Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Månadsrapport för Malmö FF: bautafiasko men överlägsen serieledning

Månadsrapport från april finns här.

Månadsrapport från maj finns här.

Månadsrapport från juni finns här.

Junirapporten inkluderar matchen mot AFC den 1:a juli. Julirapporten inkluderar till och med den 6:e augusti.

MATCHER

BK Häcken borta 1-0 (Jeremejeff)
“Släkten är värst”.

FK Vardar hemma 1-1 (Brorsson)
MFF öste på, men var alldeles för dåliga att avsluta anfall.

IK Sirius hemma 3-3 (Berget 2, Sarfo)
Starka 80 minuter med Berget/Sarfo som succéanfallsduo, usla 10 avslutande minuter.

FK Vardar borta 1-3 (Rosenberg straff)
Bautafiaskot.

Jönköpings Södra hemma 2-0 (Christiansen, Wolff Eikrem)
CL-sortinfrustration gjorde att MFF körde över J Södra.

Gif Sundsvall borta 1-0 (Rakip)
MFF har två supersubs i år: Wolff Eikrem och Rakip. Den här gången avgjorde Rakip.

MATCHFRÅNVARO

Carvalho (6, långtidsskada hälsena), Rosenberg (3, skada rumpa), Dahlin (2, ej spelklar), Sarfo (2, ej spelklar), Jeremejeff (4, skada ljumske), Safari (4, skada vad), Lewicki (1, avstängd), Nielsen (1, avstängd), Rakip (1, avstängd), Bengtsson (3, ej uttagen på grund av rehab)

TRÄNINGSINTRYCK

Pehrsson pratade om att MFF inte lär träna lika frekvent i höst som i våras, utan försöker få lediga dagar när det går. I juli månad var det också en period med så pass tätt matchande att träningarna blev få.

De träningarna som har varit har ofta inriktats på matchspel. När ledarna lägger in tävlingar, då har laget fått en tändning en nivå högre än normalt. De åtminstone tre senaste gångerna minns jag också att Markus Rosenbergs lag vunnit.

Den som stuckit ut mest positivt har varit Johan Dahlin. Förutom att ta mycket plats med att muntligt dirigera medspelarna, så har han också gjort reflexräddningar som haft en väldigt, väldigt hög nivå.

Träningsrapport från 4:e juli.

PLUSMINUS
Spelare som förbättrat/försämrat sin truppstatus

Andreas Vindheim (+ + +) visar ofta bra tendenser, men det har funnits frågor kring hans defensiv. Mot Sirius, Jönköping, och Sundsvall såg han så bra ut att det kanske inte blir en kvalitetsförsämring jämfört med Tinnerholm? Mattias Svanberg (+ +) har hittat drivet från i höstas, i samband med att han har fått massa spelminuter igen. Fyra starter och tre inhopp i juli. Rasmus Bengtsson (+) fick tre matcher i juli, och visade god allsvensk klass i åtminstone två av dem.

Alexander Jeremejeff (- – -) såg ut att vara förbättrad efter uppehållet, men sedan kom skadan. Istället för att förbättra sin status har han varit utanför, och om MFF värvar en ny anfallare är frågan om Jeremejeff tar sig tillbaka? Pa Konate (- -) gjorde dessvärre ett par svaga matcher precis innan han lämnade, som förmodligen gjorde det lättare för MFF att besluta för att sälja. Jo Inge Berget (-) tog inte för sig som anfallare undantaget matchen mot IK Sirius. När han var på sin drömposition krävdes det förmodligen fler mål för att stanna där, och han var en av alla spelare som borde ha gjort mer mot FK Vardar. Tillbaka till yttermittfältet?

KONTRAKT/ÖVERGÅNGAR

Olof Persson
(assisterande, förlängning, 2022), Bonke Innocent (från Lilleström, drygt 8 miljoner kronor), Yoshimar Yotún (till Orlando, okänt pris), Johan Wiland (till Hammarby, okänt pris), Pa Konate (till Spal, ~3 miljoner kronor), Tobias Sana (till AGF, gratis), Teddy Bergqvist (till Åtvidaberg, lån), Anton Kralj (till Gefle, lån)

MÅNADENS MÅL

Erdal Rakips mål mot Gif Sundsvall var snyggare, men Anders Christiansens viktigare. Dagar efter att ha åkt ur Champions League, 0-0 med drygt 20 minuter kvar, och då tog Anders Christiansen en rejält lång löpning. Vann boll och tog avslut på två tillslag. Smärtlindring och ett bra exempel på vad hög press kan ge.

LÄSNING

En spelanalys av MFF mot J Södra, hur MFF vann matchen med hög press och mer direkt passningsspel.

En analys av nyförvärvet Bonke Innocent.

MFF är rejält mycket sämre på hörnor i år än ifjol.

MFF hade bland annat ett spelarmöte efter CL-sortin för att rensa luften.

En längre intervju med MFF-talangen Victor Christiansson, och en intervju med Samuel Adrian innan hans debut mot J Södra.

Magnus Pehrsson om…
… varför Svanberg får mer speltid efter uppehållet än innan.

… varför MFF bytte Wiland mot Dahlin.

… att öppna upp för att värva en ny vänsterback. Fotbollskanalen har tidigare skrivit om intresset för Egzon Binaku.

… hur han fick Yotún att prestera bättre.

Anders Christiansen (kontrakt till 2018) är tveksam till förlängning.

MFF hade skadeproblem i början av juli.

Tolv stycken spelare från U19-laget har varit med i A-laget i år.

U21-MATCHER

KALMAR FF borta 0-0, J SÖDRA hemma 1-2 (Hadzukadunic), BK HÄCKEN hemma 2-1 (Shabani, Vagic)

U19-MATCHER

LUND hemma 6-0 (Christiansson, M.Olsson 2, H.Andersson, Hansson, Karaman), GAIS hemma 4-0 (M.Olsson 2, Harletun, Hadrous), MJÄLLBY hemma 3-2 (Karaman 2, Harletun)

@jonas_hansson

Publicerad 2017-08-06 kl 19:08
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons