Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är McClaren världens tråkigaste människa?

Christensons blogg

Att komma med personliga attacker på personer man sällan eller aldrig har träffat är egentligen ganska fegt. Ändå kan jag inte undvika frågan: är Steve McClaren världens tråkigaste människa?

Jag ska egentligen inte snacka. Jag är långt ifrån rolig. Jag kanske kan säga något halvroligt efter några öl på puben men mycket mer än så är det inte. Och vad vet jag? Privat kanske McClaren är en helfestlig kille som håller hov på fester och får unga som gamla personer att vika sig av skratt efter en av hans vitsar. Kanske har han läderpiskor och hagelgevär hängandes i garderoben.

Hur som helst. Igår var det presskonferens inför Englands EM-kvalmatch mot Estland på lördag och då slog det mig igen. Det är egentligen inte det han säger som stör mig med McClaren utan det är snarare hans kroppsspråk. Det verkar inte finnas något endaste tecken på något liv eller glädje i hela hans kropp. Hans karisma är nära noll-strecket. Han får Sven-Göran Eriksson att framstå som en Eddie Murphy i jämförelse.

Annons

Och hur kan han då motivera sina spelare? Nu tror jag visserligen att England vinner på lördag men det känns mer som om att det är spelarna som kommer att ligga bakom den motivation som onekligen krävs för att inte underskatta esterna – inte McClaren.

Det andra jag tänker på när jag ser McClaren på tv eller live är hur i hela friden mannan kunde ha en affär under sin tid som Middlesbrough-tränare. Två kvinnor som vill hoppa i säng med Steve McClaren? Det är ändå en konstig värld vi lever i.

**********

Och så kan vi konstatera att det trots allt blir Paul Robinson som kommer att vakta målet mot Estland. Trots tabbarna för Spurs och misstagen de senaste månaderna för England.

Annons

Michael Owens doktor har också sagt att han kan spela för fullt trots att han opererades så sent som förra helgen. Nyttigt för England.

Den stora frågan är dock mittfältet. Frank Lampard och Steven Gerrard har aldrig spelat bra tillsammans och senast mot Israel och Ryssland dominerade Gareth Barry och Gerrard på mittenmitt med Joe Cole och Shaun Wright-Phillips på kanterna. SWP är nu tillbaka från sin skada men det verkar som om McClaren funderar på 4-3-3 och Lampard, Barry OCH Gerrard på mitten.

Det kan väl aldrig gå bra? Engelska landslag ska ju bara spela 4-4-2. McClaren såg ju hur det gick borta mot Kroatien när man provade 3-5-2. England skapade inte en enda chans på hela matchen och förlorade med 2-0.

Annons

**********

Lite musik-update från England. Så fort jag slår på radion så hör jag Peter, Bjorn och Johns låt Young Folks. Återigen kan man konstatera att Sverige producerar fantastiskt bra musik för att vara ett så litet land. Men hur f-n kunde Phil Collins och In The Air Tonight slå sig in på BBC Top 40 igen förra veckan? Svara på det den som kan.

**********

Signaturen Smeds (Hej Tommy!) undrar hur det går för Leeds och svaret är: det kunde inte gå bättre. Nio segrar och en oavgjord för Dennis Wises lag och trots de 15 minuspoängen som man startade säsongen med så är man uppe på en 12:e plats, bara tre poäng ifrån en play-off plats.

Men det kanske roligaste med det hela är att den rabiata ordföranden Ken Bates – som jag har väldigt få positiva saker att säga om – fortsätter att använda en tabell i Leeds matchprogram där han har tagit bort de 15 minuspoängen. Så i Bates lilla värld så leder laget League One med 28 poäng – hela nio poäng före tvåan Tranmere. Man kan bara skratta åt galenskaperna.

Annons

Till sist: jag vet inte om ni vet där hemma i Sverige precis hur illa omtyckta Leeds är här i England. För den något äldre generation är Leeds en så avskyvärd klubb att Manchester United och Chelsea inte ens kommer i närheten. Så här skrev en av Englands abslout bästa kröniker, Richard Williams, nyligen (och jag litar på att er engelska är tillräckligt bra):

"Ignoring evidence leads to misplaced generosity

Two or three weeks ago, when Leeds United had just registered their fifth win on the spin and wiped out their 15-point deduction, I surprised myself by sending a friend a congratulatory message. I think he was as astonished as I was, since Leeds supporters aren’t used to anything resembling approval from outsiders.
On Sunday, however, the gesture looked badly misplaced when Leeds reverted to type: two men sent off, Dennis Wise banished from the touchline for swearing at the referee and coins hurled at the officials by Leeds fans as their side were held to a draw at Gillingham.
So the next message will be to myself. Be very wary, it will say, of allowing a natural generosity of spirit to get the better of decades of hard evidence."

Annons

Vi hörs!

Publicerad 2007-10-10 21:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto