Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Liverapportering från Malmö FF:s träning, 4:e juli: "KROSSA VARDAR"

Allsvenska Bloggen

Vi gör ett nytt försök på att liverapportera Malmö FF:s träning i efterhand. För att efterlikna en liverapportering har jag därför inte rättat till så mycket, utan det blir råmaterialet.

MALMÖ FF, PLAN 7, TRÄNING, TISDAG 4 JULI

10.55. Kommer till träningen, när ett barn springer fram och frågar ”spelar du i MFF?”. Nej.

10.56. Upptäcker att barnen (uppskattningsvis 15-20 stycken) står med några vuxna, och har gjort en banner med ”KROSSA VARDAR” och spelar upp Champions League-hymnen.

10.58. Fredrik Andersson, Dahlin, Fedel, Olof Persson, och Wiland först ut. Wiland får en egen ramsa.

11.01. Mitt i alla oväsentliga delar som Rosenbergs skada, CL-kval, och allt vi skriver spaltmeter om: Dahlin har rakat av mustaschen. Det finns någon tendens kvar över överläppen, men för kort för att kalla mustasch.

ANNONS

11.03. Vindheim, Vagic, Svanberg ute. Fjellström tar sats och springer ett par hundra meter. Graciös syn.

11.06.
Berget och Yotún kommer in, pratandes med varandra. Nielsen, Hadzikadunic, Konate, Rakip, Jeremejeff därefter. Barnen har ställt sig så att spelarna måste gå igenom två led och ge high five åt bägge sidor, men de står så tätt ihop att spelarna mest har armarna intill kroppen och vinklar ut händerna.

11.08. Bengtssons fruktval idag: rött äpple. Försöker slänga ut över staketet, halvt uppätet, men misslyckas. Wolff Eikrem, Safari, Christiansen, Sarfo, Tinnerholm också ute.

11.10.
De som saknas är Rosenberg (skada), Carvalho (skada), Adrian (U19-EM), Bergqvist (U19-EM), Cibicki (ledig), Brorsson (ledig). Cibicki och Brorsson ska ha fått ledigt då de inte fick semester under U21-EM, säger KvP:s representant (och bekräftas av Pehrsson senare).

ANNONS

11.12. Spelarna pratar golf. Någon har 33 i handikapp, kanske.

11.13.
För andra dagen i rad kommer Daniel Andersson ut på träningen. Barnen ställer sig klart mer isär för att släppa igenom, men ger ändå bra “fives”.

11.13. Spelarna samlas i en ring.

11.17. Fysioterapeut Jesper Robertsson sist in. Spelarna ställer upp för kvadrat, två olika, samtidigt som målvakterna kör för sig själva.

Kvadrat 1: Christiansen, Berget, Nielsen, Bengtsson, Safari, Svanberg, Tinnerholm, Wolff Eikrem, Lewicki

Kvadrat 2: Hadzikadunic, Jeremejeff, Vindheim, Sana, Sarfo, Vagic, Rakip, Yotún, Konate

11.18.
Ole Törner lärde mig för ett tag sedan om ”Rikard Norling-steget”. När en sätter sig på ett knä, drar det benet bakåt, och har det andra knäet så högt upp som möjligt. Även Magnus Pehrsson tar det steget ibland, främst för att skriva anteckningar mot låret.

ANNONS

11.23.
OK tempo, övningsbyte.

11.25. En ny kvadrat, nu mer tydliga 90-gradersvinklar.

Kvadrat 1: Bengtsson, Safari, Svanberg, Sana, Sarfo, Lewicki, Rakip, Tinnerholm

Kvadrat 2: Hadzikadunic, Christiansen, Berget, Nielsen, Wolff Eikrem, Jeremejeff, Vindheim, Vagic, Yotún, Konate

11.28. Pehrsson gillar verkligen kvadrater. Förståeligt, eftersom han verkar vilja ha så matchliknande situationer som möjligt på träningarna. Många minuter i år som har varit matcher eller matchliknande.

11.31. Åter en tempohöjning, åter byte av övning och för att dricka vatten.

11.32. Bra långboll av Fjellström, fläckfri nedtagning av Daniel Andersson.

11.33. Kvadraterna ökar i storlek. Nu är det bara en stor, med defensiva spelare som kantspelare och sedan spelas det inne i mitten, två lag mot varandra. ”Flyttaflyttaflytta” säger Pehrsson. Trycker på att spelarna ska göra snabba, korta förflyttningar i sidled.

ANNONS

11.34. Yotún får kram av Sana. Direkt efteråt råkar Yotún skjuta boll i magen på Sana. Får ny kram.

11.37. Paus. Det här ser ju faktiskt bra ut. Det har varit (ofta medvetet?) tempofattigare de senaste veckorna, men här höjs det upp. Det spelas 1,5-2 minuter intensivt, sedan pauser.

11.43. Det spelar verkligen ingen roll att det ”bara är kvadraten”. Pehrsson är inne i varje paus, tar plats och förklarar vad han vill ha ut.

11.45. Byte av övning.

11.49. Delas upp i tre grupper, där fokuset idag är inläggsspel med några små detaljskillnader beroende på grupp.

Grupp 1: Wolff Eikrem, Tinnerholm, Berget, Christiansen, Sarfo, Konate. Den mer rörliga gruppen. Ska ha löpningar på kantspelare innan inlägg.

Grupp 2: Sana, Vagic, Nielsen, Lewicki, Bengtsson. Mer stationär.

Grupp 3: Svanberg, Sana, Rakip, Hadzikadunic, Jeremejeff, Vindheim, Yotún. Även här mer rörligt ut mot kanterna.

ANNONS

11.51. Varje tränare verkar ha varsin grupp. Olof Persson går bland annat in som passiv försvarare i mellangruppen.

11.51. Christiansen inleder med att få bollen bakom sig på ett inlägg, men ändå nära att klacka in den.

11.55. Tinnerholm blir verkligen mer och mer av en avslutande spelare. Det är udda hur ofta han kommer till avslut just med vänsterfoten, men när han kommer med högern så är det rätt bra kvalitet.

11.57. I grupp 1 vill Fjellström ha en annan inläggstyp från Konate/Sarfo. Hårdare och lägre.

11.58. Jag missar, men får höra att Tinnerholm dunkar upp i nättaket.

12.03. Slut, övningsbyte.

12.09. En längre paus för att sedan ha fem-mot-fem-match. Tre olika lag. Sarfo och Christiansen tar rosa väst, vilket innebär att de är med i bägge lagen. Wolff Eikrem och Rakip tar det lugnare, men är med ibland. Rakip fick några smällar mot AFC (inte därför han blev utbytt), Wolff Eikrems första träning efter fotproblemet.

ANNONS

12.25. På grund av stök missar jag stora delar av matchen, men det sista jag ser är att Vagic rundar målvakt och gör mål.

12.26. Slut.

12.29. Några spelare är kvar med Fjellström för att ta avslut, bland annat Wolff Eikrem, Svanberg, Christiansen, Vagic, och Sana.

12.30. Det sista jag ser är att Bengtsson tar extra löpningar vid sidan av, samtidigt som Pehrsson säger att Bengtsson inte lär starta mot BK Häcken på lördag. Han är teoretiskt sett spelklar, men det ses som för riskabelt att göra första starten på konstgräs.

ANNONS

@jonas_hansson

Publicerad 2017-07-04 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto