Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenal kryssar, Liverpool vinner

Christensons blogg

På söndag smäller det alltså här i England. Jag älskar de här fotbollshelgerna. Först, klockan 13.30 lokal tid på söndag: Liverpool-Manchester United. Sedan, klockan 16.00: Arsenal-Chelsea.

Mindre än en timme mellan matcherna. Hinner man hämta sig? Knappast.

Sky Sports – som äger rättigheterna till matcherna – har kört en vansinnig reklamkampanj de senaste 10 dagarna. Förra året – när de här fyra lagen också möttes på samma dag – hette det "Super Sunday". I år heter det "Grand Slam Sunday".

Pr-maskinen Sky firar stora triumfer och jag kan inte tänka mig att det finns en enda person i hela Storbritannien som inte vet att det spelas två viktiga matcher på söndag. Ja, det skulle vara min svärmor då, vars ointresse ibland övergår i ilska över hur stor del av befolkningen är intresserade av något så trivialt…

Annons

**********

Är det inte lite skumt att de fyra topplagen möter varandra samma helg igen? Ligger Sky bakom? Händer det även nästa säsong så måste matchprogrammet vara uppgjort.

Hur som helst. Hela fotbolls England väntar förväntansfullt. Vi kommer ju få så många svar på så många frågor: Kan Arsenal visa att man verkligen har bredden för att vinna ligan? Är United lika bra som förra året? Kommer Rafa Benitez förstöra chanserna att vinna ligan genom att rotera igen? Är Avram Grant verkligen så duktigt att han kan vinna ligan?

Sedan Champions League matcherna i veckan har vi här i England kunnat läsa om olika spelares kommentarer, alla med lika mycket självförtroende.

Annons

Kaxigast har nog Robin van Persie varit. -Glöm Chelsea. United är de enda som kan hota oss. United har kvaliteten som behövs. De kan vinna matcher även när de spelar dåligt.

Liverpools målvakt Pepe Reina är en annan man med mycket självförtroende. -Vi är ett av de bästa lagen i Europa. Vi har enormt mycket självförtroende efter segern mot Marseille och vi förväntar oss tre poäng på hemmaplan med våra fantastiska fans.

**********

Hur går det då? Jag tror att Chelsea spelar tufft och med ett grymt tempo mot Arsenal på Emirates, tar ledningen och sedan grejar en poäng trots markant Arsenal-dominans.

Men mycket beror givetvis på om Cesc Fabregas, Alexander Hleb och Mathieu Flamini hinner bli friska. Spelar alla tre tror jag inte Chelsea orkar stå emot.

Annons

**********

Jag tror dessutom att Liverpool slår United. Jag tycker Liverpool har kommit närmare och närmare en vinst mot United i ligan. Förra säsongen dominerade man stora delar av matchen på Anfield innan Paul Scholes blev utvisad och John O’Shea gjorde 1-0 på övertid. Dessutom slog Liverpool United i FA Cupen på Anfield säsongen före det.

En bra start och ett tidigt mål är viktigt för Liverpool eftersom jag inte tror att Sami Hyypiä och Jamie Carragher orkar att stå emot Carolos Tevez, Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo i 90 minuter. Jag tror United gör minst ett mål.

**********

Och det är i det här skedet av bloggen jag ska stötta mina tips med massor av statistik. Troligt. Kolla in Liverpools insatser mot United i ligan sedan Rafa Benitez tog över:

Annons

Mars 07: Liverpool-United 0-1
Oktober 2006: United-Liverpool 2-0
Januari 2006: United-Liverpool 1-0
September 2005: Liverpool-United 0-0
Januari 2005: Liverpool-United 0-1
September 2004: United-Liverpool 2-1

Rafas statistik mot United i ligan: Sex spelade, fem förluster och en oavgjord. Antal inhåvade poäng av 18 möjliga? 1.

**********

Det är förresten nu på söndag som Rafa Benitez och Liverpools amerikanska ägare, Tom Hicks och George Gillett, ska träffas och be om ursäkt för allt som sades för några veckor sedan.

Jag tror säkert att de två amerikanska mångmiljonärerna kommer att uppskatta att en medelålders spanjor med tafflig engelska och ett fånigt getskägg talar om för dem hur klubbens finanser ska skötas.

Annons

Lycka till Rafa…

Publicerad 2007-12-14 09:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto