Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svennis kan rädda Stephen Ireland

Christensons blogg

Märkliga målgester finns det gott om men vad är det egentligen som får en fotbollsspelare att dra ner sina byxor och visa ett par blå stålmannen-kalsonger efter ett viktigt mål i Premier League?
Tydligen så hade Stephen Ireland (som var den som visade upp filsingarna efter målet mot Sunderland i måndags) och försvararen Micah Richards (som också hade köpt ett par) kommit överens om att sänka shortsen om de gjorde mål och naturligtvis slog Ireland till i den 67:e minuten.

Förslaget och utförandet av kalsong-visnigen säger en del om Ireland och fotbollsspelare i allmänhet.

A) Ireland är inte inne i sin mest stabila fas i livet just nu (mer om detta senare)
B) Fotbollsspelare har alldeles för mycket fritid och kan därmed komma på sådana här saker (kommer ni ihåg till exempel när Portsmouth-försvararen Glen Johnson blev arresterad för att ha snott en toalettsits från en affär?)

Irelands privatliv verkar vara helt i obalans. Därför tycker jag det är starkt av Svennis att fortsätta att ge honom chansen i startelvan. Och det har givit utdelning. Ireland har spelat mycket bra den här säsongen och målet i måndags gav City ytterligare en seger på hemmaplan.

Annons

Men den här säsongen har Ireland också:

A) Flygit hem från ett landslagsuppdrag med Irland efter att ha sagt att hans mormor hade dött. När det irländska fotbollsförbundet fick reda på att han hade ljugit så berättade han att det var hans farmor som hade dött. När inte heller det fungerade (det var ju trots allt ganska lätt att ta reda på
om så var fallet) så berättade Ireland att en person som "hade varit som en mormor" för honom hade dött. Till slut erkände han att ingen hade dött.

B) Lagt ut ett meddelande på sin bebo hemsida som sa att han "hatade" fotboll.

Hur kan det komma sig att en spelare som helt klart inte mår bra psykologist (Ireland hävdade till slut att hans flickvän hade fått missfall och det cirkulerar även rykten som säger att de irländska landslasspelarna mobbade honom på grund av hans tunnhårighet) kan spela fotboll på högsta nivå?

Annons

Det måste vara så att när han kommer ut på planen så glömmer han allt omkring sig och fokuserar sig på det han kan: fotbollen.

Jag hoppas att det går bra för Ireland (trots de töntiga kalsongerna) men det kan också gå som för Lee Bowyer. Under rättegången för överfallet på en asiatisk student så spelade Bowyer kanske sin bästa fotboll någonsin, men efter rättegången tog slut så tog också Bowyer slut som absolut
toppspelare.

Går Ireland samma väg som Bowyer – slutar han spela lika bra som han gör just nu om hans privata problem löser sig – eller kan Svennis hindra det?
Jag tror Svennis löser det. Om det är något svensken är bra på så är det att läsa sina spelare och se vad de behöver för hjälp för att prestera sin bästa fotboll.

Annons

Ireland behöver stöd och medan irlands hjälpreda Sir Bobby Robson har sagt att det är något fel med Ireland och att han behöver psykologisk hjälp så har Svennis stöttat honom till 100 procent.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Avdelningen hjälpsamma bröder: Dimitar Berbatovs brorsa, Asen, har tydligen fällt följande kommentar angående Dimitars situation hos Spurs:
-Han är för stor för Spurs nu. Han behöver en större klubb. Nästa säsong kommer han att spela för ett Champions League lag. Tottenham är OK men Manchester United är bättre. Det finns inget mer att göra i Spurs. Han känner sig deprimerad.

Även om det Asen säger är sant så lär det ju inte hjälpa Berbatovs situation just nu… Och United lär inte vilja ha honom så som han spelar för tillfället.

Annons

¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Graham Poll verkar ha lite humor trots allt. En av världens genom tiderna mest arroganta och publicitetskåta domare – som visade tre gula kort till en spelare under VM 2006 – visade sig från sin bästa sida häromdagen när en man som körde förbi honom i en bil vevade ner rutan och skrek "you don’t
know what you are doing!"

Poll stannade upp. Log. Och drog upp ett rött kort ur sin ficka och visade det till mannen i bilen. Suveränt!

Men det leder dock till en följdfråga: går han alltid omkring med ett rött kort i fickan? Lite småpatetiskt i så fall.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Annons

Kommer ni ihåg Andy Townsend? Den före detta Aston Villa mittfältaren. Hur som helst så är han numer en bisittare på ITV och – liksom Mr Poll – så älskar han att stå i rampljuset. Häromdagen – berättar radiostationen TalkSport – var han inne i en tidningsaffär och stod och tjuvläste en artikel om sig själv i Shoot. Ägeren av affären började göra narr av Townsend, som då vände sig och sa: "Shut up unless you want that earring of
yours repositioned up your rear end."
Nice!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Otroligt men sant: Om alla Premier League matcher den här säsongen hade slutat efter 45 minuter så skulle Fulham leda ligan med 25 poäng. Kanske dags att sparka fystränaren nu eller?

Annons
Publicerad 2007-11-11 23:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto