Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bonke Innocent har gjort debut och allt har varit konstigt

”Malmö FF har värvat en av allsvenskans bästa bollvinnare”

”Jag kan inte se några stora potentiella problem som kan göra honom till en floppvärvning, han har kapacitet för klart bättre ligor än allsvenskan, han är bara 21 men var en av de bästa på sin position i Norge, och han borde passa väl in i spelsättet”

Jag, om Bonke Innocent, i början av augusti.

Med risk för att låta som en person med vanföreställningar, alternativt en man som vägrar erkänna fel, så står jag kvar vi de flesta av orden jag använde .

Bonke Innocent kom som hypad till Malmö FF. I den norska ligan var han en av de främsta i facket ”talangfulla mittfältare”. Kostnad: drygt åtta miljoner kronor för en 21-åring.

Så anlände han till Malmö FF. Det såg okej ut på träningarna. Sedan började han med några fula och lagenergitömmande tacklingar. Magnus Pehrsson stängde tillfälligt av spelet och sa åt honom att ta det lugnare.

Några av de efterföljande träningarna var nära på parodiska. En Innocent som inte vågade gå in i kropp alls. När det var en-mot-en-övningar så var det nästan bokstavligt talat en-mot-noll när Innocent var försvarare. Han ställde sig två-tre meter ifrån den attackerande spelaren, stillastående, och vågade som mest vinkla ut en fot.

ANNONS

– Det blir steg åt både det för mjuka hållet och det för hårda hållet ibland, sa Pehrsson på ett snällt sätt vid ett senare tillfälle.

Det har varit sju tävlingsmatcher. I två av dem fick Innocent inte ens plats på bänken. I de övriga fem fick han inte hoppa in. Det spelade ingen roll om det var ett division 2-lag i cupen, eller en 3-0-ledning hemma mot Hammarby. Innocent verkade inte ens vara ett alternativ.

Han hade även svårt att utmärka sig i U21-matcherna. I den första slog han några fina passningar framåt. Han tappade också boll tre-fyra gånger i början av varje halvlek, vilket gav målchanskontringar för motståndarna. Det syntes inga bollvinster och jag noterade inga starka prestationer som skyddade backlinjen.

I den andra U21-matchen var han någonstans mellan en godkänd och en bra bollvinnare i en U21-seriekontext, men tappade de offensiva initiativen. Jens Fjellström hintade också om att vänstersidan, där Samuel Adrian hade centralt mittfält, fungerade klart bättre i anfallsfasen.

Men visst. Det skulle ta tid, det var en värvning för 2018. Pehrsson har pratat om att matcher avgörs på centralt mittfält, att det är den mest komplexa positionen i MFF, och att det är svårt att komma från ett lag där en var helt ordinarie till att inte få spela alls. Dessutom har Erdal Rakip, Anders Christiansen, och Oscar Lewicki god och/eller riktigt god form.

ANNONS

Innocent har också börjat se bättre ut på träningarna. Inte startelvanbra, men det känns också som att MFF ibland har valt övningar som är delvis anpassade för Innocent (och Kingsley Sarfo). Det har handlat mycket om hur passningsspelet ska fungera. Ytorna, positionerna på medspelarna, vilka beslut som ska tas.

Men så idag. Inhopp i 75:e minuten, i 5-0-ledning hemma mot Elfsborg. Och han inledde med att direkt nästan tappa boll.

Det har varit en förbaskat konstig resa för mig som har följt MFF så nära. En etablerad och hypad spelare som kom in, som varit växlande mellan underkänd och godkänd på träningar och i U21. En spelare som har haft svårt att sticka ut mer än en normal U19-spelare. Det har sett ut som många av provspelarna som kommer in, inte visar upp något, och som är bortglömda ett par månader senare.

Men någonstans känner man ändå på sig att det kommer bli bra eller riktigt bra.

Om Innocent blir en bra eller riktigt bra spelare för MFF så kommer det vara ett bra framtida case att visa upp när en ska argumentera för vad tålamod, självförtroende, och inskolning kan göra för en spelare.

ANNONS

@jonas_hansson

Publicerad 2017-09-25 kl 21:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto