Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Paul Robinson måste bort, bort, bort

Christensons blogg

Efter Paul Robinsons senaste fiasko – han släppte en lätt retur rakt ut i straffområdet för Liverpools första mål i söndags – så måste Steve McClaren göra det som Martin Jol skulle ha gjort för länge sedan: peta killen.

Karln är ett nervöst vrak. Han var ännu sämre mot Aston Villa förra måndagen då Spurs borde ha vunnit med 4-2 eftersom jag inte kan tänka mig att Robinsons ersättare, Radek Cerny, skulle ha släppt in två av målen.

De engelska tidningarna håller med. Nu börjar uppladdningen inför EM-kvalmatcherna mot Estland och Ryssland och The Suns rubrik idag är "Please drop him" med stor bild på McClaren och till vänster en bild på Robinsons senaste blunder.

Men Michael Owen är tillbaka – en vecka efter sin operation!!!! – så England borde vinna mot Estland i varje fall. Ryssland borta på konstgräset är en helt annan sak dock…

Annons

**********

Helgens spelare var utan tvekan Robin van Persie. Jag har alltid tyckt att Arjen Robben har varit bättre än Van Persie men Arsenal-spelaren har mognat något otroligt på sistone. Det var ju inte länge sedan han kraschade bilar på A406 här i norra London och hade ett rykte om sig som en festprisse. Han har dessutom blivit anklagad för våldtäkt hemma i Holland – han frikändes – och har haft en hel del skadeproblem.

Otroligt starkt att komma tillbaka efter alla de problemen.

Hans vänsterslägga levererar nog det hårdaste skottet i hela Premier League just nu. På BBC visade de frisparksmålet från Sunderland-målvakten Craig Gordons vinkel och jag hann knappt se bollen. Skrämmande nästan. Roberto Carlos släng dig i väggen.

Annons

**********

Svennis Manchester City går fortsatt bra. Tänk om de kan börja vinna på bortaplan också. Då kan man till och med vara med och slåss om ligatiteln. Svennis stod nästan och dregglade av beundran när han pratade om Elano, brassen som låg bakom segern mot Middlesbrough, på Match of the Day 2. Och varför inte? Brassen är ju suverän.

För övrigt var det ganska roligt att se Boro-tränaren Gareth Southgates min när en reporter frågade honom om han var överraskad hur offensivt City spelar med Svennis som tränare. (Svennis ansågs vara alldeles för försvarsinriktad som förbundskapten och väntade sig säkert ett positivt uttalande från Southgate, men fick istället det här som svar:)

Annons

-Nej, jag är inte alls förvånad. City spelar som Erikssons lag alltid spelat med ett kompakt och bra försvarsspel och vassa kontringar. Dom slår lag på kontringar, sa Southgate surt.

Det var för övrigt Southgate som liknade Svennis vid Iain Duncan Smith, en skallig och mesig politiker här i England, efter VM 2002. Så här sa han då. -We needed to be fired up at half time against Brazil. We needed Churchill to give us a speech but instead we got Iain Duncan Smith.

**********

Det verkar inte vara lika hög klass på Fredrik Ljungbergs West Ham lagkamrater som det var på Thierry Henry, Robert Pires och andra franska skönheter i Arsenal. Mittfältaren Mark Noble sa häromdagen att mittbacken George McCartneys andedräkt är det som skrämmer honom mest i hela livet.

Annons

Det påminner mig om en kommentar från den gamle Bayern München spelaren Mehmet Scholl som en gång sa: -Det finns bara två saker här i livet som skrämmer mig: Krig och Oliver Kahn.

Ha ha ha. Lysande.

Publicerad 2007-10-08 15:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto