POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fem MP-punkter inför Gif Sundsvall

Inför matchen mot Gif Sundsvall var framför allt konstgrässnacket i fokuset med Magnus Pehrsson. Malmö FF är nu inne i ett stim med sju raka bortamatcher på konstgräs, och bara en gräsmatch kvar för året (IK Sirius, näst sista omgången). Några av punkterna:

Om att Rasmus Bengtsson inte är uttagen.

– Vi känner att vi i truppen har ett antal alternativ på mittbackspositionen, med tanke på att (Behrang) Safari är tillbaka. Nu är inte Rasmus själv rädd för konstgräset, men han har trots allt inte varit på ett konstgräs än. Plus förra veckan var en vecka där han spelade två matcher på ganska kort tid. Fick inte ett bekymmer av det, men det var ett rejält överslag i vad han har gjort tidigare.

– Den där kombinationen av att vi har alternativ och det är konstgräs och han har varit belastad under en period… Vi tar det försiktigt helt enkelt.

– Rasmus är själv positiv att köra och testa det, men vi vet inte reaktionen av att spela en konstgräsmatch. Den här hösten är att få honom i mer och mer skick att spela 90 minuter, och använda honom men inte vara dumdristig när man har tagit så många månader och få honom till allsvensk nivå.

– För han var inte aktuell för att starta. Hade han varit det hade det varit en annan sak.

– Men är han en spelare som ska starta mot Djurgården, då startar han mot Djurgården. (På tal om andra konstgräsmatcher)

Om spelare måste vila på grund av konstgräsmatcher.

– Det kan komma en sådan situation om det är väldigt tajt med matcher. Efter Djurgården har vi väl Kalmar fyra dagar senare och det tycker jag inte ska vara något problem för någon spelare, att spela konstgräs-gräs. (Nämnde att Östersundsmatchen kan bli lite mer problem)

Om konstgräset i Sundsvall är några problem för Jeremejeff och Safari, nyligen tillbaka efterskador.

– Jeremejeff inte alls.

– Det var en väldigt märklig skada, var den kom ifrån.

– Behrang har haft tidigare återkommande problem med vaderna i ett års tid, men nu känner han sig väldigt bra och vi känner att vi har hittat några pusselbitar som ska få honom att slippa dem. Innan har inte konstgräs varit något speciellt för honom.

Om de utgående kontrakten kommer påverka någonting i laguttagningar.

– Nej. Det är möjligt man hamnar i ett slutläge där vi kan prioritera annorlunda, utifrån att vi har utökat vår ledning. Då kanske man kan hamna i en sådan hypotetisk situation där man spelar ett antal matcher där man kan tänka framåt, men så länge vi inte har vunnit den här serien kommer jag välja det lag som är bäst oavsett kontraktsläge.

Om att hemmamatchen mot Gif Sundsvall var den enda matchen i år där MFF har inlett matchen med en trebackslinje.

– Vi har oftast spelat med tre mittbackar (mot lag med trebackslinje). Sedan är det… Jag menar, senast mot Jönköping spelade vi med en fyrbackslinje, men tittar du hur vi ser ut så är vi trebackslinje nästan hela matchen.

– Spelar vi med Behrang som vänsterback och en väldigt offensiv högerback, spelar vi då med treback eller fyrback? Jag vet inte om jag själv har svaret på det egentligen.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-07-29 kl 07:00
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå