Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var skulle Arsenals kids hamna i ligan?

Christensons blogg

När Arsenals reservlag – som enligt en tidning hade en medelålder på 20 år och sex månader igår kväll – spelade ut Blackburn som värst under 3-2 segern i ligacup-kvartsfinalen så ställde jag mig frågan: var skulle Arsenals reservlag hamna på för plats om de spelade i Premier League?

Naturligtvis en omöjlig fråga att besvara men ganska kul som startpunkt för en diskussion om hur bra de är. Med tanke på att Arsenal och Liverpools a-lag bara kryssat på Ewood Park den här säsongen och att Blackburn spelade med bästa laget igår och ändå förlorade skulle jag vilka säga att reserverna skulle hamna i närheten av den övre tabellhalvan.

Och om ni tycker det låger magstarkt så kan jag påpeka att Arsenal hade sex landslagsspelare med igår.

Om man tittar på den nuvarande Premier League tabellen skulle jag sätta dem på en åttonde plats, före Aston Villa men efter Portsmouth.

Annons

Är det löjligt att påstå att Arsenals reserver är bättre än Spurs a-lag? Kanske inte. Kom ihåg ligacup semi-finalerna förra året då Spurs spelade med bästa laget mot Arsenals b-lag och ändå åkte ut.

**********

Av alla duktiga aktörer på planen igår var nog Alexandre Song bäst. Hur länge har han tålamodet att sitta på bänken eller läktaren hos Arsenal? Han var duktig när han lånades ut till Charlton förra säsongen och har ju inte blivit sämre direkt. Mycket imponerande.

**********

Endast Arsenals match visades på tv här i England igår så jag såg inte Tottenhams seger mot City men vinner man på bortaplan efter att ha spelat med en man mindre i 70 minuter så förtjänar man all beröm i världen man kan få. Det får mig att undra var Spurs hade varit i ligan just nu om styrelsen hade fixat tränarfrågan i somaras.

Annons

Och till helgen är det derby mot Arsenal. Intressant.

Tung missräkning för Svennis. Hans laguttagning visar att han verkligen satsade på Ligacupen. Nu är det bara ligan och FA Cupen kvar om han ska kunna kvalificera sig för spel i Europa nästa säsong.

**********

Michael Ballack tillbaka för Chelsea i den sista ligacupkvartsfinalen mot Liverpool ikväll (onsdag). Tänka sig att denne gigant – som var lysande för Leverkusen, som var lysande för Bayern och som var lysande för Tyskland – har varit så medioker i England.

Läste att Chelsea har betalat Ballack cirka 56 miljoner kronor sedan han spelade sin sista match för klubben (i april). Helt sjukt. (Inte Ballacks fel, men helt sjult ändå).

Annons

Liverpool har spelat sex matcher – alltså 540 minuter fotboll – på Stamford Brdige sedan Rafa Benitez tog över. Hur många mål har man gjort? Inte ett enda.

Bådar inte direkt gott för ikväll.

**********

Jamie Carragher säger att han inte tänker spela för England igen – även om Fabio Capello går ner på knä och bönar och ber. Och allt är Steve McClarens fel. Carragher surnade till när han inte fick chansen mot Estland i juni när Rio Ferdinand var skadad.

Det stod mellan Carragher och Ledley King, som hade spelat fem Premier League matcher på fem månader. McClaren valde King. Och inte nog med det, han föredrog Wes Brown som högerback…

Jag kan förstå att Carragher inte är speciellt sugen längre.

Annons

**********

Jag såg bland kommentarerna efter senaste bloggen att jag blev kritiserad för att jag inte svarade på kritiken bland kommentarerna. Hmmm. Intressant.

Problemet (eller fördelen, beroende på hur man ser på det) med bloggar är att de handlar om åsikter, inte fakta. Jag lär ju inte ändra åsikt om Arsenal-Chelsea bara för att någon skriver "du suger" eller tycker att Chelsea-spelarna var minst lika fula som Arsene Wengers grabbar i just den matchen.

Däremot måste jag säga att det är fantastiskt roligt att läsa kommentarerna när de kommer från personer som bevisligen kan mycket om fotboll – och bryr sig om sina lag – och har något intressant och konstruktivt att säga.

Annons

**********

Någon bad mig förklara varför jag tror United vinner ligan. Anledningen är att man har fler rutinerade spelare i truppen, att man har ligans bästa mittbackspar i Rio Ferdinand och Nemanja Vidic och att man har kvar att möta Arsenal på hemmaplan.

**********

Chris på the Guardian hade en utmärkt liten "quiz" igår kväll när vi väntade på citaten från matcherna.

Bästa frågan (och kan ni det här så imponerar ni verkligen på mig. Ingen på the Guardians sportredaktionen kunde den här).

-Vilken spelare spelade sina första fyra landskamper för England med fyra olika förbundskaptener?

Och försök nu att inte leta efter svaret på internet.

Annons

Ny ledtråd i morgon, då jag även tänkte titta på vilka engelska fraser Fabio Capello bör lära sig först samt frågan: vad är Dirk Kuyt för något egentligen?

Publicerad 2007-12-19 09:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto