Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Joey Barton får mig att må illa

Christensons blogg

Så har då Joey Barton slagit till igen. Arresterad efter bråk utanför en pub i Liverpool klockan fem på morgonen efter att ha varit ute och druckit stora delar av Annandagen.

Joey Barton får mig att må illa. Det är något fel med honom. Han behöver psykologisk hjälp – inte nya kontrakt värda 750 000 kronor i veckan.

Visst, jag köper att alla kan ha en dålig dag och att man ska ge personer en andra chans men Barton har fått minst 10 chanser – och verkar aldrig lära sig.

Här är några av incidenterna under hans karriär.

Juli 2004 – startar ett storbråk under en träningsmatch mot Doncaster.

December 2004 – trycker in en cigarettstump i ögat (!) på en av Manchester Citys ungdomsspelare under klubbens julfest.

Annons

Maj 2005 – kör på en fotgängare (som bryter benet) med sin bil klockan två på natten.

Juli 2005 – hamnar i bråk med en 15-årig (!) Everton-supporter på försäsongsturnén till Bangkok. Biter sedan enligt rapporter lagkamraten Richard Dunne i armen efter denne försökt gå emellan.

Maj 2007 – hoppar på lagkamraten Ousmane Dabo bakifrån under en träning och slår honom blodig.

Och det var alltså efter incidenten med Dabo som Newcastle och Everton slogs för att betala 75 miljoner kronor för en person som bara kan beskrivas som "a thug". Dessutom ville de betala personen i fråga 750 000 kronor i veckan.

Det är ju helt sjukt. I vilken annan bransch kan något liknande ske? Jag kommer inte på någon arbetssektor förutom fotbollen där man kan brutalt slå ner en kollega och sedan bli headhuntad och få löneförhöjning av ett annat företag.

Annons

Och vilka signaler skickar fotbollförbundet och Newcastle ut till ungdomarna här i England? Att det är ok att vara en idiot bara för att man är bra på att spela fotboll?

Det är bara hoppas att Barton får ett långt fängelsestraff för attacken på Dabo (rättegång under 2008) och att han där får den hjälp han behöver.

**********

Signaturen "Hoben" undrade efter senaste bloggen vad som är fel med Newcastle och för mig finns det bara ett svar: klubbens ledning. Det är ledningen som anger klubbens riktning genom att anställa tränare och Newcastle har alltför ofta valt tränare som antingen inte är tillräckligt bra eller som inte får tillräckligt med tid att arbeta med sina spelare.

Annons

Nyckeln till framgång är kontinuitet på tränarposten och det är något som Newcastle inte ens är i närheten av.

Sedan Kevin Keegan avgick 1997 har Newcastle haft 10 tränare (om man räknar med de tillfälliga tränarna).

Sam Allardyce
Nigel Pearson
Glenn Roeder
Graeme Souness
John Carver
Bobby Robson
Steve Clarke
Ruud Gullit
Kenny Dalglish
Terry McDermott

**********

Men det betyder inte att jag tycker synd om Sam Allardyce. Jag har aldrig gillat honom och blir så trött på hans tjat om att han måste få pengar att spendera i januari. Han får det att låta som om han inte hade en enda "pence" att köpa spelare för i somras.

Men tittar man på 0-1 förlusten mot Wigan senast så deltog sex av hans nyförvärv från i somras – Alan Smith, Mark Viduka, Habib Beye, Geremi, Abdoulaye Faye och Jose Enrique – i den förnedringen.

Annons

Och snacket om att han måste ersätta spelare som åker till Afrikanska Mästerskapen i januari är ju nästan löjligt. Han visste väl mycket väl att spelare som Geremi, Beye och Faye skulle försvinna när han köpte dem. Det kan ju inte komma som en överraskning direkt.

**********

Om Jose Enrique – som kostade 85 miljoner kronor – är säsongens sämsta nyförvärv i Premier League så undrar jag om det finns några bättre "signings" än Blackburns Roque Santa Cruz (50 miljoner kronor) och Martin Petrov (65 miljoner kronor).
Eller vad säger ni? Vilka nya spelare i Premier League har givit klubbarna mest eller minst valuta för pengarna?

Både Petrov och Santa Cruz var lysande igen igår när Svennis 100-procentiga hemmastatistik rök efter 2-2 resultatet.

Annons

Och på söndag väntar Liverpool på City of Manchester Stadium…
**********

Förresten. Manchester Citys Rolando Bianchi (115 miljoner kronor) kanske är säsongens sämsta värvning.

Varför misslyckas italienare så ofta i England? Är det kulturen? Är det maten? Är det vädret? Ta en kille som Bianchi. Jag tror han gjorde 18 mål för Reggina i Serie A förra säsongen. För Reggina! Nu kan han inte göra mål från en meter med målvakten bortspelad (som igår mot Blackburn).

Eller ta Bernardo Corradi – en annan City-spelare som var bra i Italien men bedrövlig i England.

**********

Det blev mycket Newcastle i den här bloggen. Men det lär det inte bli efter helgen med tanke på Uniteds match borta mot West Ham och Arsenals fight på Goodison Park mot Everton. Härligt!

Annons
Publicerad 2007-12-28 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto