Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Rapport från Malmö FF:s träningar – dra isär Sirius?

Två raka träningspass på hybridplanen, men det är inte smärtfritt än. Ett par spelare har pratat om att planen är hård, Rasmus Bengtsson stod över dagens träning delvis på grund av det (men mest för att han kör alternativ träning en gång varje vecka), och även jag tog steg på gräset och det var genuint hårt.

Det har dock sagts att det tar tid innan planen når önskad mjukhet. Spelarna ska ”springa igång” marken och gräset ska växa mer. Magnus Pehrsson sa idag om att han trodde att det skulle bli ”väldigt, väldigt bra”.

Några viktiga småsaker från de senaste träningarna? Jag kan hitta ett tiotal.

1. STARTELVAN. Det enda öppna är om det blir Bengtsson eller Franz Brorsson. Bengtsson startade igår, var inte med på träningen idag, och då kom Brorsson in. Annars har samma startelva använts bägge passen.

Andersson – Vindheim, Nielsen, Bengtsson/Brorsson, Tinnerholm – Berget, Innocent, Christiansen, Svanberg – Jeremejeff, Strandberg

2. SKADOR. Johan Dahlin, Behrang Safari, och Erdal Rakip spelar inte mot Sirius. Bengtsson tas det beslut om imorgon. Felipe Carvalho börjar löpträning nästa vecka.

3. ATTITYD. Det är inte enkelt att motivera upp sig till högkvalitativt genomförda träningspass när SM-guldet är säkrat. Pehrsson pratade om att få en värdig avslutning, fast med mer fokus på glädje än hög kravställning.

– Det är inte samma anspänning och på det sättet fokus.

– Det har vi fått acceptera. Upp till AIK försökte man ignorera det, men det är nog bara att förstå det och göra det bästa av det. Mer njuta av det.

– Det går inte att låtsas att det här betyder lika mycket som det gjorde när vi skulle till Norrköping, men det kommer att betyda supermycket igen när vi börjar i januari.

4. TAKTIK. Några saker lyssnade och såg jag idag. MFF ställde upp sig med 4-4-2 precis som mot AIK, där Berget kom in från höger och Jeremejeff droppade ner så bägge hamnade i mellanrumsytan mellan motståndarnas backlinje och mittfält.

Förutom det körde MFF uppspel med en fyrbackslinje, och laget övade på att dra isär motståndarna i uppbyggnadsfasen. Det hörde jag Pehrsson prata om flera gånger, “flytta runt bollen”, med handrörelser om att byta från kant till kant.

De ser därmed ut att vilja ställa sitt lag brett i speluppbyggnaden, flytta runt bollen och gärna med krossbollar, tvinga Sirius att jobba fram och tillbaka för att slitas isär, och sedan hitta situationerna när passningar ska gå inåt centralt. Det var nog den stora taktiska biten som det jobbades på idag.

5. INNOCENT. Bonke startar mot Sirius. Startade matchspelet idag med att slå två fina krossbollar. Möjligen fortfarande för stillastående med boll, men klar förbättring i helheten.

6. ANFALLSFÖRÄNDRING. Pehrsson har den senaste veckan pratat mycket med Carlos Strandberg. Igår gick han direkt till Strandberg vid de tre första avblåsningarna i spelet, där det såg ut som att Pehrsson dirigerade hur han ville att Strandberg skulle springa i djupled.

– Han har hjälpt oss till guldet och varit bra, men det finns en enorm potential kvar.

– Skillnaderna på forwardsrollerna har varit mindre när han och “Mackan” (Rosenberg) har spelat jämfört med det varit innan.

Min tolkning av det Pehrsson sa efter det var att Strandberg fick/får nyansskillnader i sin roll mot AIK och Sirius, och de skillnaderna ville Pehrsson komma åt. Det plus att Strandberg trots allt var en sommarvärvning och inte har fått samma MP-skolning som spelarna som varit här hela året.

7. YTTERBACKSBRIST. De här två träningarna har Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Samuel Adrian, och Hugo Andersson varit ytterbackar hos reserverna. Pehrsson har tidigare sagt att Lewicki förmodligen är förstavalet om två ytterbackar saknas.

8. U19-SPELARNA. Hugo Andersson (mittback) har tränat med A-laget i knappt två veckor, Laorent Shabani (yttermittfältare) nästan lika länge. Felix Konstandeliasz (mittfältare) var med igår, fick en smäll, och vilade idag. Samtliga tre har lärlingskontrakt med A-laget nästa år, och alla med lärlingskontrakt ska vara med i slutet av träningsåret för att få med sig allt det som resten av truppen får.

9. VAGIC. Pavle Vagic är den enda i A-truppen som inte har spelat i allsvenskan i år. Han lär få minuter i minst en av de återstående matcherna.

10. SCHEMA. Grejerna som är kvar:

Träning imorgon lördag
Match söndag, Sirius borta
Träning tisdag
Träning onsdag + U21-match mot IFK Göteborg (ev. med några A-lagsspelare)
Träning torsdag
Träning lördag
Match söndag, Häcken hemma

Efter det ska MFF ha något mer träningspass, men framför allt blir det utvärdering, samtal, tester, och andra aktiviteter fram till den 17:e november. Då går de på ledighet. U19-spelarna har dock ligacupspel fram tills mitten av december.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-10-27 kl 14:53
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons