Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dagen då Chelseas titelchanser försvann

Christensons blogg

Det ska egentligen inte gå att plocka bort ett lag som inte har förlorat hemma på 71 ligamatcher från racet att vinna ligan – man jag gör det ändå.

Chelseas chanser att vinna ligan dog på Stamford Bridge igår. Det blev 4-4 mot Aston Villa men det räcker inte. Man tappade två poäng på hemmaplan, man tappade Frank Lampard på grund av skada och får nu klara sig utan Ricardo Carvalho och Ashley Cole i tre matcher på grund av avstängningar.

Lägg till att John Terry och Didier Drogba är skadade, Petr Cech ur form och Michael Essien, Salomon Kalou och Drogba kommer att försvinna till Ghana för Afrikanska Mästerskapen.

Go natt.

**********

Petr Cech påminner helt plötsligt mer om Massimo Taibi än Gordon Banks. Men han kommer tillbaka.

Annons

**********

Hur länge ska Aston Villa spelarna orka spela så bra som de gör just nu? Martin O’Neill är Rafael Benitez raka motsats. Rotation är blaha blaha tycks han tänka. Villa har använt 17 spelare i ligan den här säsongen.

Man har Premier Leagues minsta trupp och förstärks den inte under januari så kommer Villa att dala i ligatabellen.

**********

United ser helt klart starkast ut av lagen i toppen. Visst, en bortamatch mot Sunderland (som United vann med 4-0) är enklare än en bortamatch mot Portsmouth (där Arsenal fick 0-0) men tittar man på helheten är Uniteds form bättre.

Mot Sunderland gjorde dessutom Louis Saha två mål igen och Ji Sung-Park var tillbaka efter ett långt skadeuppehåll. Sydkoreanen är kanske inte världens viktigaste spelare men han är duktig och kommer att ge Sir Alex Ferguson ytterligare alternativ i vår.

Annons

Och vilket frisparksmål av Cristiano Ronaldo. Hans ansats ser hur märklig som helst ut – men den fungerar. Craig Gordon i Sunderland-målet såg inte ens skottet igår – och då kom det ändå från 25 meter.

**********

Sol Campbell är fortfarande ruskigt bra.

**********

Julhelgens fynd så här långt: Tottenhams 21-årige mittfältare Jamie O’Hara. Han var riktigt bra mot både Arsenal och Fulham.

**********

Tråkigaste julen hittills? Newcastle, utan tvekan. En poäng hemma mot Derby och ingen borta mot Wigan. I dagens tidningar säger Sam Allardyce att han inte litar på sina spelare.

-Jag vill inte att min framtid vilar i de här spelarnas händer. Vi kan inte ha spelare som viker ner sig så fort det blir lite tufft, säger han.

Annons

Det kan bli en riktigt tung vår för Newcastle.

**********

Till helgen kan mycket avgöras när det gäller ligaguldet (och vi kommer att veta mer om Svennis Manchester City verkligen kan kvalificera sig för Champions League).

Matcherna:

West Ham-Manchester United
Everton-Arsenal
Manchester City-Liverpool
Chelsea-Newcastle

Det är bara att njuta.

Publicerad 2007-12-27 09:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto