POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Välkommen till en ny verklighet, Malmö FF?

Jag har hört lika många ”klart det kommer röstas igenom” som jag har hört ”klart det INTE kommer röstas igenom” angående att LB07 ska in i Malmö FF.

Vi får se.

Det jag har en starkare känsla kring är att det här är det första stora steget som ”nya” ordförande Anders Pålsson tar. Och att det inte tar slut här.

MFF har i många år varit en förening som brutit barriärer, men på samma smala linje balanserat med mindre och kalkylerande steg framåt. Mycket skulle mätas, värderas, och etableras på alla nivåer.

Av det jag har hört kring Pålsson så är han en som vill få saker gjorda och han vill få det gjort med höga ambitioner.

De små stegen med flickverksamheten fungerade inte. Ett kanske lika korrekt ordval är att kalla det för ett fiasko. Vad blev då plan B? Att skaffa hela paketet, inslaget och klart och redo för leverans, och växa snabbt. ”Varför ska vi vänta?” är mantrat.

Pålsson är inte ensam drivande här, långt ifrån, men han kommer att bli MFF-ansiktet utåt för det och jag tror inte att han är färdig här.

MFF ska till nästa nivå. Kolla på klubbarna som är på nästa nivå, och kolla på vilka prissummor de värvar spelare för. Det är få klubbar där, om ens någon, som har ett transferrekord på 15 miljoner kronor i övergångssummor. 20 miljoner är MFF bara något år ifrån att spräcka, om det ens tar så lång tid, och 30 miljoner kan komma snabbt därefter. Det kommer vara en del framåt för ett MFF, som lär börja göra fler stora saker under Pålsson.

Det finns flera rationella ben i förslaget att gå samman med LB07. Att få ett damelitlag. Att få en samarbetsklubb. Att få en flickverksamhet. Att få en breddverksamhet på pojksidan. Flera av delarna glädjer MFF (åtminstone styrelse plus ledning) och sponsorer, vars roll vi nog inte ska underskatta i det här beslutet.

Idag kändes det som att några svara med rationella svar, och några svarade med drömmande svar. Däremot få detaljerade svar, men med tillägget att de säger att de detaljerade svaren kommer.

Samtidigt kommer det här att splittra MFF. MFF har varit klubben som med egna medel har fixat 500 miljoner kronor på banken, tolv miljarder SM-guld på fyra år, och några Europacupgruppspel här och var. Detta med stark ungdomsverksamhet. Medlemsägt. Gräs. Ingen sugar daddy. Malmöiter. Stark supporterkultur. Allt skött i rätt ordning utan genvägar. De har varit ett motsatsförhållande till många negativa aspekter i den moderna fotbollen.

Krocken den här gången blir att många som vill ha damfotboll, inte vill ha damfotboll på det här sättet. Vad händer den dagen när MFF gör samma sak som alla andra i Europa? De blir som alla andra. De tappar en konkurrensfördel. Det blir en liten kross av MFF-drömmen.

@jonas_hansson

Publicerad 2019-09-13 kl 19:58
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå