Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De tre hoten mot Malmö FF i Champions League

Allsvenska Bloggen

Hur bra är FK Vardar? Magnus Pehrsson pratade i måndags med Sydsvenskan och sa att de hade varit hemma på övre halvan av allsvenskan. Jag har försökt att se några matcher och klipp, och en högst personlig åsikt är att MFF ska ta sig vidare åtta-nio gånger av tio.

Pehrsson har tidigare definierat om FK Vardar som ett tekniskt skickligt lag, bra på omställningar, och med en förkärlek till distansskott. Ett lag som spelar 4-2-3-1 eller 4-3-3, och där jag tycker att framför allt tre spelare sticker ut.

JUAN FELIPE

Kan användas på en kant om laget vi ha en mer defensiv 4-3-3, men är annars den offensivt centrale mittfältaren. Kom till FK Vardar när CSKA Sofia höll på att falla i bitar, och sa då att FK Vardar erbjöd ”fantastiska villkor”. Den 29-åriga brassen förlängde också nyligen avtalet till 2020, hans andra förlängning sedan han skrev på sommaren 2015.

Vald till ligans bästa spelare förra säsongen, och vill komma med i det makedonska landslaget (men har inte varit tillräckligt länge i landet för det).

Annons

Gjorde nio mål och tio assist under den gångna ligasäsongen. Varje match han var tillgänglig spelade han 90 minuter. Han är den store stjärnan.

Gillar att droppa ner, hämta boll, ta många touch, och hitta medspelare i djupled. En spelare som sällan är stressad. Verkar framför allt vilja slå djupledsbollar längs marken till kantspelarna som rycker inåt. Har en hög teknisk nivå och verkar smart. Kan få en ännu viktigare roll då han ska hitta snabba passningar när FK Vardar kontrar mot MFF.

Gol.mk skrev under tisdagen att Maccabi Haifa har lagt ett bud på Juan Felipe, men att FK Vardar inte vill sälja under CL-kvalet. Den spelaren som ligger närmast MFF-kvalitet. Är han motsvarande MFF-kvalitet?

TIGRAN BARSEGHYAN

Har på flera ställen blivit kallad för ”Armeniens Hulk” (fotbollsspelaren, inte den gröne), och då framför allt i hemlandet. Han har dock inte alls samma fysiska dominans.

Annons

Däremot gillar han att hänga ute till höger i en fri roll. Tar sig ofta sig inåt för avslut, men är påhittig och gillar att testa svåra saker (främst med avslut ur oväntade situationer) och även hitta djupledspass. Var skadad hela förra hösten, men kom tillbaka och blev direkt ordinarie, som lagets bäste spelare under en period. En av få spelare som FK Vardar kan tänkas få större summor pengar för, om han säljs i framtiden.

FK Vardar har dock flera startalternativ på kanterna, där alla är liknande. Rätt kortväxta, kvicka, gillar att leta skott, bra på att avancera framåt med boll.

JONATHAN BALOTELLI

Klart det finns bättre spelare i FK Vardar. Målvakten Gacevski, mittbackarna Novak och Grncharov, mittfältaren Nikolov, och yttern Blazevski kom (tillsammans med Juan Felipe) med i ”Årets lag” hos Macedonia Sport. Mittfältaren Spirovski är den som brukar hyllas när det nämns två-tre Vardarspelare.

Annons

Men samtidigt, som Pehrsson påpekade: hotet är primärt hos de fyra offensiva startspelarna. FK Vardar har brassen Balotelli som är stor, snabb, och spelar som ensam anfallare. FK Vardar ville uppgradera med en bättre anfallare i sommar, men hittade inget vettigare och kommer att ge ett viktigt uppdrag åt Balotelli.

Elva mål och fyra assist på 29 matcher är godkänt hos ligamästarna, men Balotelli ska också vara en spelare med många tekniska misstag (framför allt ojämn avslutare). Om han startar lär han vara synlig, men frågan är hur stort hot han kommer vara mot MFF. En bra dag skapar han problem för Nielsen/Brorsson.

FK Vardars CL-registrerade spelare

Målvakt: Igor Aleksovski, Tome Pachovski, Filip Gachevski

Försvarare: Visar Musliu, Boban Grncharov, Darko Velkovski, Hovhannes Hambardzumyan, Yehven Novak, Besir Demiri, Darko Glishijk, Vladica Brdarovski

Annons

Mittfältare: Jaba Jighauri, Stefan Spirovski, Damir Kojasevic, Tigran Barseghyan, Nikola Gligarov, Boban Nikolov, Besar Iseni, Juan Felipe

Anfallare: Dejan Blazevski, Jonathan Balotelli

Möjlig startelva: Gacevski – Brdarovski/Hambardzumyan, Novak, Grncarov (K), Demiri – Spirovski, Gligarov – Barseghyan, Juan Felipe, Blazevski – Balotelli

Skador: Velkovski, Jighauri

@jonas_hansson

Publicerad 2017-07-12 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto