Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Taktiksnack med MP: "Malmö FF springer 15 procent mer på konstgräs än gräs"

Allsvenska Bloggen

Magnus Pehrsson fick svara på några taktikfrågor i samband med dagens träning, en träning med inläggs- och genombrottsspel som övning inför IFK Norrköping på söndag.

Tre tidigare taktiksnack:

Om trebackslinje, rollfördelning, rotation…

Taktik inför Elfsborg, om presstriggers, uppbyggnad…

Månadsrapporten för april

OM ATT KOMMA TILL AVSLUT

– Vi hade 38 inspel mot straffområdet (mot Hammarby), och väldigt få (bra?) avslut på dem.

– Vi hade väl 19 avslut mot Hammarby, och väldigt många som inte blev avslut, men vi har legat runt 20 i matcherna. Det är bra, då vet man att man brukar vinna fotbollsmatcher, men det är klart att vårt nästa steg är att komma i ännu bättre lägen och få ännu fler på mål. Det har varit några matcher där det har varit väldigt bra och skottkartan sett sådär härlig ut där inne. Det gjorde den inte nu. Nog har vi kommit en bit till att vi nu känns dominanta och farliga, men det är en nivå till innan vi ska gå ifrån med tre, fyra, och fem mål i matcherna.

Annons

– Vi är väldigt nöjda med många delar, men klart missnöjda med… Egentligen var det en kombination av vår positionering och samarbete inne i straffområdet, men också valet av passning. Hammarby blev väldigt många och väldigt djupa.

– Vi var inte tillräckligt rejäla, och samarbetade för att täcka upp alla ytor.

ÅTERKOMMANDE PROBLEM

– De två matcherna där vi kan säga att vi ska kritisera oss för att inte komma till tillräckligt många avslut i bra lägen, så är det Hammarbymatchen (1-1), jag tycker Örebromatchen (vinst 2-1), och jag tycker även Kalmarmatchen (0-0) till viss del. Likheterna där är ju att motståndarna är ultradefensiv.

– Vi har mer att jobba med mot lag som drar hem väldigt mycket folk djupt.

MP anser också starterna mot Hammarby och Kalmar är bra, men att laget sedan tappar.

Annons

MALMÖ FF SPRINGER MYCKET PÅ KONSTGRÄS

– Det som är intressant, och det kan man se på statistiken, är att vi har haft två konstgräsmatcher och där springer vi ungefär 15 procent mer med laget än vad vi gör på vanligt gräs. (både distans och antal intensiva löpningar)

– Jag har inget svar på det. Möjligtvis är det så att det är lite svårare att ta bollen på konstgräs, det krävs några sekunder varje gång vi ska försöka ta tillbaka den.

– Vi hade ändå 65 procent bollinnehav mot Hammarby, då är det förvånande att vi sprang så mycket. Vi får se när vi spelat fler matcher om tesen håller.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-05-19 17:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto