POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Malmö FF:s elva i höst - var finns öppningarna?

Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari – Vindheim, Christiansen, Bachirou, Lewicki/Traustason, Rieks – Antonsson/Traustason, Rosenberg

Det där var Malmö FF:s tidigare elva i Europa League, från Midtjylland hemma till Chelsea borta. När Uwe Rösler skulle skicka ut det bästa så valde han mellan tolv startspelare, där den flexibla spelaren var Arnor Traustason beroende på form och förväntad matchbild.

Den elvan, eller med små förändringar, var också elvan mot exempelvis Hammarby hemma och IFK Norrköping borta, och även i premiären mot BK Häcken i år.

Uwe Rösler pratar ofta om att alla i truppen kommer att få många minuter, det kommer upp nästan varje vecka, men vissa minuter är större och finare än andra. När det kommer till avgörande matcher, kommer inte Rösler att hitta sin elva igen? Troligen. Denna och nästa månad känns som en ”audition” för MFF-spelare att visa om de kan ta en plats i höstens ordinarie elva, oavsett om de stora matcherna är i Europa Leagues gruppspel eller potentiella guldmatcher i allsvenskan.

Förra sommarens elvor började med Eric Larsson och Carlos Strandberg, men det blev till Andreas Vindheim och Marcus Antonsson, även om kompromissen på höger vingback blev att Vindheim spelade i EL och Eric Larsson i allsvenskan, och Strandberg kom utanför efter en skada.

Just nu finns det också öppningar.

Guillermo Molins eller Antonsson bredvid Rosenberg?

Blir Eric Larsson ordinarie som höger vingback, eller blir det Jo Inge Berget, eller rotation som förra året, eller nyförvärv?

Jonas Knudsen, är han ett startalternativ för de stora matcherna redan i år?

När kan Arnor Traustason spela igen efter skadan? Och Erdal Rakips förbättrade form, vad innebär det för centralt mittfält?

Är Bonke Innocent ett faktiskt startalternativ om MFF vill balansera mer defensivt i stora matcher?

Något mer nyförvärv? Någon som försvinner? MFF hade förhållandevis få skador förra hösten, klarar de av att balansera rätt i år också?

Och vad är då de preliminära elvan för dagens match mot Domzale?

Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari – Larsson/Berget, Lewicki, Bachirou, Christiansen, Rieks – Rosenberg, Molins/Antonsson

@jonas_hansson

Publicerad 2019-07-25 kl 07:00
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå