Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan AC under 2019 bli AC-bra?

Allsvenska Bloggen
IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

En av de mest anmärkningsvärda sakerna med Malmö FF:s höst var att de kunde prestera så bra som de gjorde, utan att de hade Anders Christiansen i sin absolut bästa form. Han var inte på något sätt dålig, och Christiansen oavsett form bidrar ändå med massa fina saker, men det var sällan en känsla av att han var på en helt annan nivå jämfört med alla andra.

Jag pratade lite kort med honom efter matchen mot Krasnodar (0-2) i går, och han kom då in på att det är skönt att nu börja från samma punkt som resten av lagkamraterna. Det är en viktig del.

I somras kom han tillbaka till MFF efter lite skadeproblem, och framför allt hade han knappt spelat fotbollsmatcher sedan november 2017. Flytten till Gent blev inte som han hade velat, utan han var tillbaka i MFF. Det handlade en hel del om att bara komma igång igen.

Och trots att han inte kom upp i nivå om allsvenskans bästa spelare à la 2017, så gjorde han ändå två mål, fem assist, och fixade ett par fixade straffar. Som central mittfältare. På ungefär 900 spelade minuter i allsvenskan. I snitt var han involverad i ett mål var 100:e minut.

Annons

– Jag har alltid förväntningar på mig själv. Jag tycker inte jag blivit en sämre spelare, jag vill bli en bättre spelare, så det handlar om att hitta nivån. Att hitta min roll i laget bättre än under de första sex månaderna.

– (Rollen) är annorlunda än när jag var här senast. Jag får göra min bästa version av den rollen. Det är det jag försöker att göra.

Förändringen i rollen inkluderar ju bland annat att det numera är tre centrala mittfältare i MFF. Under 2017 var han ganska offensiv, nästan som en släpande punkt bakom anfallarna i vissa situationer, men nu definieras han av Uwe Rösler mer som en nummer åtta, mer tvåvägsspelare. Christiansen själv pratar om att det blir lite andra löpmönster och uppspelspositioner.

Christiansen är dock inte ovan vid att vara i en sådan här situation där han ska försöka komma igång igen. 2016 kom han till MFF efter ett tungt år i Chievo, och det tog tid innan han kom igång. 2017 var han precis återhämtad efter en längre skadefrånvaro. Bägge gångerna tog det upp till ett halvår innan han verkligen kom igång på riktigt.

Annons

Om det vill sig lika väl för MFF den här gången, så har Christiansen nu fått sitt halvår att komma i form och hitta rätt i sin rolll. Där har MFF ett fint sparkapital för att bli ännu bättre.

@jonas_hansson

Publicerad 2019-02-04 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto