Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Problemet med Tottenham Hotspur

Christensons blogg

På torsdagskvällen – efter den hemska förlusten hemma mot Getafe – så sparkade då till slut Tottenham sin tränare Martin Jol.

Det har varit en långdragen process som får mig att tänka på en rad olika tortyrredskap. Kanske hade det varit snällare att sakta dra ut alla hans tånaglar.

Eller hålla hans huvud under iskallt vatten i över en minut.

Jol, som trots allt har gjort en hel del för klubben, reducerades till fotbollsvärldens mest ensamma person. Ingen stöttade honom. Och när till och med spelarna vände sig mot tränaren så var slutresultatet oundvikligt. Sparken. Förtjänade han verkligen inte mer än så?

Jag fattar fortfarande inte hur Dimitar Berbatov kunde vägra att värma upp borta mot Newcastle när Jol bad honom. Hans agerande sa till omvärlden: Jag har ingen respekt för Martin Jol (och det har antagligen inte de andra spelarna heller).

Annons

Men Tottenhams största problem är naturligtvis styrelsen och något som stavas S-T-O-R-H-E-T-S-V-A-N-S-I-N-N-E. Vem tror ordförande Daniel Levy att han är egentligen? Roman Abramovich jr eller? Han trodde helt plötsligt att Tottenham var en storklubb. Visst, man har spenderat en hel del pengar de senaste åren men att vara en storklubb innebär först och främst att styrelsen uppträder på ett professionellt sätt – och det har Spurs inte gjort.

Hur kan man vara så klantiga att det läcker ut i media att man har träffat Sevilla-tränaren Juande Ramos bara några matcher in på den nya säsongen, när Martin Jol just har spenderat 60 miljoner kronor på nya spelare? Det är så amatörmässigt att man kan börja gråta av förtvivelse (om man inte är Arsenal-supporter forstås).

Annons

Och när Spurs sedan – med all rätt – blir kritiserad för sitt agerande i pressen så förbjuder man en reporter från the Evening Standard att ens komma in på träningsanläggningen. Som vilken diktatur som helst. Yttrandefrihet? Glöm det!

Klubbens vice-ordförande Paul Kemsley har redan avgått och nu är Martin Jol och Chris Hughton – som i stort sett varit i klubben sedan 1977 – också borta. Jag bävar för framtiden. Jag tror nämligen INTE att Juande Ramos tar över nu eller ens till jul, vad än de engelska tidningarna skriver.

Jag kanske har fel men jag har en känsla att Ramos är en ärans man och inte vill lämna Sevilla just nu efter allt som har hänt med Antonio Puertas död och de ojämna resultaten hittills den här säsongen.

Annons

Det var som en Spurs-supporter sa på puben igår kväll: -Det känns nästan lite som en West Ham säsong den här säsongen. Den där säsongen när de åkte ur trots att de hade spelare som Joe Cole och Michael Carrick i laget. Alla sa hela tiden "they are too good to go down, they are too good to go down" men så åkte de ur till slut. Det kan hända oss också.

Omöjligt är det inte.

**********

Men det kunde ha varit värre. Tänk bara på Bolton. Gary Megson som ny tränare. Men dra åt skogen. En kille som fick sparken från West Bromwich och misslyckades att gå upp med en storklubb som Nottingham Forest från tredje divisionen. Det var som en Bolton-supporter sa på radion igår: -Typiskt Bolton. Billigt och oambitiöst.

Annons

Stackars Chippen. Megson är en engelsk tränare i den gamla engelska stilen. Mycket skrik och springa ska det vara.

Ny ryker Bolton. Tänk att allt det som Sam Allardyce byggde upp under flera år har raserats på några månader.

**********

Bolton och Spurs i all ära men Charlton är väl ändå det värsta exemplet när det gäller storhetsvansinne? Efter 15 år med Alan Curbishley så tyckte ledningen att man skulle sikta högre än sjunde- och åttonde platser, vilket egentligen är omöjligt med de pengar som Charlton har att spendera. Hur som helst. Curbishley fick gå och 15 månader senare ligger man sjua i the Championship, tio poäng efter Watford. Grattis! Återigen ett exempel på hur åratal av hårt, professionellt arbete kan förstöras på en remarkabelt kort tid.

Annons

**********

Shaun-Wright Phillips till Manchester City i januari? Helt omöjligt är det nog inte.

**********

Victoria Beckham var i stan i veckan. Herregud, vad har hänt med människan? Hon ser skrämmande ut. Armarna och benen blir bara smalare och smalare medan brösten hennes bara växer och växer. Det ser groteskt ut.

Hennes man (David om ni kommer ihåg) har det nästan blivit helt tyst om här i England. The Observer hade en Hollywood special och lång intervju med honom nyligen men fiaskot med LA Galaxy (som inte tog sig till slutspelet) gör att det inte lär bli en ny comeback i landslaget och då väljer engelsmännen att koncentrera sig på Premier League, Champions League och Svennis senaste romans-rykten…

Annons

**********

På tal om Svennis. Två kanonmatcher till helgen. Svennis mot Chelsea och Liverpool mot Arsenal. Vad ni än gör så missa inte dem.

**********

Det var allt för den här gången. Nu åker jag till Mexico på två veckors semester. Men givetvis kan jag inte vara utan Premier League i två veckor så kommer att blogga vidare och har bett en kollega på the Sunday Telegraph att mejla över allt det senaste från London.

Vi höres.

Publicerad 2007-10-26 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto