Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svennis smekmånad över

Christensons blogg

Sven-Göran Eriksson kan skylla på ballongerna som fanns på planen och som ledde till Luton Sheltons ledningsmål för Sheffield United. Svennis kan skylla på att han vilade några spelare och att en bra Premier Legaue-placering är viktigare än FA Cupen.

Men faktum kvarstår. Svennis smekmånad är över (och lite ironiskt är det ju att en fd Helsinborg-spelare var inblandad i att slå ut Man City ur cupen med 2-1).

Två vinster på de tio senaste matcherna. Det finns naturligtvis ingen chans att han får sparken eftersom det har gått mycket bättre än förväntat för City i ligan – men kritiken kommer snart att bli allt häftigare.

Engelsmännen brukar alltid säga om nya utländska spelare som spelar bra för sina klubbar i augusti och september: -Vänta bara tills ni får se dem på en dålig plan en kall januari-kväll borta mot Bolton. Då får vi se om de verkligen är så bra som vi tycker nu.

Annons

Rolando Bianchi har redan lämnat klubben (utvisad efter fem minuter på sin Lazio-debut) och Elano är inte alls i samma fina form som han var de första månaderna.

Och – som jag skrev i den här bloggen redan i oktober – det finns de journalister här i England som hävdar att Thaksin Shinawatras pengar redan har tagit slut.

Och det faktum att City inte har köpt någon spelare hittills i januari (Nery Castillo lånades in) tyder på att det kanske kan vara sant.

********

Men nu är Citys bulgariske anfallare Valeri Bojinov i varje fall tillbaka från skada så det finns hopp om att anfallskrisen kan lösas.

********

Tänka sig att division sex-laget Havant och Waterlooville tog ledningen inte bara en utan två gånger mot Liverpool på Anfield. Pinsamt för Liverpool, javisst, men härligt för fotbollen och FA Cupen.

Annons

Jag förstår fortfarande inte varför BBC eller Sky inte visade matchen live. Hur som helst det var en härlig dag för amatörfotbollen i England och gav tusentals spelare hopp om att en gång få spela på Anfield eller Old Trafford.

Troligen den enda spelaren som inte var speciellt lycklig efter matchen var Liverpools nye 80 miljoner kronors-försvarare Martin Skrtel, som gjorde ett självmål och vars misstag ledde till Havant och Waterloovilles andra mål…

Man undrar ju hur det kommer att gå mot lag som United och Arsenal…

Yossi Benayoun: en av Rafael Benitez bästa köp om man tänker på prislappen och vad han har presterat hittills.

********

Havant and Waterloovilles nästa match: Hayes and Yaeding borta i division sex nästa helg. Kan bli lite svårt för grabbarna med motivationen kanske.

Annons

********

Kloka ord från Paul Wilson, the Observers fotbollskrönikör angående kaoset i Liverpool:

All Liverpool can do, in retrospect, is regret their naivety in selling to the Americans in the first place. Why did they do that? Because they wanted a new ground. And what was wrong with Anfield?

Nothing. It just couldn’t generate as much money as Old Trafford or the Emirates. Let’s be clear about this, Liverpool were not subject to a hostile takeover like United. They wanted to make more money. They went looking for people who knew how to make a profit. And that’s what they found.

********

Klubben från den lägsta divisionen fortfarande kvar i FA Cupen? Bristol Rovers från tredje divisionen. Rovers slog ut mitt lokala lag, Barnet, i helgen och tidningarna hade en hel del intervjuer med Barnets Guliano Grazioli inför matchen.

Annons

Kommer ni ihåg honom? Troligen inte, men det var Grazioli som gjorde mål för Stevenage Borough mot Newcastle för tio år sedan i en av FA Cupens största skrällar någonsin.

Newcastle hade försökt att flytta matchen till Newcastle, vilket förolämpade Stevenage-spelarna, och matchen spelades till slut på Broadhall Way. Division fem-laget fick 1-1 mot Premier League stjärnorna. Alan Shearer såg ut som ett åskmoln efter slutsignalen.

Newcastle vann sedan omspelet med 2-1 och gick till final det året. Där blev dock Arsenal för svåra.

********

På tal om Newcastle. King Kev har inte varit tillbaka länge men redan har tidningarna börjat skriva om hans amatörmässiga taktiska genomgångar inför matcherna.

Annons

Inför Arsenal-matchen ska han ha sagt: -Arsenal är ett väldigt bra passningsspelande lag så vi måste se till att vårat passningsspel är bättre än deras.

That’s it! Inget mer.

Om detta är sant vet jag inte, men helt otroligt verkar det inte.

********

Några svar till frågan vad hände med Dan Sahlin:

Andreas Häggström skriver: Dan Sahlin spelade en vända i Danmark (Ålborg, tror jag), men blev – som vanligt, i hans fall – skadad och klassad som "fotbollsinvalid", avslutade sin professionella fotbollskarriär och flyttade hem och spelade för Eskilstuna. Han var på väg att skriva på för Division 3-klubben Vagnhärad, i och med att han köpt bostad i Trosa, grannort i samma kommun som Vagnhärad, men det blev aldrig av.

Annons

Lasse skriver: Dan Sahlin köptes aldrig av Birmingham. Var där på provspel, men hamnade i Örebro SK. Succé där, vidare till Ålborg där han tvingades till en fotoperation. Bar sig inte bättre än att Dan fick sjukhussjuka, staffylokocker eller så, som skrotade karriären.

Stämmer detta?

********

Sir Alex Ferguson sa förra veckan att han hade haft tur under sina år som United-tränare eftersom hans direktörer har haft "klass" – till skillnad från Liverpools amerikanska ägare Tom Hicks och George Gillett.

Ibland är det bra med ett selektivt minnesurval. För Ferguson kan väl inte ha glömt bort de här två incidenterna:

1. 1996: Pressansvarige Ken Ramsden erkänner att det börjar bli lite pinsamt att se ordföranden Martin Edwards följa efter kvinnor in på damtoaletten.

Annons

2. Edwards – igen – besöker ett horhus under Uniteds resa till Brasilien i januari 2000. Maria Elves, 35, berättade för the Mirror: -Det tog honom fyra timmar att älska med mig och i slutändan så var det inte ens bra.

Klass var det…

********

På tal om klass så måste jag bara få avsluta med några rader från helgens News of the World. De här meningarna har nämligen skapat en så otäck mental bild i mitt huvud att jag bara måste få dela med mig av smärtan.

Om jag säger att några av nyckelorden är Jermain Defoe – stå på händer – – naken – en jätte bh på huvudet – så förstår ni kanske vad jag menar…

Annons

Spurs ace Jermain Defoe rolls off the busty mistress he has kept secret for an astonishing SEVEN YEARS… and plants the cups of her giant 36GG bra on his head.

Then the grinning little England striker hops off the bed and does a NAKED HANDSTAND against the wall in a bizarre ritual to get himself ready for another frenzied romp with zeppelin-chested Stephanie Moule.

Publicerad 2008-01-28 10:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto