Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Millimetrarna som räddade Steve McClaren

Christensons blogg

Millimetrar. Det handlade om millimetrar. En klyscha, javisst men när England fick tillbaka hoppet om en EM-plats på lördagkvällen så handlade det verkligen om millimetrar.

Israel behövde plocka poäng av Ryssland på hemmaplan (England var spelledigt) och knappt hade jag – och alla andra på en fullpackad pub här i East Finchley – hämtat oss från Dmitri Sychevs stolpskott för ryssarna i den 89:e minuten (då det stod 1-1) så springer Isreal upp och gör 2-1 genom Omer Golan.

Det trodde jag aldrig, det måste jag erkänna. Och hade Ryssland gjort mål med en minut kvar så hade säkerligen Steve McClaren fått sparken – men istället har han nu chansen att kvalificera sig och laget för ett EM. Och vem vet vad som kan hända där? Arise, Sir Steve McClaren?

Annons

Men sakta i backarna. Alla här i England jag pratade med efter Israel-matchen tycks redan ha glömt att man måste ta åtminstone en poäng hemma mot Kroatien på onsdag. Visst, det borde man göra, speciellt som Kroatien redan är klara, men glöm inte bort att England redan kryssat mot Makedonien hemma i den här kvalkampanjen.

**********

Och trots resultatet i Isreal så har England naturligtvis inte blivit ett kanonlag helt plötsligt. Vänskapslandskampen mot Österrike var ett patestiskt sömnpiller och det är väl ändå lite konstigt att McClaren inte provar något nytt i ett sådant läge. Nejdå, det var J Cole, Gerrard, Lampard och Beckham på mitten igen. Och det funkade inte igen.

Annons

Har en känsla av att det blir samma fyra gubbar på mitten på onsdag mot kroaterna.

**********

Bisittarna Glenn Hoddle och Trevor Francis på SKy Sports såg helt knäckta ut efter matchen eftersom den hade varit en sådan pärs. Svetten rann nerför pannorna. Kul att se före detta storstjärnor som verkligen bryr sig om landslaget och som ibland glömmer bort att vara professionella. Igår kväll var de mer fans än bisittare.

**********

För övrigt, en 2-0 vinst för England mot Kroatien betyder att England vinner gruppen med tanke på Kroatiens förlust mot Makedonien. Tänk vad snabbt det svänger ibland.

**********

Skottland – som signaturerna TJ och Robigol mycket riktigt förutspådde efter min förra blogg – räckte inte till mot Italian. 2-1 och bye, bye. När får skottarna en lika bra chans att kvalificera sig för ett stort mästerskap? Det kan dröja väldigt, väldigt länge.

Annons
Publicerad 2007-11-18 01:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto