Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Egot Mourinho har landat

Christensons blogg

Rubriken på the Suns framsida i morse: The Ego Has Landed. Jose Mourinho är i stan och, tydligen, beredd att tacka ja till att bli engelsk förbundskapten.

Tidningen skriver att Mourinho flög in till England igår (torsdag) kväll för diskussioner med det engelska fotbollförbundets verkställande direktör Brian Barwick. Förbundet har dementerat uppgifterna men jag börjar undra om inte Mourinho är lite sugen på jobbet trots allt.

Tidigare har jag varit skeptisk till ryktena om att Mourinho är villig att bli engelsk förbundskapten men den här rapporten känns "mer äkta" än många andra jag läst om den här soppan. The Sun har till och med flyttat den från de sista sidorna (där sporten normalt huserar) till framsidan. Och även om the Sun kan vara en skräptidning ibland så har den den största budgeten och levererar ofta de största scoopen.

Annons

**********

The Sun har verkligen intensifierat kampanjen att få Mourinho som ny förbundskapten. Igår fixade man fram en enorm bild på Mourinho och texten "Call Jose!" som man sedan riktade mot förbundets lokaler i Soho Square med en gigantisk projektor.

Och sedan – på ledarsidorna! – har man följande artikel där man pratar om gårdagens räntesänkning och Mourinho i samma andetag (jag ber om ursäkt för att inte översätta den här texten men jag har en känsla av att det skulle bli patetiskt dåligt):

Rubrik: Mour-gage joy är "mortgage" på engelska

The Bank of England has decided to make a welcome cut in interest rates by one quarter of a per cent – meaning we can spend a little bit more over Christmas.

Annons

On the same day, we learn that Jose Mourinho has jetted in to the UK for talks with the FA about the England manager’s job.

Suddenly our interest rate in the England football team rises – and we may even be able to afford a ticket.

**********

Jag läste någonstans att Liverpool har gjort klubbens tredje bästa säsongsstart någonsin (och det inkluderar de 18 säsongerna då laget vann ligan med vinsterna omräknade från två poäng till tre poäng).

Imponerande, men det ändrar ju inte det faktum att laget ligger sju poäng bakom Arsenal (dock med en match mindre spelad).

Jag tror i varje fall inte att fansen behöver oroa sig speciellt mycket om förhållandet mellan Rafa Benitez och ägarna George Gillett och Tom Hicks.

Annons

Nyligen var Benitez och såg på en reservlagsmatch tillsammans med Gilletts son Foster, som ju arbetar tillsammans med verkställande direktören Rick Parry på Anfield, och de två stod och pratade hela matchen och såg ut som om de hade varit bästa polare hela livet.

**********

Det enda molnet på Benitez annars klarblå himmel är att några av spelarna vill gå upp klockan fyra på söndagmorgonen och titta på när det brittiska boxningshoppet Ricky Hatton tar sig an Floyd Mayweather i Las Vegas.

– Det är viktig att vila, säger Benitez. -Vi försöker kontrollera de här sakerna och efter matchen mot Reading så kommer vi att äta en bit mat och sedan hoppas jag att alla går och lägger sig. Jag tror inte att någon av spelarna kommer att se fighten live. De kan spela in den och kolla på den på morgonen.

Annons

Vilken optimist. Det råder boxningsfeber här i England och till och med jag – som inte är någon boxningsfantast – har ryckts med. Kom igen Hatton!

**********

Det gnälls ofta på att Premier League spelarna inte gör tillräckligt för välgörande ändamål så det är inte mer än rätt att jag rapporter att alla Arsenal-spelarna har skänkt en dagslön till en skola här i London. Klubbens övriga anställda – inklusive direktörerna – har också bidraget och kampanjen "Be a Gooner. Be a Giver" hoppas kunna samla in närmare 3.5 miljoner kronor.
Definitivt ett steg i rätt riktning.

**********

Varken jag eller de engelska tidningarna kan släppa den här "kanot-storyn". Fullkommligt lysande. Jag är säker på att ni har läst om det i Sverige också men skriv gärna in "John Darwin" och "canoe" på engelska google och läs mer om det.

Annons

Hur kan man vara så korkad att man går in på en polisstation i London fem år efter det att man har "försvunnit", säga att man inte kommer ihåg någonting och tro att snutarna ska köpa storyn rakt av.

Vad hade den gode John Darwin väntat sig? Att poliserna skulle säga: "Welcome back old man, how have you been? Oh well, we are so busy we are not going to investigate the life insurance your wife has claimed for the past five years. But good to see you back anyway. Take care…"

Var det planen? Minnesförlust? Kunde de inte ha kommit på något bättre? Vilka clowner.

**********

Någon frågade nyligen om jag tycker Sebastian Larsson är värd en plats i EM-truppen och svaret är definitivt ja. Han kan spela på många olika positioner och känns därför som ett måste i truppen.

Annons

Det verkar också som om nye Birmingham-tränaren Alex McLeish tror på honom och vill ge honom en mer framflyttad roll. Ska bli intressant att följa hur det går.

**********

Tottenham och Bolton – Christian Wilhelmsson spelade hela matchen mot Röda Stjärnan – gick vidare från Uefa Cupens gruppspel igår kväll. Jag måste säga att jag är grymt imponerad av Bolton som inte bara har tagit poäng av storsatsande Bayern München men nu slagit Röda Stjärnan på bortaplan. Och det var utan Nicolas Anelka, Kevin Nolan eller Kevin Davies.

Och chockerande rapporter från Bryssel: Tottenham-försvaret spelade bra i stort sett hela matchen mot Anderlecht (1-1). Michael Dawson gjorde en heroisk insats och Didier Zokora var inte dålig som mittback heller.

Annons

Anderlecht lär få böta en hel del efter fansen slängde in en massa föremål mot Spurs-spelarna i slutet av matchen. Jag tyckte inte det såg så farligt ut men när en upprörd Paul Robinson gav domarna ett järnrör som hade landat nära honom så förstod jag att det var allvarligt.

Zokora träffades av en tändare och det kan inte heller vara skönt om den kommer flygande i full fart från 30 meter. I intervjun efter matchen berättade Zokora att förra gången han spelade match i Belgien så var det också någon som slängde en tändare i huvudet på honom…

**********

Krig i Chelsea: Didier Drogba har ont i ett knä och behöver opereras. Drogba vill inte riskera att skadan förvärras och vill operera sig genast. Chelsea vill däremot att han väntar till januari, då han ändå kommer att vara borta med Elfenbenskusten på de Afrikanska Mästerskapen.

Annons

Att tappa Drogba nu vore en katastrof för Chelsea. Och om ni inte håller med mig kan vi ta en titt på resten av Chelseas anfallsuppsättning:

Salomon Kalou (tre ligamål den här säsongen)
Andrei Shevchenko (ett)
Claudio Pizarro (ett)

**********

Sky Sports äger rättigheterna till den spanska ligan här i England och när deras spanske expertkommentator ombads kommentera EM-slutspelsgruppen nästa sommar med Sverige, Spanien, Ryssland och Grekland, så sprack hans ansikte upp i ett enda stort leende.

-Easy, sa han. -Really easy. A great group and Spain is a lot stronger than they have been for 10 to 12 years and this is a great draw. This will be fun.

**********

Till sist: jag förstår mig inte på fotbollsspelare som ser skitsura ut när de har gjort mål. Ta Dimitar Berbatov igår. Hans straffmål mot Anderlecht betydde att Spurs, med 20 minuter kvar av matchen, hade en jättechans att ta sig vidare till nästa omgång. Men trots detta såg Berbatov ut som om någon just hade skjutit hans mormor.

Annons

Thierry Henry berättade häromåret att han alltid såg sur ut efter ett mål eftersom hans pappa alltid hade sagt till honom: "Tro inte att du är någonting bara för att du har gjort mål, du måste hela tiden arbeta hårt för att förbättra dig."

Och även om det inte är något fel på en sådan inställning – och Henry har ju varit en av världens bästa spelare – men fotboll ska ju vara roligt. Och att göra mål är ju det roligaste som finns inom fotbollen.

Publicerad 2007-12-07 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto