POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Träningsrapport från Malmö FF: en ojämn Bonke Innocent

Vi gör ett nytt försök på att liverapportera Malmö FF:s träning i efterhand. För att efterlikna en liverapportering har jag därför inte rättat till så mycket, utan det blir råmaterialet.

10.52. Vindheim, Vagic, Svanberg, Dahlin, F.Andersson, M.Nilsson, Fedel, Persson, och Pehrsson är redan ute. Målvakterna har satt igång.

10.54. Rosenberg, Christiansen, Safari, Cibicki, Bengtsson, Berget lunkar ut på planen. Bengtsson som vanligt med frukt i munnen. Såg inte vilken sort, men lät på betten som ett äpple.

10.56. Nyförvärv ska inte bara lära sig presstriggers och diagonala passningar. Jeremejeff instruerar Innocent om att en *inte* får nicka när de trixar med medspelare.

10.57. Några fler har tagit sig ut. Lewicki och Tinnerholm näst sist. Allra sist? Franz Brorsson, som kör sprint från Stadion till gräsplanen. En gissning till den “sena” ankomsten: han gillar att maximera sin gymtid.

10.59. Utespelarna lattjar lugnt med fotbollarna. Tre undantag: Lewicki, Tinnerholm, Brorsson. De ignorerar bollarna och bara springer istället.

11.00. Pehrsson visslar till. Jag kan inte minnas senast som MFF hade en träning som inte inleddes med kvadraten, samma idag.

11.02. Grupperna:

Vindheim, Svanberg, Vagic, Olof Persson (!), Adrian, Innocent, Hadzikadunic

Wolff Eikrem, Rosenberg, Berget, Bengtsson, Christiansen, Tinnerholm, Safari

Rakip, Sarfo, Jeremejeff, Nielsen, Brorsson, Lewicki, Cibicki

De som saknas är Carvalho (långtidsskadad) och Strandberg, som eventuellt är med på träningen imorgon och förmodligen spelklar till lördag.

11.05. Innocent är svårdefinierad i passningsspelet. Ojämnt men bra? Några förstatouch är skolboksbra. Får mottagningen dit han vill. Låg, hård, rätt passning. Sedan kan han ostressat slå enklare pass rakt på motståndare.

11.09. Slut på övningen. Jag såg bara Innocent vara inne en gång i mitten som bolljagare. Tog tio sekunder och tre älgklivsbrytningsförsök, sedan var han tillbaka som ”passare”.

11.11. Förvåningen när det blir en ännu större kvadrat. Den här gången bara en enda stor, med alla spelare inne i den. Pehrsson förklarar generellt, Rosenberg instruerar Innocent.

11.12. Röda västar: Nielsen, Christiansen, Lewicki, Hadzikadunic. Röda västar är med i bägge lagen. Nielsen och Hadzikadunic står på varsin kant, sedan får Christiansen och Lewicki springa i närheten av dem.

Gula västar: Cibicki, Wolff Eikrem, Tinnerholm, Vagic, Bengtsson, Rakip, Jeremejeff, Adrian

Ovästat: Vindheim, Innocent, Rosenberg, Berget, Safari, Rakip, Sarfo, Brorsson

11.15. Fin sekvens. Brorsson lobbpassar till Vindheim, som direktslår långpass mot Berget. Berget med en diagonal krossboll över hela kvadraten, till Brorsson som har tagit en ny position. Noterar också att Nielsen är den som skriker flest instruktioner.

11.17. Fler fina sekunder. Bengtsson slår en långboll, Hadzikadunic med bröstmottagning, hittar Jeremejeff/Rakip ute på kanten, som via Lewicki når Nielsen. Inte många sekunder och inte många touch innan bollen har gått ett varv runt kvadraten.

11.19. Andra pausen. Pehrsson hyllar Bengtssons förmåga att hitta lösningar. Spelarna får nu bara ta en touch, undantaget spelarna i röda västar.

11.20. Intressant hur många spelare som naturligt tar ”sin” plats. Bägge lagens defensiva spelarna är på en sida, uppställda som en backlinje och mittfält, och de offensiva spelarna på den andra sidan.

11.24. Vidare mot två små kvadrater. Christiansen kliver av, Pehrsson sa efter träningen att det var en lätt känning i ljumsken.

11.27. De här två kvadraterna verkar vara samma instruktioner som den stora, men i mindre format. Jag gör inte så många noteringar förutom Vagic. Bra kroppshydda och god teknik, och när han kommer springande mot motståndarna har han något bestämt i blicken. Det finns ingen plan B, utan han ska aggressivt vinna bollen.

11.32. Övningsbyte.

11.34. Taktiktavlan fram för Pehrsson, som pratar och ritar i knappt två minuter. Det enda av värde jag hör är ”ni som var här i torsdags…”, så kan tänka mig att den här eller liknande övning även var på torsdagens stängda träning.

11.36. Truppen delas upp i två grupper som får varsin planhalva. Allt börjar med en mittback som ska ta uppspel från mittplan. Sedan anfaller en grupp på tre spelare mot stillastående ”motståndare” i en fyrbackslinje, och anfallet ska vara en djupledsboll mot kanten av straffområdet och sedan inspel/inlägg mot resterande två spelare. När det är klart slår mittbacken en långboll ut mot långsidan, där en ytterback/yttermittfältare står och tar inlägg mot samma tre spelare.

11.38. Det känns som det är några spelare för mycket, det blir en del väntetid för några. Grupperna, där mittback och ytterback/yttermitt ibland byts ut:

Safari, Rosenberg, Bengtsson + Adrian, Sarfo, Vagic + Hadzikadunic mittback, Vindheim ytterback

Nielsen, Innocent, Wolff Eikrem + Cibicki, Lewicki, Svanberg + Rakip, Jeremejeff, Berget + Brorsson mittback, Tinnerholm ytterback.

11.43. Innocent lite fortsatt ojämn. Slår ett par djupledspass någon halvmeter för långt eller kort för att det ska vara optimalt.

11.47. En åskådare gör notering att det kan vara startelvaförberedande? Nielsen, Innocent, Wolff Eikrem, Cibicki, Lewicki, Svanberg, Rakip, Jeremejeff, Berget, Brorsson, Tinnerholm är på en sida. Elva utespelare, så en stryks? Det enda som talar emot är att det bara är en naturlig ytterback där och att Christiansen ska ta någons plats.

Samtidigt ska en komma ihåg att Pehrsson själv tog upp ett alternativ förra veckan: trebackslinje, men med en högerfotad vingback till vänster och i det här fallet Cibicki eller Svanberg. Den här planhalvan har nämligen Wolff Eikrem och Tinnerholm till höger, och Svanberg och Cibicki till vänster. Brorsson, Nielsen, Lewicki tar uppspel. På andra sidan noterar jag Vindheim och Sarfo till höger, och Hadzikadunic och Bengtsson som mittbacksuppspelare, men jag har inte fullt fokus.

Dahlin – Lewicki, Nielsen, Brorsson – Tinnerholm, två av Rakip/Wolff Eikrem/Innocent, Christiansen, Svanberg/Cibicki – Berget, Jeremejeff? Eller?

11.50. Alternativet är att vi övertolkar allt nu. Men. Intressant att Tinnerholm bara är ute till höger, Berget bara på topp, och Sarfo ute till höger.

11.54. Slut. Fysioterapeut Jesper Robertsson säger åt Brorsson, Cibicki, och Tinnerholm att gå av tidigare, vilket ska ha varit planerat.

12.00. Smålagsspel inleds. I ett av de första anfallen drar Hadzikadunic upp ett avslut i nättaket.

12.03. Även Dahlin går av.

12.05. Innocent tar emot ett högt inlägg. Touchar ner, får den i optimalt skottläge, avslutar enkelt och lågt.

12.10. Hadzikadunic med träningens svåraste/vackraste. Står med ryggen mot mål, tar emot på bröstet, vänder sig i samma rörelse, avslutar hårt i mål.

12.12. Slut. 70 minuters träning.

12.17. Observerar att Pehrsson pratar med Innocent i några minuter. Efter det hjälper Innocent till med att samla in koner, västar, och bollar, precis som i torsdags. Han är det första nyförvärvet som jag ser göra det, annars brukar det vara uppgifter för lärlingarna, Svanberg, Brorsson, Rakip, och Vindheim.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-08-14 kl 16:10
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto