POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Zengin och Djurdjic - chansningar eller inte?

Hammarby har värvat in Nikola Djurdjic (ettårskontrakt med option på två år) och Erkan Zengin (femmånaderskontrakt) – och jag får inte riktigt ihop tankarna i mitt eget huvud när det gäller den här satsningen.

Å ena sidan känner jag att det till en åtminstone hyfsat stor del handlar om chansningar.

För vad kommer Zengin egentligen kunna uträtta på ett korttidskontrakt om det inte blir någon fortsättning efter sommaren? Hur ser formen ut efter ett stökigt slut på tiden i Eskisehirspor och noll minuters speltid sedan 20 januari? Över tid skulle han säkert lyfta Hammarby något snäpp, men efter ett fint år förra säsongen har han inte direkt rosat marknaden i den turkiska andraligan den här säsongen.

Och var står egentligen Nikola Djurdjic efter att ha haft det tufft både i Partizan Belgrad och Randers? I januari bröt han med den sistnämnda klubben och senast han spelade en tävlingsmatch var i december.

Å andra sidan känner jag att det är två klassvärvningar som Hammarby har gjort.

Erkan Zengin är en tidigare landslagsspelare som har stor rutin från spel i Turkiet och när han får allt att stämma kan han showa som få andra kan i allsvenskan. Då kan han flyta runt på planen och vara oerhört svårstoppad. Samtidigt är han en Hammarby-profil och den känslomässiga aspekten när det gäller den här typen av värvning är svår att bortse ifrån.

Nikola Djurdjic har levererat bra i allsvenskan tidigare (även i norska ligan) och det finns ju så klart en anledning till varför han har Bundesliga-spel på sitt cv. När han spelar på sin högsta nivå skulle jag säga att han är ganska komplett och en toppspelare i allsvenskan.

Vad jag landar i? Att de här värvningarna inte garanterar succé men har potential att ta Hammarby till nya nivåer i offensiven. Visst hade man kunnat gå på mer säkra kort, men då hade nog inte höjden på maxtaket för spelarnas prestationer varit så hög.

Klart står i alla fall att det behöver hända något med Bajens spel om det ska bli ett roligt år för de grönvita.

***

Martin Petersson
Mejl: martin.petersson@tv4.se
Twitter: @mpetersson

Publicerad 2018-03-15 kl 12:13
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto