Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Johan Dahlins knäproblem: "Med rätt träning kan han spela fler år till"

Johan Dahlin hade knäproblem redan innan han kom tillbaka till Malmö FF. I Midtjylland hade han ett längre uppehåll för att träna bort det, och missade därför större delen av säsongen 2015/2016. Såhär sa han till Fotbollskanalen när han kom tillbaka till MFF:

– Det är en komplicerad skada. Man kan ha problem resten av karriären om man har otur. Det tar ju tid och jag är inte så mycket för att operera om man inte behöver. Vi hade ett sätt, men det tar längre tid då kanske. Det är en faktor som gör att man har ont och i mitt fall var det att jag rörde mig fel. Om jag går in och opererar så försvinner ju smärtan, men jag fortsätter röra mig fel och då kanske det kommer tillbaka.

– Så jag skulle lära mig att gå, springa, och hoppa på ett annat sätt, för jag var ju van att knäet skulle vara inåt och höften utåt. Det jobbade jag sjukt länge på.

Nu har han återigen problem med knäet och har inte spelat på två matcher, men Magnus Pehrsson säger att situationen är ”mycket, mycket bättre”. Dahlin ville träna idag, men ledarteamet tyckte det var en onödig chansning. .

– Det blev som en irritation i knäet av den här översträckningen, svårt att hitta musklerna och rätt sätt att gå, springa, röra sig, men igår kände han att det var helt bra igen, säger Pehrsson.

Jobbar ni annorlunda med Dahlin med tanke på hans skadehistorik?
– Det gör vi varje dag och har gjort hela året, sedan kom den extremt mjuka planen där han i ett hopp fick en översträckning i landningen. Då kom en inflammation från det.

– Nu är det ett fint fönster på två månader där han bara kan koncentrera sig på att förbereda det ännu bättre inför nästa år. Han behöver göra det så länge han spelar, men det fanns med i bedömningen när han kom hit. Det är under kontroll och med rätt träning är det inga problem att spela flera år till.

Det måste också vara skönt att se att Fredrik Andersson kan ersätta väl?
– Han fick chanserna på försäsongen och gav inte vid den tidpunkten den trygghet som han har gett nu. Det tyder på att han har haft utveckling i år. Nu tycker jag han har varit riktigt vass i de här två matcherna. Jättebra att vi fick se det.

***

Mittfältaren Victor Christiansson har tränat med A-laget i ett par dagar nu och har cirka tio träningspass med dem i år, men U19-spelaren ser ut att lämna MFF. Han var på provspel hos Degerfors nyligen.

– Alla tycker om fotboll i orten, alla är jätteintresserade, klubben tar hand om sina spelare…

– Degerfors är intresserade fortfarande, väldigt intresserade, men samtidigt har de inte spelat klart än och vill fokusera på det. Sedan har de spelare som kanske inte förlänger. De vill veta först att allt är klart.

Christiansson är förmodligen den i MFF som har spelat flest matcher i år – 50 stycken – och fler klubbar i superettan har visat intresse.

Även försvararen Aron Mar Brynjarsson, som hoppade in mot AFC Eskilstuna på försäsongen och nyligen blev uttagen till det isländska U21-landslaget, ser ut att leta ny klubb. Både Christiansson och Brynjarsson är inne på sista året i U19 och var inte med bland spelarna som erbjöds lärlingskontrakt.

***

MFF har totalt åtta fotbollsdagar kvar inklusive matchen mot BK Häcken. Nästa vecka, tisdag-onsdag-torsdag, så är det alternativ träning som följs upp av individuella samtal, utvärdering, tester, och lite annat. Veckan efter det är det ytterligare fyra dagar innan festen den 17:e november.

Tre sporter ska hinnas med: hockey, curling, och beachvolleyboll.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-11-04 kl 15:52
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons