Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Snåla Premier League spelare?

Christensons blogg

Jag tar en paus i all EM-kval dramatik för att istället skriva om en diskussion som har pågått här i England under några månader nu. Vad kan man förvänta sig att rika Premier League spelare gör för underbetalda yrken som till exempel sjuksköterskor? Vad har de för ansvar för resten av samhället?

Organisationen Mayday for Nurses har under några månader försökt få alla Premier League spelare att skänka EN dagslön till en pott som sedan ska gå direkt till sjuksköterskorna.

Mayday for Nurses hoppades få in en miljon pund (ca 14 miljoner kronor) och i början såg det ljust ut. Man fick med före detta spelaren Jamie Redknapp på kampanjtåget och han hade en massa bra kontakter i olika klubbar.
Portsmouths målvakt David James började också engarera sig.

Det gick till och med så bra att Premier League spelarna lovade att skänka 750 000 pund. Inte alls illa. Problemet var bara att det var mycket snack och liten verkstad. Bara 200 000 pund har kommit in.

Annons

Nu har ett krig brutit ut. Mayday for Nurses har publicerat en lista på vilka spelare som har ställt upp. Det mest anmärkningsvärda är att bara tre spelare från Arsenal och två från Manchester United har betalat.
Toppklubbarnas spelare verkar snålast. 28 Fulham-spelare, 27 från Reading och 26 från West Ham har betalat (och det har även Newcastles Joey Barton gjort så det kanske finns något innanför pannbenet på honom trots allt).

Middlesbroughs tränare Gareth Southgate (som har donerat sina pengar) är ursinning. Han tycker att organisationen har utsatt spelarna för "utpressning" genom att publicera listan och nu förbjudit Boro-spelarna att betala några pengar.

Själv är jag kluven. Visst fan kan spelarna klara sig utan en dagslön när de tjänar upp till 1.5 miljoner i veckan. Sjuka pengar. Men jag tycker inte att man kan inte köra utpressning för att få spelare att ge pengar till välgörande ändamål. Dessutom gör många spelare en hel del och Frank Lampard samlade in över 10 miljoner kronor på en dag nyligen.

Annons

Jag har länge tyckt att Premier League spelarna ska göra mer för välgörande ändamål. Men samtidigt måste jag titta på mig själv. Det jag tjänar här i London är en absurd summa om man jämför med personer i u-länder. Jag är deras Premier League spelare. Och om någon bad mig skänka en dagslön till välgörande ändamål så skulle jag säga ja på stubben. Men en månadslön? Det skulle svida (speciellt med tanke på vad det kostar att bo här i London).

Var går gränsen? Vad ska rika fotbollsspelare göra?

Vad tycker ni?

Publicerad 2007-10-14 09:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto