Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ronaldo blir bara bättre och bättre

Christensons blogg

United vann som väntat hemma mot Blackburn i helgen och återigen var det Cristiano Ronaldo som låg bakom segern. Karln blir bara bättre och bättre.

Ronaldo har startat 41 matcher för United och Portugal i år – och gjort 21 mål. En helt suverän målstatistik. Det är bättre än de flesta anfallarna i ligan och inte nog med att han gör mycket mål – han offrar sig också för laget och jobbar hem när han är i rätt position.

Det var ofta just den aspekten som var så imponerande med Ronaldos företrädare i Uniteds No 7-tröja, David Beckham. Visst, Beckhams passningar och frisparkar gav United fördelar framåt men hans defensiva arbete var ibland lika viktigt. Han slet alltid som ett djur för United.

Annons

Och nu gör Ronaldo samma sak + massor med mål. Är Ronaldo en bättre fotbollsspelare än Beckham? Troligen, men det är alltför tidigt att säga. Ronaldo måste först prestera på samma höga nivå säsong efter säsong för att kunna jämföras med Beckham – eller till och med betraktas som bättre – när deras karriärer summeras.

********

Alan Shearer är expertkommentator på BBC och är vanligtvis mycket bra men när programledaren Adrian Chiles frågade om Ronaldo i söndags så visste Shearer först inte vad han skulle säga. -Jag vet inte var jag ska säga om Ronaldo som inte redan har sagt, var allt han fick ur sig.

Men sedan hämtade han sig lite och sa: -You can be a very good player with all the skill in the world but what makes you a GREAT player is desire, hunger, determination and Ronaldo showed all of that today.

Annons

Det ligger mycket i det.

********

Sir Alex Ferguson hyllade sin nuvarande trupp som sin "bästa någonsin" efter matchen. Kanske har han rätt men det känns som om det fattas en Roy Keane på mitten för att hans uttalande ska vara sant.

"Mest potential någonsin" kanske stämmer bättre. Ingen av Wayne Rooney, Carlos Tevez, Anderson, Nani eller Ronaldo har ju fyllt 24 än.

********

Har Michael Essien inte lärt sig någonting de senaste två åren? Stämplingen i söndags på Leon Osman var nästan lika hemsk som den mot Didì Hamann i december 2005. Essien är en fantastisk spelare men han kan inte fortsätta att tackla spelare på det där sättet. Rött kort direkt.

Annons

Och Joey Barton ska vi inte prata om. Hans stämpling mot Dickson Etuhus stackars pungkulor var brutal.

********

Alla Everton-fans jag pratar med här i England tycks hata James McFadden men han var riktigt bra i söndags igen som inhoppare.
Och Tim Howard måste vara en av ligans mest underskattade målvakter. Räddningen på Lampards skott var otrolig.

********

Birmingham skulle ha haft två straffar mot Aston Villa.

********

Oj, vad Andreas Granqvist blev uppsnurrad av Robbie Keane före Spurs första mål på White Hart Lane.

Granqvist-Titus Bramble är inte direkt ett mittlås som får motståndar-anfallarna att darra. Wigan håller inte Premier League klass just nu.

********

Förstår Bolton-fansen som stannade hemma i helgen. Jag skulle inte heller pröjsa 500 kronor för att gå och se Bolton-Middlesbrough, speciellt eftersom Nicolas Anelka och El Hadji Diouf inte kunde vara med.

Annons

Och mycket riktigt så dök bara 17,624 personer upp. Det är Boltons sämsta publiksiffra någonsin i Premier League. Det är inte mycket som stämmer för Gary Megsons lag just nu…

********

Sällan har jag sett en anfallare jobba så hårt framåt och med en sådan iver att hjälpa till i försvarsarbetet som Darius Vassell för City mot Pompey. Kan Svennis fortsätta att få ut lika mycket av sina spelare i framtiden kan City nog sno åt sig en Champions League plats trots allt.

Och Svennis kan prata hur mycket som helst om hur Andreas Isaksson börjar komma i form men i slutändan måste ju alla ha fattat att han inte litar på Isak. Och Joe Hart fortsätter att spela bra. Han räddade – tillsammans med Richard Dunne och Micah Richards – en poäng åt City på Fratton Park.

Annons

Och det är klart att Svennis lovordar Isaksson före landslagsuppehållet. Det är ju perfekt att hans reservmålis får lite matchträning.

Publicerad 2007-11-12 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto