Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

44v

Fem andra Malmö FF-saker från dagen

En aktiv dag hos Malmö FF. Christiansen förlängde till 2022, Daniel Andersson säger att en nyhet (Rosenbergs förlängning?) snart kommer, och Bonke Innocent ser ut att göras redo för debut.

Fem mindre grejer från idag:

***

Malmö FF förlorade i U21:s B-slutspel mot Helsingborgs IF med 2-1, Laorent Shabani MFF:s målskytt med en rejält bra kvalitetsaktion i mitten av första halvlek. Startelvan:

Harletun – Crnalic
Shabani – Christiansson – Konstandeliasz – Hadrous
Sjöberg – Hansson – H.Andersson – Brynjarsson
Tånnander

MFF spelade utan A-lagsspelare och HIF startade med sju stycken sådana. En motsatt match jämfört med i våras, då MFF kom med massa A-lagsspelare och HIF mest hade juniorer. Då vann MFF med 1-0.

Enligt Andreas Georgson, ansvarig för scouting och analys i MFF Ungdom, var MFF spelförande under stora delar av första halvlek och Shabani gjorde då 1-0. Sedan misslyckades MFF med att sätta igång ordentligt efter en inspark, det blev 1-1, och andra halvlek började sämre och då 2-1. MFF kom igång i slutet och borde ha fått in en kvittering.

– Det var en jämn och bra match. Jag tycker vi har en lite tydligare vilja att styra och kontrollera matchen. Lite sura insläppta.

Shabani fick gott om beröm (“motståndarna har svårt att hinna med, han skapar mycket när han sätter fart”), tillsammans med mittbackarna Hugo Andersson och Noel Hansson. Just Hansson får också ofta beröm. Bara 17 år och uppflyttad till U19 inför året. I våras fick han spela en del högerback, men är allt oftare mittback.

– Noel Hansson gör en väldigt fin match. Han är inblandad i 2-1-målet, men nästan hundraprocentig i övrigt.

– Så fort han har spelat lite matcher och fått lite självförtroende ser det jättebra ut, både offensivt och defensivt. En av de spelarna som spelar flest bollar genom motståndarnas lagdelar med kvalitet.

En till mittback som kan gå i samma spår som Rasmus Bengtsson, Pontus Jansson, Filip Helander, Franz Brorsson, Dennis Hadzikadunic?…

***

Magnus Pehrsson pratade om ”turbulent tid” i MFF under de senaste veckorna på grund av det öppna transferfönstret.

– Det jag kan tycka känns bra är att imorgon stänger alla fönster. Det är några kvar, men alla realistiska marknader stänger. Det tycker jag man känner redan nu. Det är alltid en turbulent tid och det tycker jag man har känt de två senaste veckorna.

– Att det känns annorlunda, att alla som är här vet att de ska vara här i höst. Jag tycker den här veckan har varit alldeles strålande, de här tre träningarna vi har haft.

– Alla vill vara här nu för att vi ska bli bättre och vinna kommande matcher.

***

Förutom agenten Martin Dahlin så var Björn Andersson (ex-scout i Bayern München) på dagens Malmö FF-träning. Han tog ett snack med tidigare Bayern München-spelaren Oscar Lewicki, men det var inte därför han var där. Istället var det en spelare i MFF U17 som hade hört av sig och ville att Andersson skulle bli ”menton” åt spelaren. Det verkade Andersson gå med på, trots att han egentligen har gått i pension.

***

MP pratade även om att de har temaperioder på träningarna, där de försöker öva på samma sak ”två-tre-fyra träningar i rad”. Nu har de tränat mer på att spela lågt försvarsspel. Tre exempel:

En övning var en fyrbackslinje uppställd för att hantera fyra attackerande spelare på bred men kort yta. En annan gång var fyrbackslinjen uppställd i linje för att ta hand om långbollar från attackerande lag (Samuel Adrian och Olof Persson). I en tredje övning fick fyra försvarare och två centrala mittfältare stänga av när fem spelare anföll i sista tredjedelen.

***

I och med Anders Christiansens förlängning så är det endast Samuel Adrian, Dennis Hadzikadunic, Fredrik Andersson, Erik Andersson, och Sixten Mohlin som har utgående avtal i MFF nästa år. Kontraktsläget nu:

2017: Rosenberg, Berget, Wolff Eikrem, Lewicki, Rakip, Carvalho, Tinnerholm, M.Johansson, Bergqvist

2018: Adrian, Hadzikadunic, F.Andersson, E.Andersson, Mohlin

2019: Jeremejeff, Svanberg, Vagic, Bengtsson

2020: Brorsson, Vindheim, Nielsen, Dahlin

2021: Strandberg, Srafo, Innocent

2022: Christiansen

Hur lång tid tar det innan Svanberg förlänger?

@jonas_hansson

Publicerad 2017-09-07 kl 19:22
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER