare sagt att de vill ta det extra försiktigt med honom, eftersom han är ung och det ändå var en allvarlig korsbandsskada. Det ska inte finnas några risker innan man sätter honom i spel.

Annons

***

Olof Persson hade i måndags nyligen ansat ett fint och stort skägg. Det försvann bara dagar senare och är bara skäggstubb kvar. ”Tog för mycket tid att hålla i ordning” var argumentet.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-04-05 16:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto