Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad har feg-Wise i Newcastle att göra?

Christensons blogg

Cirkusen i Newcastle fortsätter. Igår anställde klubben Dennis Wise som en "super executive" – vad det nu innebär – och det är oklart hur mycket Kevin Keegan visste om det hela.

Vad har Dennis Wise i Newcastle att göra? I mina ögon är han en fegis och har varit det sedan han nöp – just det, nöp – Nicky Butt i insidan av låret under en match mellan Chelsea och Manchester United i oktober 1999.

Butt blev rasande och hämnades – och blev utvisad. Feg-Wise fick stanna kvar på planen eftersom domaren hade missat hans tjuvnyp – och Chelsea vann matchen med 5-0.

Jag menar, vem nyper en motståndare i låret?

Om det var den enda incidenten i Wises karriär så kanske man kunde tro att det var ett misstag men med tanke på att Wise slog av käken på lagkamraten Callum Davidson när han spelade för Leicester så kan vi nog konstatera att det är något som inte står rätt till med herr Wise.

Annons

Nej, Newcastle förtjänar bättre än Dennis Wise.

********

Leeds – klubben som Wise nu lämnar – har visserligen gått otroligt bra i League One och har ätit upp 15-poängs-straffet man fick för de finansiella problemen förra säsongen och ligger nu på en femte plats.

Men det finns många som hävdar ett det var Gus Poyet, Wises assisterande tränare, som låg bakom de bra resultaten. Och en titt på Leeds resultat före och efter Poyet stack till norra London och Tottenham visar att de kan ha rätt:

Med Gus Poyet:

15 matcher: 12 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust.

Utan Gus Poyet:

18 matcher: 7 vinster, 4 oavgjorda och 7 förluster.

********

Stackars Leeds. Vem tror ni har tagit över som tillfällig tränare: Harry Bassett. Men herregud, vilken katastrof.

Annons

********

Mer statistik:

Tottenham under Martin Jol den här säsongen:

21 matcher: 11 vinster, fem oavgjorda och fem förluster.

Tottenham under Juande Ramos (ser ni likheten med Jols insats?):

21 matcher: 11 vinster, fem oavgjorda och fem förluster.

********

Signaturen "Patrik" undrade efter förra bloggen vad jag tror om Tottenhams framtid och jag tror att den ser mycket ljus ut. Trots att resultaten inte förbättrats hittills under Ramos så tycker jag man kan se på individuella spelare – som till exempel Tom Huddlestone och Jermaine Jenas – att Ramos har haft en positiv inverkan på dem. Och ju mer tid spanjoren får på sig desto bättre kommer det att gå.

Nu gäller det bara att få ordning på försvaret. Jonathan Woodgate – om han kan hålla sig hel – är ett steg i rätt riktning och det vore också Rangers ytterback Alan Hutton, men det verkar inte som om han vill lämna Skottland.

Annons

********

Det ryktas om att Dave Kitson kan få en plats i Fabio Capellos första landslagstrupp. Det vore suveränt och ge alla de spelare som inte spelar för en "stor klubb" hopp om att komma med i landslaget.

Dessutom tycker jag Kitson är en mycket bra spelare så det ska bli intressant att se vad han kan göra med bättre spelare runt omkring sig.

Och vi kan bara hoppas att det går bättre för Kitson än Chris Powell. Kommer ni ihåg honom? Charlton-backen som var Svennis största skräll i hans första landslagstrupp. Det blev bara fem landskamper för den då 33-årige backen.

********

Sunderland tar emot Birmingham på Stadium of Light ikväll och det ska bli intressant att se hur Rade Prica klarar sig. Roy Keane berättade igår att en av anledningarna till att han köpte Prica och Phil Bardsley från Manchester United var att de inte ställde för många frågor.

Annons

"I’ve spoken to one or two players who asked too many questions and I thought ‘no’. One too many ‘who else are we buying?’ I don’t mind if, in general conversation, players ask about the area and schools for their children but a lot just ask too many questions nowadays.

"When I went to Nottingham Forest and then Manchester United I never asked Brian Clough or Sir Alex Ferguson one question, they told me things."

På ett sätt har Keane helt rätt men det är nog ingen tillfällighet att flera av Sunderlands nyförvärv eller lån – Andy Cole, Kieran Richardson, Dwight Yorke, Bardsley och Jonny Evans – har spelat för United.

Han har haft väldigt svårt att övertala en del spelare att skriva på för Sunderland. Tidigare den här säsongen exploderade han och sa att det var spelarfruarnas fel eftersom de ville bo i coolare städer med fler affärer.

Annons

Det kan ligga något i det när en spelare som Robbie Savage hellre skriver på för Derby än Sunderland så undrar man ju hur effektiva Keanes förhandslingsmetoder är.

Och här är väl en kandidat för utmärkelsen "säsongens sämsta transfer" som jag inte tror vi nämnde när vi diskuterade ämnet för någon månad sedan: Michael Chopra från Cardiff för 67 miljoner kronor.

Publicerad 2008-01-29 10:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto