Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beckham och Robinson petade - äntligen

Christensons blogg

Ödesmatch ikväll på Wembley – och strålande solsken här i London. Nice day for a hanging, som ett avsnitt i tv-serien Branded hette.

Inte för att jag tror att Steve McClaren förlorar mot Kroatien och blir "hängd" ikväll. Det verkar som om han petar Paul Robinson (äntligen!) och David Beckham och spelar med Scott Carson och Shaun Wright-Phillips istället.

Det enda jag inte är säker på är att han verkar satsa på en 4-5-1 variant med Frank Lampard och Steven Gerrard på mittenmitt med Gareth Barry som defensiv mittfältare. Det är sällan engelska spelare spelar annat än 4-4-2 och är helt enkelt inte vana att spela något annat.

Annons

McClaren provade 3-5-2 borta mot Kroatien i kvalet och det var nog den sorgligaste insats jag sett ett engelskt landslag göra någonsin. Eriksson och McClaren provade 4-5-1 mot Portugal i VM förra året och även om förlusten på straffar berodde mest på att Wayne Rooney blev utvisad så var ju den ändrade taktiken ingen succé direkt.

**********

Troliga startelvan alltså:

Carson

Richards Campbell Lescott Bridge

Barry

Wright-Phillips Gerrard Lampard J Cole

Crouch

**********

Största skandalen i England just nu: Någon klantskalle på det engelska skatteverket har tappat bort en cd med 25 miljoner personers namn, adress, person-nummer och kontonummer. Helt sjukt klantigt. Man kan tappa bort en Aerosmith cd kanske, eller en Beyonce cd, men inte en cd med halva befolkningens personliga uppgifter. Hoppas inte mina uppgifter var med där.

Annons

**********

Dagens roligaste story: Det kroatiska fotbollförbundets generalsekreterare, Zorislav Srebic, åkte fast för att ha snattat en massa pennor och block på WH Smith på Gatwick. Ha ha ha. Spelarna kunde inte tro sina ögon när polisen släpade iväg honom. Tänk om Sune Hellströmer skulle göra något liknande framför näsan på Anders Svensson och Marcus Allbäck. Lysande.

**********

Wayne Rooney tillbaka i träning med United redan. Han kommer alltid tillbaka snabbare från sina skador än läkarna tror. Otroligt.

**********

I fredags sa kroatiens förbundskapten Slaven Bilic att England hade varit för kaxiga i början av kvalkampanjen. Idag säger målvakten Stipe Pletikosa samma sak. Det stämmer kanske, men jag kan inte tänka mig en bättre tändvätska för de engelska spelarna.

Annons

**********

Leeds åkte ur FA Cupen igår kväll. Tränaren Dennis Wise kallade sina spelare "brain-dead". Snyggt.

**********

Undrar om fansen buar ut Frank Lampard igen ikväll. Jag är nästan säker på att de gör det. Synd, faktiskt. Han ger alltid 100 procent för England.

Let the fun begin!

Publicerad 2007-11-21 10:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto