Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenal leder tack vare långbollar

Christensons blogg

Det är bara att gratulera Arsenal, som firar nyårsafton som Premier League ledare efter 4-1 vinsten mot Everton. Att vända ett 0-1 underläge till vinst på Goodison är otroligt imponerande och påminde lite grann om 03/04 säsongen när de vände 1-2 hemma mot Liverpool och vann med 4-2 i påsktid. Då vann man ligan utan att förlora en enda match…

Kanske Arsenals "svacka" är över nu. Fyra poäng från bortamatcher mot Portsmouth och Everton är ju inte så dåligt trots allt…

Och det intressanta med vinsten på Goodison var att vi inte såg mycket av Arsenals finlir utan det var "route one" – som de säger här borta i England – som gällde. Emmanuel Adebayor på bänken och långa bollar på Eduardo. Men vad spelar det för roll? United förlorade och Arsenal leder ligan tack vare användandet av den taktiken igår. De tre poängen var det viktiga, inte skönspelet – och så är det ju egentligen alltid med fotboll.

Annons

**********

Synd däremot att Cesc Fabregas låg och vred sig i ungefär en halvtimme efter Mikel Arteta träffade sin spanska kollega med en arm i ansiktet. Så farligt var det väl inte? Och nu är Arteta (knappast en ful spelare) avstängd i tre matcher medan Nicklas Bendtner (som fick två gula kort) bara missar en match trots att han kunde ha brytit benet på Andy Johnson med sin vårdslösa tackling.

David Moyes hade helt rätt när han sa till BBC efter matchen: -Jag tycker inte att utvisningen på Arteta behöver diskuteras lika mycket som utvisningen av deras spelare [Bendtner]. Om du tar en titt på Johnsons smalben så undrar man ju varför deras spelare fick ett gult kort och våran ett rött. Det där måste man titta på och när man gör det så kan man fundera på vilken av de två incidenterna som var värst: den lilla sammanstötningen med Fabregas ansikte eller Johnsons trasiga smalben.

Annons

**********

Vad hände med Manchester United mot West Ham? Var United så tama bara för att Sir Alex Ferguson var avstängd och inte kunde skälla på dem under matchen? Troligen inte, men tamt såg det ut.

Och med två förluster på de fyra senaste bortamatcherna i Premier League (en sekvens som inkluderar en något tursam seger mot Liverpool) så måste man undra om United verkligen är så starka som många (däribland jag själv) trodde för några veckor sedan.

Jag tyckte West Ham förtjänade de tre poängen. Man kunde ha gjort minst ett mål före United tog ledningen och gav aldrig upp. Mycket imponerande med tanke på att West Ham saknade hela åtta spelare på grund av skada.

Annons

**********

Jösses vad West Ham fansen hyllade Uniteds Carlos Tevez före matchen. Jag tror aldrig jag har hört något liknande för en motståndarspelare (ja, det skulle kanske vara när Robbie Folwer kom tillbaka till Anfield för första gången efter att ha lämnat klubben).

Men man kan ju förstå West Ham-fansen också. Det var ju Tevez som nästan själv såg till att laget klarade sig kvar i Premier League förra säsongen.

**********

Tre raka segrar för West Ham mot United nu.

**********

Fredrik Ljungberg såg bättre ut än på väldigt länge (men å andra sidan har han ju knappt spelat den här säsongen). Hoppas 2008 blir ett bättre år än 2007 för landslagskaptenen.

Annons

**********

Måste vara ganska skönt för Anton Ferdinand att inte bara slå brorsan Rios United utan även göra mål. I en intervju i lördags så erkände han att han höll på att sluta med fotbollen när han var 12 eller 13 eftersom alla jämförde honom med Rio hela tiden. Han fick alltid höra "du kommer aldrig bli lika bra som din bror" och "du är inte ens hälften så bra som Rio".

Starkt att fortsätta trots det och det verkar faktiskt som om Anton har mognat lite det senaste året (i varje fall sedan han sa att hans mormor hade dött och att han skulle på begravning men åkte till New York och festade istället). Han är ju bara 22 år gammal trots allt.

Annons

**********

Det verkar som om Olof Mellberg har gjort sin sista match som mittback hos Aston Villa. Igår var Zat Knight avstängd men då valde Martin O’Neill att spela med Curtis Davies och Martin Laursen i mitten.

**********

Jag trodde inte vi skulle få se en bättre match än Chelsea-Aston Villa men Spurs-Reading (6-4) var kanske snäppet värre. Och man måste ge Juande Ramos en eloge för att byta in Jermain Defoe för Ledley King (som inte verkade skadad) i den 61:e minuten.

Men man ska inte glömma att Robbie Keane troligen var offside för Tottenham när han spelade fram Dimitar Berbatov till första målet och att Defoe fuskade genom att springa in i straffområdet långt före Keane hade slagit straffsparken som betydde 5-4 (Defoe slog in returen).

Annons

Men det kändes som om Spurs kunde ha gjort ytterligare ett eller två mål om det hade behövts så segern var nog rättvis trots allt. Och när Dimitar Berbatov spelade som han gjorde igår så finns det inte många bättre anfallare i Premier League.

Hur långt upp i tabellen kan Tottenham komma? Jag skulle tro att de fortfarande har chansen att bli femma eller sexa.

**********

Många bra (bland några mindre mogna) kommentarer efter senaste bloggen (om Joey Barton). Signaturen Swedish Mag har naturligtvis rätt i att Newcastle har en ny ledning (med Chris Mort och Mike Ashley i spetsen) och att vi måste ge dem (och Sam Allardyce) en chans att rätta till saker och ting.

Och det har varit positivt att se att många Newcastle-fans här i England har kommenterat situationen och givit sitt stöd till Allardyce och skyllt på spelarna, som ju måste ta sitt ansvar för några bedrövliga insatser.

Annons

Jag måste också be om ursäkt för ett stycke i min senaste blogg som fick det att se ut som om jag mycket hellre skriver om Arsenal och United än om Newcastle. Så är inte fallet. Jag försöker bara skildra vad det snackas mest om här i England och för tillfället är det den intensiva och svängiga kampen i toppen av tabellen.

**********

Många intressanta kommentarer om bästa/sämsta nyförvärv hittills den här säsongen också. Darren Bent och Younes Kaboul måste definitivt vara topp fem när det gäller floppar medan signaturen "Anders E" mycket riktigt tar med Sunderlands Kenwyne Jones som en av succéerna. Han var lysande igår när Sunderland tog tre viktiga poäng mot Bolton.

Annons

**********

Mitt bland alla målen i lördags fick vi även se säsongens sämsta domslut. Det faktum att Chelseas sena vinstmål mot Newcastle godkändes är brutalt orättvist. Salomon Kalou var åtminstone två meter offside i den 87:e minuten. Hur linjedomaren kunde missa den är ofattbart. Han måste helt enkelt ha trott att bollen kom från en Newcastle-spelare.

Det är i sådana situationer som man borde låta fjärde-domaren ta en snabb titt på tv-repriserna och konstatera att det var solklar offside.

Det var som Newcastles assisterande tränare Nigel Pearson sa efter matchen: -I can’t stand in front of you press and look on the bright side of things because the level of ineptitude the linesman was quite scary to be honest with you.

Annons

**********

Gott nytt år på er. Det har varit otroligt roligt att blogga om engelsk fotboll sedan oktober och jag hoppas att jag kan förbättra rapporteringen härifrån London under de nästkommande sex månaderna. Hör gärna av er om det är något ni vill att jag ska ta upp.

Publicerad 2007-12-30 12:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto