Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kungen Fabregas är för bra för att hånas

Christensons blogg

Idag, hade jag tänkt, skulle jag göra narr av Cesc Fabregas. Ordentligt. Det är nämligen Fabregas som låtit raka sitt bröst och andra delar av sin kropp för 45 000 kronor. Jag hade tänkt göra mig lustig över Arsenal-stjärnans fåfänga, kanske till och med kalla honom för en "big girl’s blouse" som man säger om män som inte uppträder som män här borta i England.

Men så spelar han som han gjorde när Arsenal slog Slavia Prag med hela 7-0 igår kväll. De engelska tidningarna skriver nästan bara om Theo Walcott på grund av den chock som en engelsk spelare i laget (som dessutom gör mål!) framkallar men för mig var Fabregas helt outstanding.

Den unge spanjoren har allt. Han styrde matchen totalt. Jag undrar om det finns någon mer lovande spelare i världen (och ni behöver inte påminna mig om att Messi, dos Santos och Bojan finns hos Barca eftersom Fabregas är mer komplett än dessa tre gossar.)

Annons

Han kan passa, han kan tackla, han kan spela defensivt, han kan spela offensivt och han kan göra mål. Två blev det igår kväll mot Slavia varav det sjätte var helt underbart.

Liknelsen med Michel Platini som cirkulerade här i England för några månader sedan kanske inte är så dum.

**********

Kommentatorn på ITV var helt i extas under matchen. Jag har aldrig hört något liknande. Clive Tyldesley är en av englands mest kända och rutinerade kommentatorer men trots att jag är ganska säker på att han är Manchester United fan så tappade han helt fattningen igår kväll. "Pure, young, English class" gastade han om Walcott. "We have been waiting for this."

Annons

Och på slutet – när alla andra adjektiv hade tagit slut för att beskriva Arsenals fantastiska spel – så drog han till med: "Football’s have never been played at a higher level than Arsenal did at times tonight."

Bisittaren blev alldeles tyst. Brasilien under VM 1970 eller 1982? Milan när man slog Barcelona i Champions League finalen 1994?
Och man ska komma ihåg att Slavia Prag var riktigt dåliga. Urusla. Men ändå – som Liverpool supporter blir man ju livrädd inför matchen på söndag. Så bra är Arsenal just nu.

**********

På tal om Liverpool. Rafa Benitez turgubbar är i Istanbul inför ödesmatchen i Champions League mot Besiktas. Efter den patetiska insatsen hemma mot Marseille så måste man ta poäng – kanske till och med vinna – mot Besiktas och det blir ingen lätt uppgift.

Annons

Besiktas har inte spenderat en massa pengar på storstjärnor som Roberto Carlos men man har Turkiets mest lovande tränare, 37-årige Ertugrul Saglam. Det kan räcka på onsdag kväll.

I Turkiet sa alla att han var för ung för att ta över ett storlag som Besiktas men han har skapat ett hårt arbetande lag med några coola brassar och chilenare framåt. Håll utkik efter Bobo, Marcio Nobre och Rodrigo Tello ikväll om ni tittar på matchen.

Besiktas dominerade totalt mot Porto hemma i senaste Champions League matchen men förlorade ändå med 1-0. Lossnar det mot Liverpool så är det nog "bye bye" för förra säsongens Champions League finalister. Redan efter tre matcher. Det var nog inte så de nya ägarna Tom Hicks och George Gillett hade tänkt sig att säsongen skulle utvecklas när de gav Benitez 800 miljoner kronor att köpa spelare för i somras.

Annons

**********

En ny undersökning visar att det inte bara är barn och ungdomar här i England som är feta utan husdjuren också. Barnen kan jag förstå eftersom föräldrarna ger dem chips och pommes till lunch varenda dag, men de stackars djuren? Tydligen så ger ägarna dem kakor, tårtor och yoghurt och andra godsaker. Man häpnar. Vad är det för ett land jag lever i?

**********

Tillbaka till fotbollen och Arsenal. Jens Lehmann uppträder återigen som en sju-åring. Nu har han gått ut och sagt att Arsene Wenger har "förödmjukat" honom genom att peta honom. Väx upp Lehmann och inse fakta. Du var sämst i inledningsmatcherna och Manuel Almunia har varit riktigt bra. Och att gnälla på sin tränare i tidningarna har sällan hjälpt. Men Lehmann är ju bara 37 år gammal. Kanske han inte har lärt sig det än.

Annons

När Arsene Wenger fick frågan om Lehmann hade en framtid i Arsenal igår kväll så dröjde svaret ett tag. Sedan sa fransmannen "yes" men hans leende sa något helt annat: "Lehmann is finished".

Publicerad 2007-10-24 10:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto