Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny blogg från England

Christensons blogg

Hej och hjärtligt välkomna till min första blogg från England!

Målet med denna blogg är naturligtvis att ge er det allra senaste från fotbolls-England men också att skriva en hel del om de nyheterna, det skvallret och den informationen som kanske inte skulle nå er annars.

Det kan handla om det senaste otroliga uttalandet från Plymouth-tränaren Ian Holloway – som är en fantastiskt rolig legend här i England – eller anledningen till att en reporter från London-tidningen Evening Standard har blivit portad från Tottenhams träningsanläggning. Eller, vem vet, en dag kanske jag känner för att skriva en liten update om Peter Crouchs flickvän Abigail Clancy eller Teddy Sheringhams ex-flickvän, Danielle Lloyd, som sågade den före detta Spurs-spelaren rejält nyligen.

Annons

Men mest ska det naturligtvis handla om footboll och framför allt Premier League. Jag har bott i England sedan 1995 och sett ligan växa till – om inte den bästa – så i varje fall den rikaste. Vilka personligheter vi har här: Arsene Wenger, Sir Alex Ferguson, Roy Keane, Didier Drogba, John Terry och så vidare. Ja, till och med spelare som Robbie Savage – som nyligen tvingades läsa poesi för skolbarn av sin tränare Mark Hughes, men mer om det i en framtida blogg – är intressant.

Till vardags arbetar jag som redigerare och reporter på the Guardian och the Observer, vilket är fantastiskt roligt för en svensk och det ger mig en unik insyn i vad som händer här borta.

Engelsk press är enormt mångsidig. Det är många i Sverige som rynkar på näsan åt tabloiderna – och ibland är det förstås för mycket skvaller och bara bröst – men faktum är att de har de bästa nyheterna, de roligaste rubrikerna och de exklusiva intervjuerna (eftersom de betalar stjärnspelarna och tränarna mest…) Upp till tio miljoner britter läser the Sun varje dag så den kan ju inte vara så dålig.

Annons

Men här i England har vi också kvalitetstidningar som The Times, The Guardian, The Telegraph och The Independent, där välskrivna och tankeväckande artiklar dominerar.

Mitt mål är att ge er en mix av engelsk press, tv och vad "vanliga" britter tycker och tänker, samt mina egna tankar förstås. Jag tänker inte – som ibland händer i svenska tidningar – skriva att Fredrik Ljungberg "låg bakom West Hams seger" om han spelade en kort sidledspassning på egen planhalva som till slut resulterade i West Hams 3-1 mål hemma mot Wigan. Jag har sett en artikel om Ljungberg den här säsongen, i The Sunday Times, och det var som en kollega på the Guardian sa: -Varför skrev dom on honom, han har ju knappt spelat.

Annons

Och jag kan tala om direkt att Svennis knappt har nämnts i engelsk press den här veckan. Visst, det har gått bra för Manchester City hittils men det hara bara varit Champions League football den här veckan (och lite engelsk landslagsfotboll) i media.

**********

Apropå engelska landslaget: Hur Michael Owen ska kunna vara med mot Estland och Ryssland förstår jag inte. Han opererades ju förra helgen. Men McClaren och tyske doktorn verkar hoppfulla.

**********

Läste i morse förresten att Tottenham kanske ska flytta ifrån White Hart Lane ut till Enfield. Kan bli spännande för lag som Blackpool, Hull City och Stoke att besöka en ny arena i the Championship inom de närmaste åren… Ha ha, skämtar bara. Inte åker väl Spurs ut i år? Liverpool borta på söndag…

Annons
Publicerad 2007-10-04 16:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto