Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bye, bye McClaren och England

Christensons blogg

Vilken hemsk känsla av total maktlöshet. På lördag kväll kommer Steve McClaren att sätta sig ner framför tv:n och titta på när hans näsrmaste framtid – och kanske hela hans karriär – avgörs.

Och det finns INGET han kan göra för att påverka resultatet.

Glöm Englands vänskapslandslamp mot Österrike på fredag kväll. Om Ryssland tar poäng mot Israel borta på lördag kväll så är det i stort sett klart att England missar EM (för Ryssland tappar väl inte poäng borta mot Andorra på onsdag?)

Och då kan jag garantera att McClaren får sparken på torsdag morgon (dagen efter sista EM-kvalmatchen mot Kroatien). Och visst måste han sparkas. Att inte ens ta sig till ett EM är en katastrof med det spelarmaterial han har haft till sitt förfogande.

Annons

**********

Israel har inget att spela för och det råder inte direkt en positiv stämning här borta i England just nu.

The Suns kampanj den här veckan har varit direkt negativ (och även om de vinklar sina artiklar på ett brutalt sätt ibland så läser trots allt 10 miljoner britter tidningen varje dag).

Rubrik onsdag: Israel coach: I want Russia to win
Rubrik torsdag: Players: We WON’T fight to save Mac
Rubrik fredag: Play for McClaren? The England players can’t be BOVVERED (slang för bothered).

Jag är övertygad om att Ryssland vinner. Guus Hiddink vet hur man peppar sina spelare för sådana här avgörande matcher utan att göra dem alltför nervösa. Och jag tycker faktiskt att Ryssland förtjänar att gå vidare. England har helt enkelt inte varit tillräckligt bra.

Annons

**********

Det råder en mycket mer positiv känsla norröver i ö-riket. Om Skottland slår Italien på Hampden på lördag så kvailifecerar man sig för EM-slutspelet. Och tänk hur mycket bättre än McClaren de skotska förbundskaptenerna Walter Smith (först) och sedan Alex McLeish (när Smith tog över Rangers) har skött sina uppgifter.

Smith och McLeish har fått ut max-prestationer från spelare som Lee McCulloch, James McFadden, Gary Naysmith och Kenny Miller.

Skottland har redan slagit Frankrike hemma och borta och jag tror faktiskt att man vinner på lördag. Jag kan tänka mig att Italien försöker få oavgjort (vilket bör räcka med tanke på att man har kvar att möta Färöarna det här är Skottlands sista match) men att en avbytare (kanske Shaun Maloney eller varför inte Kris Boyd) avgör med två minuter kvar.

Annons

Det har hänt förut (som de skotska tidningarna har tjatat om hela den här veckan). 1965 stod det 0-0 tills den 88:e minuten i en viktig kvalmatch på Hampden mellan Skottland och Italien då hemmalagets John Greig avgjorde matchen.

Can history repeat itself? Jag hoppas det.

**********

Englands startelva för fredagskvällens match mot Österrike i Wien:

Carson;

Richards, Campbell, Lescott, Bridge;

Beckham, Gerrard, Lampard, J Cole;

Owen, Crouch.

Jaha, Gerrard och Lampard på mittenmitt igen. Det har ju fungerat bra förut… NOT

**********

Kul att Carson får chansen. Han har definitivt varit bättre än Paul Robinson den här säsongen (det har för övrigt David James, Robert Green och Chris Kirkland också varit). Inför förra landslagssamlingen sa Carson: -Jag har aldrig spelat så här bra men verkar aldrig chansen i landslaget, hur bra jag än spelar. Det känns som om Ray Clemence [målvaktstränaren] har en bättre chans att spela än vad jag har…

Annons

Men nu är det alltså dags.

**********

Englands trupp verkar ha haft lite roligt under träningarna den här veckan trots den prekära situationen. Varenda tidning här borta publicerade bilder på Alan Smith och David Beckham som bråkade på skoj. Det fick mig att fundera. Är Alan Smith, som inte varit samma spelare sedan den hemska skadan, egentligen för dålig för att spela landslagsfotboll just nu? Vad gör han i truppen egentligen?

Och en annan intressant fråga: Skulle Smith platsa i en svensk landslagstrupp? Jag skulle inte ta med honom. Vad säger ni?

Publicerad 2007-11-16 09:07

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto