Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Liverpool mot sophämtare - och Scholes återkomst

Christensons blogg

Dags för FA Cupens fjärde omgång och som vanligt så koncentrerar sig tidningar, radio och tv på lagen från de lägre divisionerna som har kommit så här långt. Och med all rätt. Vi läser så mycket om Premier League lagen att det bara är skönt med ett brejk.

Här följer en genomgång av några av matcherna som vi kan se fram emot den här helgen – och vissa Premier League lag skrivs det naturligtvis om också.

********

Liverpool-Havant and Waterlooville (lördag)

Mest uppmärksamhet får naturligtvis division sex-laget Havant and Waterlooville. Laget är det enda icke-professionella lag kvar i cupen – och dessutom möter de Liverpool på bortaplan.

Havant har en anfallare som heter Rocky Baptiste men min favorit-spelare är Tony Taggart. Han är sophämtare och bor i en liten lägenhet i Sheperds Bush i västra London (nära Queens Park Rangers hemmaarena) med sin morsa och två bröder.

Annons

Jag antar att många av er aldrig har besökt Shepherds Bush – och det ska ni vara glada för. Det är inget roligt ställe. Taggart går upp klockan fem varje morgon och tjänar 14 000 kronor i månaden från Hammersmith och Fulham Council – där han jobbar – och säger att han är beredd på att Anfield-publiken kommer att skrika "what a load of rubbish" så fort han får bollen…

-Men jag tror inte att någon av Liverpool-spelarna är i bättre fysik än vad jag är, säger han.

-Jag är i fin form eftersom jag springer omkring och lyfter tunga soptunnor hela dagen. Det enda som inte är så positivt med jobbet är att kläderna stinker när man kommer hem. Och det är nästan omöjligt att få bort lukten.

Annons

Jag önskar Havant och Waterlooville – och speciellt Taggart – lycka till på Anfield.

********

Jag ska också nämna att Liverpools ägare Tom Hicks och George Gillett har nu fått igenom sin omfinansiering av lånen. Det verkar som om "bara" 1.4 miljarder av 4.7 miljarder-lånet har lagts på klubben.

Det låter ju bra – men då har ingen berättat hur den nya stadion ska finansieras. Det finns en risk att hela det lånet – ytterligare 4 miljarder kronor – hamnar på klubben.

Ungefär så
ska det se ut.

********

Manchester United-Tottenham (söndag)

Paul Scholes är frisk igen och det ligger lite i det Sir Alex Ferguson säger: -Jag tror ännu mer på att vi kan vinna titlar den här säsongen nu när Scholes är tillbaka. Han är en klass-spelare som kan avgöra matcher för oss. Han bara dyker upp i straffområdet och gör mål i viktiga lägen.

Annons

Jag ska inte säga att jag älskar Paul Scholes – då skulle nog frugan börja ställa frågor – men jag tycker han är en fantastisk fotbollsspelare.

Och inte bara det. Han verkar även en skarp och trevlig person utanför planen. Han uppför sig så som vi alla önskar att de spelare som spelar för våra klubbar ska uppträda.

Han älskar klubben och vill inte flytta. Han änvänder inte ens en agent. När han löneförhandlar så går han ofta in till Sir Alex Ferguson och säger: -Jag skulle kunna tänka mig den här lönen. Vad säger du om det?

Ferguson brukar alltid säga "ja" och så spelar Scholes vidare för klubben. Tänk om alla spelare uppträdde på det sättet.

Annons

********

Läser att Tottenhams spelare har fått ett dokument på 60 sidor som berättar precis vad och hur mycket de ska äta. Fys-tränarna runt Juande Ramos har bland annat förbjudit spelarna att äta 20 såser tillsammans med maten och sagt åt dem att de måste rotera mellan 12 nyckelingredienser i sina sallader.

Låter inte speciellt roligt – men har man en lön på 600 000 kronor i veckan så kan nog arbetsgivarna begära att man drar ner lite på bearnaisesåsen…

Ska bli intressant att se hur det går får nya, trimmade Spurs på Old Trafford.

********

Southampton-Bury (lördag)

Southampton är storfavoriter mot Bury trots att tränaren George Burley har sagt ja till att bli skotsk förbundskapten. Och om man får tro Saints-fansen så kommer laget bara att bli bättre nu när Burley har stuckit.

Annons

-Tack gode gud att han är borta. Han förstörde vårt lag. Han kommer att bli en skotsk Steve McClaren, sa en upprörd supporter till BBC Radio Five Live.

Ett mycket sämre betyg än så kan man väl knappt få som tränare…

********

Peterbrough-West Brom (lördag)

Oh yes. En av mina favoritklubbar i England: Peterbrough United. Klubben som vann striden om smeknamnet "Posh" när Victoria Beckham försökte få rättigheterna mot en klubb som funnits i över 70 år…

Klubbens sportdirektör heter Barry Fry. Just det, samma Barry Fry som var tränare för Birmingham på 90-talet och köpte ungefär 30 spelare på sex månader. En av dessa spelare? Dan Sahlin.

Annons

Vad hände egentligen med Dan Sahlin? Någon som vet?

Hur som helst. Fry är en karismatisk (läs halvgalen) person som – har jag för mig – blev både sportdirektör och tränare för Peterbrough och gav sig själv (!) ett tio-års kontrakt som tränare. Ha ha. Suveränt.

Efter några år insåg han dock att det inte fungerade och han tvingades avgå som tränare.

********

Mansfield-Middlesbrough (lördag)

Här håller jag definitivt på Mansfield. Laget ligger näst sist i hela ligasystemet och riskerat att åka ur League Two. Och gör man det så kommer alla spelarna att förlora sina jobb eftersom klubben då får amatörstatus och inte längre kan betala lönerna.

Annons

Min favoritspelare, Mick Boulding, säger så här. -Ligan är viktigare för oss för tillfället. Det handlar om våra karriärer. Om vi åker ur så kommer det finnas spelare som inte kan betala lånen på sina hus och som då kommer att få sälja dem.

-Och om man har det i bakhuvudet så är det inte så lätt att koncentrera sig på fotbollen.

********

Sheffield United-Manchester City (söndag)

Finns det någon person i den engelska fotbollshistorien som har varit en så strålande spelare men så katastrofalt dålig som tränare än Bryan Robson? Troligen inte. John Barnes och Peter Reid kommer nära men var inte lika bra som spelare.

I dagens the Guardian klagar Robson, nu tränare för Sheffield United, att han inte har fått tillräckligt med pengar att köpa spelare. Men herregud. Han köpte bland annat Craig Beattie för över 50 miljoner kronor.

Annons

Många lag – som till exempel Colchester, Plymouth och Hull – kan bara drömma om att spendera de summer som Robson har gjort av med. Ändå ligger United på en 14:e plats i the Championship.

Robsons statistik som tränare:

Middlesbrough – vann 40 procent av matcherna trots att han spenderade två säsonger i andradivisionen.

Bradford – vann 25 procent av matcherna

West Brom – vann 23 procent av matcherna

Sheffield United – har vunnit 39 procent av matcherna…

Ibland ljuger inte statistiken.

********

Och till slut kan jag bara erkänna att jag inte är i närheten av att lista ut svaret till Lady Ns fråga om vem som mångkampat med Ingmar Stenmark. Tom Hicks? George Boateng? Barry Fry?

Publicerad 2008-01-25 14:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto