Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Stor serieledning - då tävlar MFF mot sig själva på träningarna

Malmö FF har under året haft många tävlingsmoment på tävlingarna, med saker som smålagsspel och fotbollstennis. Enligt assisterande tränaren Olof Persson är det upplagt så att varje spelare får poäng, och varje halvår koras sedan en vinnare som får ett pris.

– Vi värdesätter tävlandet.

– Man pressar fram den bästa tävlingsinstinkten hos alla.

Det finns också en anledning till att det har blivit ännu fler tävlingar efter sommaren: den stora serieledningen i allsvenskan. Tidigare var den på 13 poäng, men är nu nere på 7.

– När du har kommit till ett sådant här försprång, att du behöver olika saker för att få upp och få den rätta nerven i allt man gör. Det är helt mänskligt att man kanske slår av på takten i vissa situationer av träning. Det är en aspekt.

– Sedan är det också vad du har för grupp av spelare, där vi mår bra av att tävla mycket.

Vårens vinnare var Behrang Safari.

***

Dagens situation på träningen: Dennis Hadzikadunic kom fel till en boll. Carlos Strandberg stormade fram, men Hadzikadunic lyckades på något sätt hålla undan anfallarens kropp och behålla boll. Den förste MFF-spelaren att stå emot Strandbergs urkraft?

***

Nio platser känns givna mot Hammarby, om Markus Rosenberg och Behrang Safari kan starta.

Dahlin – Tinnerholm, Nielsen, Bengtsson, Safari – X, Lewicki, Christiansen, Berget – Rosenberg, X

Till höger på mittfältet känns det 50-50 mellan Kingsley Sarfo och Erdal Rakip. I anfallet är det också svårt att skilja Sarfo, Strandberg, och Alexander Jeremejeff åt. Strandberg var den som fick vara med i alla tre startelvor som testades idag, men då främst som spetsanfallaren. Det rollen Rosenberg brukar ha.

***

Både Rasmus Bengtsson och Lasse Nielsen testades som höger och vänster mittback. Om bägge startar, vem är det då som får det stora uppspelsansvaret? Bengtsson hade det förra hösten, Nielsen än så länge i år.

***

Pratade med Trelleborgs tränare Patrick Winqvist under onsdagens träning. Han har öppnat för lärlingar/U19-spelare som vill träna med TFF, så att någon mer tar steget efter Marko Johansson, Erik Andersson, och Johan Brannefalk känns väl troligt. Det ska vara lokalt i laget, endast tre spelare i laget är inte skåningar: smålänningen Magnus Andersson, hallänningen Anton Tideman, och blekingen Mattias Håkansson.

Winqvist hyllade Erik Andersson och då hans passningsspel. Trodde framför allt att Andersson hade varit involverad i många mål i år med de två-tre passningarna innan målen gjordes. Det negativa var att Andersson behöver förbättra sitt positionsspel.

Även Marko Johansson fick bra ord. En rejäl miss mot Helsingborg, men växlade upp med två raka nollor efter det. Sedan är det ett litet problem att det varit så få nollor, “bara” fem stycken på totalt 26 matcher inkluderat cupen. Däremot är han endast 18 år, och Winqvist pratade bara gott om Johanssons igångsättning och inläggshanterande.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-09-15 kl 14:05
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons