Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fergusons påhopp på Niemi omotiverat

Christensons blogg

United slog Fulham på Old Trafford med 2-0 igår kväll. Det var inget konstigt med det. United kunde ha vunnit med 6-0, så dåliga var Fulham.

Men dagens tidningar (och framför allt tabloiderna då) fokuserar sig på en enda incident som inte hade någon inverkan på var poängen skulle hamna.

United ledde med 2-0 när Cristiano Ronaldo rusade igenom och fälldes av den utrusande Antti Niemi. Det skulle ha varit straff (jag tror nämligen att det var Ronaldos överdrivna svanhopp EFTER fällningen som gjorde att domaren Rob Styles inte dömde straff) men istället blev Ronaldo varnad.

Efter matchen så förväntade jag mig att Sir Alex Ferguson skulle kritisera domaren, men istället hoppar han på Fulhams målvakt (och sedan Styles naturligtvis). – It was unbelievable. The keeper has conned the ref and Ronaldo has been booked for it. The ref has a perceived idea that Ronaldo is going to dive but there was no way he could get out of the road, sa Ferguson.

Annons

-He was on a hat-trick so why would he dive? No reason. It is a ridiculous decision.

Men vad tror Ferguson? Att Niemi, under den sekund han har på sig att rusa mot portugisen, hinner tänka: -Hmmm, domarna tror att Ronaldo filmar ibland så om jag kanske bara rör honom lite grann så kan jag fälla honom och ändå inte få en straff emot mig?

Nej, naturligtvis tror inte Ferguson det. Han vet att hans uttalande kommer skapa ännu större rubriker om han kritiserar Niemi OCH domaren. Och domarna läser naturligtvis tidningarna och nästa gång Ronaldo är inblandad i en straffsituation så kommer de att tänka till en extra sekund: -Sist så fälldes han faktiskt.

Och på det sättet gör ju Ferguson alldeles rätt med sina kommentarer. Fotboll handlar ju trots allt om att vinna. Men hade räckt med att kritisera Styles den här gången.

Annons

**********

Läser idag att Readings tränare Steve Coppell troligen lämnar klubben i sommar. Synd. Han har gjort ett fantastiskt jobb på Madejski Stadium. Men det låter som om han bara ska ta en liten paus och sedan komma tillbaka. Hoppas det.

**********

Celtic spelar borta mot Milan ikväll (tisdag) i en avgörande Champions League match. Gordon Strachans lag behöver en poäng för att gå vidare.

Är det dags för revansch för skottarna för Italiens vinst mot Skottland i EM-kvalet? Skottarna tror det. De är positiva, de är laddade, de är redo. Dessutom har Milan redan gått vidare.

Det är bara ett problem. Celtic är urdåliga borta i Champions League. De är egentligen sämre än urdåliga. De har tagit en poäng på 15 matcher. En poäng av 45!

Annons

Men det finns hopp. Poängen kom borta mot Barcelona på Camp Nou.

**********

Håller med signaturen Swedish Mag att Newcastle spelade bra borta mot Blackburn men de Newcastle-fans jag har pratat med här borta i England hatar ändå Sam Allardyce.

Jag kommer dock också ihåg Titus Brambles insats mot Arsenal förra säsongen – som Swedish Mag också nämner. Killen var fantastisk. En stålman i försvaret.

Men det hjälper inte. Jag tror att Brambles misstag kan kosta Wigan 10 poäng den här säsongen och då spelar det ingen roll att han gör jättematcher då och då.

**********

"Erik_Arsenal_snart 13" undrar vilket lag jag vill se gå upp från The Championship. Jag hoppas att Watford går upp igen eftersom jag tycker Aidy Boothrooyd är en mycket bra tränare och eftersom jag bodde två år i Coventry så hoppas jag på dem också (men det kommer ju inte hända om de blir fråntagna 10 poäng på grund av finansiella problem).

Annons

Men jag har en känsla av att West Brom och Wolves är de starkaste lagen i ligan den här säsongen.

**********

Och signaturen "Mike" undrar vilket lag jag tror vinner Premier League. Jag tror att det blir United trots allt. Jag tror inte Arsenal räcker ändå fram.

Publicerad 2007-12-04 10:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto