Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var Mourinho ens intresserad?

Christensons blogg

Jaha, så står engelsmännen där som en tårögd tonåring som just fått nobban av skolans snyggaste tjej när skoldansen börjar lida mot sitt slut.

Jose Mourinho vill inte bli Englands nästa förbundskapten och nationen sörjer (i varje fall om vi får tro The Sun). Jose: The Dream Is Over, är rubriken på framsidan och den tårdrypande artikeln börjar så här:

Soccer maestro Jose Mourinho broke the hearts of a nation last night by saying NO to the England manager’s job. The Special One, 44, was hot favourite to succeed axed boss Steve McClaren.

But the dream slipped through the fingers of football chiefs as he officially ruled himself out of the running. Italian Fabio Capello is now favourite.

Annons

Mourinhos uttalande om att "engelska landslaget är ett fantastiskt jobb men inte rätt för mig just nu" får mig att undra om han över huvud taget var intresserad. Jag har en känsla av att det bara var ett spel för galleriet – för att få europas toppklubbar att ge honom ett konkret erbjudande.

Och enligt de engelska tidningarna ska nu Milan ha erbjudit honom ett kontrakt att ta över klubben i sommar. Och det skulle ju inte vara så konstigt med tanke på Carlo Ancelottis oförmåga att få sina spelare att spela bra i ligan.

Men långt ifrån alla sörjer. Det var som en kollega på The Guardian sa häromdagen: -Jag vill inte ha Mourinho som förbundskapten. Han har inte tillräckligt med still. Tänk på påhoppet mot Anders Frisk, när han kallade Cristiano Ronaldo dum eller attacken på sjukhuset i Reading efter Petr Cechs skada trots att de hade gjort allt rätt.

Annons

-Han skulle bara vara pinsam som engelsk förbundskapten.

Och nu verkar det alltså som om det blir Capello. Intressant, även om jag inte har någon bra känsla inombords när jag läser om det.

**********

Do-or-die match för Liverpool ikväll mot Marseille och tydligen ska George Gillett, en av de amerikanska ordförandena, flyga in till Stade Velodrome för att titta på matcherna. Skulle tro att jänkarna är lite nervösa inför matchen efter att ha spenderat de där miljonerna på spelare i somras.

Tror inte att Liverpool vinner (man kan även gå vidare vi kryss men då måste Besiktas slå Porto på bortaplan och det kan jag inte tänka mig att turkarna gör). Rafa Benitez verkar lite för självsäker. Det känns ungefär som inför andra matchen mot Benfica för två år sedan då man förlorade 1-0 på Anfield och åkte ut.

Annons

**********

Två gamla Liverpool-spelare återfinns i Marseille. Bolo Zenden och Djibril Cissé.

Vad hände egentligen med Cissé? Han var ju Liverpools "final piece of the jigsaw" när han blev klubbens dyraste spelare någonsin för 190 miljoner kronor sommaren 2004. (Andra "final pieces of jigsaws" för Liverpool de senaste åren har inkluderat Emile Heskey, El Hadji Diouf, Salif Diao, Bernard Diomede, Bruno Cheyrou och Nick Barmby…)

Cissé har visserligen råkat ut för två fruktansvärda benbrott (det andra precis före VM 2006 då det såg ut som om han skulle spela på topp tillsammans med Thierry Henry) men den här säsongen har han varit frisk – och urdålig.

Annons

Hemmafansen har buat ut honom och mot Besiktas var han så nervös att han knappt kunde kontrollera bollen. Häromveckan fick han ett utbrott och sa åt pressen att "lämna honom ifred och sluta slå honom på pungkulorna hela tiden".

Skulle inte förvåna mig om han hoppar in och avgör mot Liverpool ikväll. Han har ju trots allt en del att bevisa för Benitez som först lånade ut honom och sedan sålde honom.

Jag intervjuade förresten Zenden för The Guardian igår. Hur trevlig som helst. Jag hade fått en hotmail adress av en holländsk journalist så jag skickade ett chans-mejl till honom i torsdags. Trodde aldrig jag skulle få något svar. Jag menar, vilka spelare har en hotmail adress?

Annons

Och eftersom jag inte fick något svar på flera dagar så tänkte jag att det här går aldrig. Men igår vid 11-tiden på förmiddagen ringde han och sa: Hello, this is Bolo. Is that Marcus? Is now a good time to talk?

Hur artig och trevlig som helst (även efter det att jag hade erkänt att jag håller på Liverpool och vill att Marseille åker ut ikväll).

Vilken skillnad mot engelska spelare. Här i England är det i stort sett omöjligt att få intervjua spelare.

Jag kommer ihåg när jag flyttat tillbaka till London från Milano sommaren 2003. I Italian hade jag jobbat för uefa.com och haft jättebra kontakt med Inter, Milans och Juves pressavdelningar. Jag hade intervjuat bland annat Ancelotti, Gattuso, Zambrotta och Del Piero med flera.

Annons

När jag flyttade tillbaka till England så tänkte jag att jag skulle skriva en artikel om Chris Coleman, som då var Premier Leagues yngsta tränare. Jag ringde Fulham i slutet av augusti och fick svaret: -Hörrudu, Coleman är lite upptagen just nu, ring tillbaka efter jul så ska vi kanske kunna ordna något…

Ibland blir jag bara matt.

Hur som helst, artikeln med Zenden går att läsa
om jag nu lärt mig hur man gör externa länkar…

**********

Do they know it’s Christmas var tillbaka på BBC:s topplista i helgen och det var minusgrader och frost här i London i morse. Det kanske blir jul trots allt.

**********

Publicerad 2007-12-11 09:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto