Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

KFF:s trupp mer MP-anpassad – nu ska vi se hur mycket bättre laget är

– Strävan är tydlig, vi vill ha ett lag som kan löpa snabbt och mycket, sa Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen tidigare i år.

– När Kalmar har varit som bäst de senaste åren har det varit svårt att ta bollen i från dem och så vill vi att det ska fortsätta vara men vi vill ha en ännu större riktning, framför allt när vi vinner boll, på att utnyttja omställningar bättre.

I vintras gjordes några förändringar. Henrik Löfkvist (när han varit skadefri) och Fidan Aliti har passat bra som mittbackar, och Piotr Johansson var lokomotivet som behövdes ute på höger vingback, men det behövdes mer på andra positioner.

ANNONS

Pehrsson och Jesper Norberg hade inte ett enkelt jobb. Kalmar FF:s trupp har kvalitet och talang, men tidigare sportchefen Thomas Andersson-Borstams hade inte sin styrka i att bygga en välbalanserad trupp.

Det var en blandning mellan olika spelartyper för olika spelsätt, en numerärt alldeles för stor trupp, och en hel del spelare som inte bidrog så mycket. Frågan är om det ens räcker med tre transferfönster för att fixa till det.

Ett annat problem var att flera av vinterns övriga nyförvärv (El Kabir, Chidiebere Nwakali, Maxwell, Rafinha) inte har gett tillräckligt (än). El Kabir är redan borta, Nwakali är på väg bort, och när KFF behövde mål mot Örebro SK senast så fick varken Maxwell eller Rafinha hoppa in.

Det här fönstret har dock KFF fått fler spelare som passar in i MP-fotbollen: snabba, kan täcka stora ytor, passar i press- och omställningsspel. En skadefri Jesper Manns är i allsvenska toppen när det gäller snabbhet och kan fungera bra som vingback. Få allsvenska spelare är snabbare med boll än Alexander Jakobsen, och tanken är att han ska kunna hitta på lösningar som ingen i KFF har kunnat göra hittills.

ANNONS

Och sedan anlände Geir André Herrem. En norsk 31-årig anfallare som gjorde debut i norska högstaligan förra säsongen, och som gjort mål för norska ligatvåan i år. Han är den snabba, hårt jobbande pressanfallaren som KFF hoppas kunna ge de extra målen.

KFF har någon eller ett par anfallare som är liknande typer, men de hoppas att Herrem är minst en nivå bättre.

Till detta anlände Samuel Adrian för att styra passningsspel centralt, men han skadade sig och blir borta en längre tid.

KFF har visserligen tappat några spelare i sommar, men de fick in typerna som är mer i linje med hur de vill spela.

– Det var en av prioriteringarna. Där fick vi in de tre spelare med de egenskaperna, plus Samuel som är en innermittfältare som spelar framåt. Det var en av huvudsakerna på kort och lång sikt, säger Norberg.

– Vi ville arbeta om truppen så vi fick in de här egenskaperna. Det är den sortens vi vill spela, som är mer framåt och mer löpningar.

Han lägger också till att en annan viktig del den här sommaren var att få in spelare som var vana att spela i allsvenskan eller en liknande liga, och som var i träning och inte behövde lång tid innan de var redo för spel.

ANNONS

Nu ska vi bara se om de här förändringarna är tillräckligt för att göra laget märkbart bättre.

***

När det gäller Nwakali så är han kvar i Norge på besök hos en klubb, och en övergång är fortfarande aktuell. Det norska transferfönstret stänger senare så det går fortfarande att genomföra en övergång.

– Vi sa att vi löser vårt fönster först, sedan ska jag sätta mig med klubben i Norge senare i veckan för att lösa det, säger Norberg.

@jonas_hansson

Publicerad 2019-08-14 kl 14:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto