POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Magnus Pehrsson har gjort mycket rätt i Malmö FF

Det har hänt något i Malmö FF den senaste månaden. Inget stort, men märkbart. Daniel Andersson är sällan på träningsplanen och Magnus Pehrsson är… mer bekväm? Tryggare? Fler leenden. Det känns så i intervjuer och när man ser honom på träningar.

Ett miniexempel från onsdagens träning. Pehrsson i väst, gick konstant in och visade och donade. Var själv med som försvarare. Tog plats. Ser ut att trivas, gillar att vara ute, arbetar aktivt för att förbättra allt.

Det enda jag är fundersam kring på träningarna är att enstaka övningar har känts korta. Att de har slängts in tio minuter och frågan är om de ger något. Men. Det finns säkert bra argument till den planeringen. I övrigt är det svårt att hitta annat än beröm för hur träningarna ser ut.

Och visst, det kanske bara är små tendenser när det kommer till Pehrssons trygghet, men åtminstone är allt stabilt nog för att ta bort både Tobias Sana (som annars har sett avslutsvassare ut på träningar) och Mattias Svanberg från en matchtrupp.

Samtidigt som det har varit nästan uteslutande positiva tecken så måste Pehrsson bygga upp ett förtroendekapital. Det krävs mycket mer än segrar mot Gif Sundsvall hemma och mot Halmstad med tio spelare. Alla negativa saker som kan börja ses som trender kommer att hållas emot honom. Exempelvis resultatmotgångar, vad händer då? Alla kan ha åsikter om Allan Kuhn, men han vände på negativa resultat.

Men. En av de sakerna som höll tillbaka Pehrsson i Djurgården var sämre spelarköp. Det ansvaret har han inte i MFF.

Annars tycker jag att han vill ha en organisation som är värdig föreningens ambitioner. Ett plus, förutom en bra start, är att han spelar exakt som han sa redan första veckorna i MFF.

Högerback mer offensiv än vänsterback. Högermitt mer centrerad. Vänstermitt mer bredd. En mer defensiv mittfältare, en mer offensiv. En mer droppande anfallare. Det kändes anpassat till spelarmaterialet. Men med viss flexibilitet beroende på motstånd.

Det här sa han redan den 11:e januari och idéerna är kvar än idag, och redan innan den 11:e januari pratade han mycket om att presspelet och mer direkt passningsspel skulle bli högsta prio i år. Det är väl just de två sakerna som en verkligen ser förbättringar på i år.

Efter tre omgångar i fjolårets allsvenska hade Allan Kuhn börjat att förändra sitt spelsätt och hur han såg på truppen. Pehrsson hade gjort klart funderingarna redan innan första träningen. Vi får räkna med att Pehrsson generellt kommer att vara ett eller två steg före media och supportrar när det gäller att tänka taktik.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-04-24 kl 12:18
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto